• سه‌شنبه / ۱۹ مهر ۱۴۰۱ / ۱۳:۵۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401071909864
  • خبرنگار : 50071

نماینده یونیسف در ایران:

ایران در پیشگیری از مصرف مواد مخدر، درمان و بازتوانی آن کشوری پیشرو است

ایران در پیشگیری از مصرف مواد مخدر، درمان و بازتوانی آن کشوری پیشرو است

ایسنا/خراسان رضوی  نماینده دفتر صندوق کودکان سازمان ملل متحد در ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره نه‌تنها در پیشگیری از مصرف مواد مخدر بلکه در درمان و بازتوانی نیز پیشرو است.

رابین ناندی امروز سه‌شنبه، ۱۹ مهر، در مراسم افتتاح مرکز سلامت و توانمندسازی نوجوانان دختر مشهد اظهار کرد: همه ما بر این باور هستیم که نوجوانی دوره بحرانی برای شکل‌گیری هویت فردی است. در این سال‌ها جوانان تلاش می‌کنند کشف کنند که چه کسی هستند، چه می‌خواهند و چه نقشی می‌خواهند ایفا کنند. این دوره فرصتی است برای رشد، اکتشاف و خلاقیت.

نماینده دفتر صندوق کودکان سازمان ملل متحد در ایران گفت: این روزها همانطور که دنیا به آرامی از همه‌گیری کرونا بهبود می‌یابد و به دوران پساکرونا وارد می‌شویم، نوجوانان و جوانان از کسانی هستند که هنوز تاثیرات این بیماری همه‌گیر را در بسیاری از جنبه‌های زندگی خود احساس می‌کنند. در دوره‌های طولانی قرنطینه، افراد جوان از همه بیشتر در معرض رفتارهای خشن و بدرفتاری، محتوای نامناسب در فضای مجازی و سوءاستفاده بوده‌اند. برخی حتی تحت فشار ناشی از فشارهای اقتصادی و تاثیرات روانی و اجتماعی مجبور به انجام کارهای خطرناک یا استثمارگرانه شدند. برای نوجوانان در معرض خطر، به خصوص دختران، آن‌هایی که به دلیل مشکلاتشان انگ می‌خورند یا کسانی که در خیابان‌ها یا بهزیستی زندگی می‌کنند، این اثرات ممکن است حتی بدتر باشد.

وی در خصوص برخی مداخلاتی که با همراهی یونیسف برای کمک به نوجوانان و جوانان در سراسر دنیا انجام شده، عنوان کرد: یونیسف در ۱۹۲ کشور دست در دست جوامع، دولت‌ها و شرکای خود برای کودکان کار می‌کند تا اثرات اجتماعی و اقتصادی ناشی از شرایط بد بر کودکان، نوجوانان و خانواده‌های آن‌ها را کمتر کند. یونیسف مفاهیم مبتنی بر شواهد را ترویج می‌دهد تا انعطاف‌پذیری آسیب‌پذیرترین نوجوانان و جوانان تقویت شود و مهارت‌ها و منابع مورد نیاز برای مقابله با عوامل خطر در جوامع خود را به دست بیاورند. در جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به کاهش آسیب‌ها، یونیسف و ستاد مبارزه با مواد مخدر طبق برنامه عملیاتی مشترک ۲۰۲۲-۲۰۲۱ در حال توسعه مهارت‌های زندگی و رفاهی و همچنین حمایت از دختران برای تعامل مثبت با جوامع محلی هستند.

ناندی افزود: همه آگاه هستیم که تا چه میزان رویکردهای شناختی، عاطفی و رفتاری می‌تواند به توانمندسازی و تقویت تاب‌آوری و مهارت‌های مقابله‌ای و نه گفتن میان نوجوانان و جوانان آسیب‌پذیر کمک کند. اگر این خدمات به خوبی ارائه شود، می‌تواند کیفیت و اثربخشی رویکردهای پیشگیری، درمان و مراقبت از مواد مخدر را افزایش دهد. یونیسف در سال‌های گذشته در این حوزه حمایت‌ها و اقداماتی را با هدف تدوین و اجرای برنامه‌های مبتنی بر شواهد و خانواده‌محور برای پیشگیری از مصرف مواد و کاهش مضرات آن ارائه کرده است؛ برنامه‌هایی چون تهمتن، روی پای خودم، خانه و مدرسه و پیام من که با همکاری وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت و آموزش پزشکی، جمعیت هلال احمر و نیز هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام شده‌ است.  

نقش حیاتی مشهد در پیشگیری از مصرف و کاهش مضرات مواد مخدر 

وی ادامه داد: این پروژه‌ها و برنامه‌ها بر نیازها و ملزومات ویژه دختران و پسران نوجوان در ایران و بالاخص در مشهد متمرکز بود. تمام برنامه‌های ذکر شده در این استان اجرا شده یا خواهد شد و این موضوع بیانگر نقش حیاتی و استراتژیک مشهد در حوزه پیشگیری از مصرف و کاهش مضرات مواد است که شامل آموزش و فرهنگسازی میان کودکان و نوجوانان با توجه ویژه به پناهندگان در دوره کنونی است.

نماینده یونیسف در ایران بیان کرد: در یونیسف با حمایت ستاد مبارزه با مواد مخدر و شورای هماهنگی ستاد در مشهد می‌توانیم یکی از ضروری‌ترین برنامه‌های رفاه و توانمندسازی در خراسان رضوی را با تمرکز بر جلوگیری از مصرف مواد و آسیب‌های اجتماعی در میان دختران نوجوان آسیب‌پذیر آغاز کنیم. چند هفته پیش بنده برای افتتاح اولین مرکز سلامت نوجوانان یونیسف و ستاد برای دختران در کرمانشاه بودم و امروز خوشحال هستم که دومین مرکز در مشهد افتتاح می‌شود.

ناندی عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره نه‌تنها در پیشگیری از مصرف مواد مخدر بلکه در درمان و بازتوانی نیز پیشرو است. خوشحالیم که این توجه به کودکان و نوجوانان در ایران به خصوص در این پروژه بر دختران متمرکز است. این پروژه توسط لایه‌های مختلف وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مربوطه همچون سازمان بهزیستی، پلیس مقابله با مواد مخدر، کمیته امداد امام خمینی(ره)، وزارت بهداشت، وزارت ورزش و جوانان استانداری‌ها و همچنین با بهره‌گیری از سازمان‌های محلی همچون سمن‌های متخصص با تجربیات ارزنده در زمینه اجرای دستور کار نوجوانان در سطح جامعه حمایت شده و می‌شود.

نماینده دفتر صندوق کودکان سازمان ملل متحد در ایران با بیان اینکه در هر ۲ مرکز سلامت و توانمندسازی دختران نوجوان در مشهد و کرمانشاه از استانداردهای کاهش آسیب‌های اجتماعی و رویکرد پیشگیری از مصرف مواد مخدر به عنوان یک پروژه آزمایشی در کشور استفاده خواهد شد، گفت: اجرای چنین برنامه مهمی برای سلامت دختران و نوجوان و جوان بدون حمایت شرکای متعهد ما میسر نبود.

وی اظهار کرد: اطمینان دارم که ادامه حمایت از اینگونه ابتکارهای چندوجهی و اجتماع محور در کنار مشارکت معنادار جوانان به موفقیت و ارتقاء برنامه‌های سلامت و توانمندسازی نوجوانان و جوانان در جمهوری اسلامی ایران کمک شایانی خواهد کرد. یونیسف به حمایت از ستاد مبارزه با مواد مخدر در این تلاش‌ها ادامه خواهد داد.

ناندی یادآور شد: سرمایه‌گذاری روی نوجوانان منفعتی سه‌گانه دارد؛ اول برای همین الان و امروز و دوم برای وقتی که به بزرگسالی می رسند و سوم برای نسل بعدی کودکان.

به گزارش ایسنا مرکز سلامت و توانمندسازی نوجوانان دختر مشهد  با هدف سلامت و توانمندسازی دختران آسیب‌پذیر ۱۰ تا ۱۹ سال در زمینه پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر با حمایت دفتر یونیسف امروز در مشهد افتتاح شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha