• سه‌شنبه / ۱۹ مهر ۱۴۰۱ / ۱۳:۲۹
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 1401071909824
  • خبرنگار : 71012

گزینه احتمالی، جایگزینی را تکذیب کرد

تغییر معاون سیاسی صداوسیما صحت دارد؟

تغییر معاون سیاسی صداوسیما صحت دارد؟

در پی اتفاقات اخیر در صداوسیما و نقدهایی که بعضا به برخی رویکردها وارد شده بود، حالا زمزمه‌هایی مبنی بر تغییر در بدنه مدیریتی آن به گوش می‌رسد.

به گزارش ایسنا، یک سال قبل درست در چنین روزهایی ـ ۲۲ مهر ماه ـ پیمان جبلی پس از انتصاب به عنوان رییس سازمان صداوسیما، علیرضا خدابخشی را به سمت معاون سیاسی سازمان صداوسیما منصوب کرد.

انتخاب معاون سیاسی جدید که از نخستین تغییرات اعلام‌شده پس از آمدن جبلی به صداوسیما بود، صرفا یک تغییر ساده محسوب نمی‌شد؛ چراکه خدابخشی ۴۵ ساله قرار بود نماینده و مجری طرح تحولی باشد که بخشی اعظمی از آن باید در حوزه خبر و برنامه‌های سیاسی اتفاق می‌افتاد.

خدابخشی پس از معرفی احمد نوروزی ـ معاون جوان برون‌مرزی ـ دومین معاون انتخابی جبلی بود که بر صندلی معاونت سیاسی نشست؛ معاونتی که البته در سال‌های قبل، مدیران چندان متنوعی را به خود ندیده بود. مجید آخوندی، چهره‌ای که جای خود را به خدابخشی داد، از بازنشسته‌های صداوسیما بود که در دوره سیدعزت الله ضرغامی حدود ۱۰ سال در این معاونت بر سر کار بود، در دوره دوساله ریاست محمد سرافراز برکنار شد و خود پیمان جبلی جای او آمد و در دوره پنج‌ساله عبدالعلی علی‌عسکری، بار دیگر به معاونت سیاسی بازگشت. 

بعد از آن بود که پیمان جبلی ترجیح داد، چهره‌ای جوان‌تر را بر این مسند بنشاند؛ رویه‌ای که چند روز قبل‌تر هم در معاونت برون مرزی با انتصاب یک معاون ۳۴ ساله اتفاق افتاد و چند ماه‌ بعدتر در معاونت سیما رخ داد.

اما علیرضا خدابخشی علاوه بر کار در سازمان صداوسیما، در رسانه‌های مکتوب هم فعالیت داشت و عمده فعالیت‌هایش نیز در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی بود. او زمانی به عنوان خبرنگار مجلس در روزنامه ابرار فعالیت می‌کرد و در ادامه معاونت سردبیری روزنامه همشهری را بر عهده گرفت.

در این زمینه بخوانید:

سکوت معنادار ساختمان شیشه‌ای جام‌جم/آرامش قبل از طوفان؟

پازل معاونان صداوسیما همچنان با جوان ها تکمیل می شود؟

و حالا در شرایطی گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر رفتن وی از معاونت سیما مطرح شده که حتی برخی از رسانه‌ها نام جایگزین خدابخشی را هم اعلام کردند. هرچند فردی که نامش به عنوان گزینه‌ احتمالی ذکر شده بود، در تماسی از جانب خبرنگار ایسنا، خبر انتصابش را نادرست خواند.

با این وجود، مسؤولان سازمان در تماس خبرنگاران درباره صحت و سقم تغییر معاونت سیاسی، یا سکوت می‌کنند یا صرفا به اظهار بی‌اطلاعی بسنده می‌کنند و تاکنون کسی آن‌را دست‌کم به‌طور جدی تکذیب نکرده است. هرچند خود خدابخشی امروز ـ سه شنبه ـ ۱۹ مهر ماه در جریان نشست افق رسانه این موضوع را رد کرده است.

در هفته‌های اخیر صداوسیما با چند چالش جدی مواجه شد؛ اتفاق‌هایی که هرکدام از آنها اگر برای رسانه‌ای داخلی غیر از صداوسیما ـ که قطعا از این حد از ضریب نفوذ عمومی هم برخوردار نیست ـ می‌افتاد، سطح و جنس برخورد با آن رسانه و کارکنانش متفاوت بود.

ماجرای هک شدن شبکه‌های صداوسیما آن‌هم به هنگام پخش سخنان مقام معظم رهبری در یکی از بخش‌های خبری و در ادامه تعلل در ارایه توضیح و یک عذرخواهی احتمالی یا بدیهی، از دیگر مواردی بود که در جریان این اتفاق، پرسش‌برانگیز شد.

از دیگر رویکردهای پرسش‌برانگیز صداوسیما در روزهای اخیر و چند روز قبل از هک شدن، پخش تصاویر مربوط به یک زن برهنه با افکت‌های حداقلی در بخش خبری ۲۰:۳۰ ـ به عنوان زیرمجموعه معاونت سیاسی - بود. تصاویری که گرچه با هدف تقبیح عملکرد یک جریان سیاسی پخش شد اما این پرسش جدی را مطرح می‌کرد که آیا بازنشر و اشاعه‌ی یک عمل قبیح کمتر از انجام آن نیست؟

البته این اقدام بعدا با یک عذرخواهی همراه شد اما عملکرد بخش‌های مختلف خبری صداوسیما در پوشش حوادث اخیر کشور نیز نقدی بوده که برخی کارشناسان در انتقال مرجعیت خبری ناآرامی‌های اخیر به شبکه‌های معاند خارج از کشور، مطرح کرده‌اند.

در این زمینه بیشتر بخوانید:

واقعیت ماجرای هک شدن شبکه‌های صداوسیما چیست؟ هک یا نفوذ؟

چرا تلویزیون خط قرمز تصویری خود را در ۲۰:۳۰ شکست؟

«افزایش سرعت در تأمین نیازهای خبری مخاطبان» از جمله نکاتی است که در حکم ابتدایی خدابخشی بر آن تاکید شده بود و حالا می‌بینیم که اتفاقا این مساله یکی از محورهای مورد انتقاد از سوی کارشناسان شده است.

محمد خدادی با نقد عملکرد رسانه‌ها از جمله صداوسیما در حوادث اخیر، به ایسنا گفته است: رویکرد کار رسانه‌ای‌مان هم با فراز و نشیب روبه‌رو است. برای همین است که در مقاطعی در صداوسیما یک چیزی را نشان می‌دهند و در مقطعی از نشان دادن همان مورد خاص خودداری می‌کنند. این به خاطر فراز و فرودهایی است که ما در سیاست‌گذاری داریم. مدیران رسانه‌ای ما در فراز و فرودِ تغییرات قرار دارند و تجربیات میان آن‌ها منتقل نمی‌شود. به همان نسبت سیاست‌ها تغییر پیدا می‌کند و مخاطب، مخاطب پایدار نمی‌شود و مقطعی است. مخاطب تا می‌خواهد به تلویزیون اعتماد کند، دوباره اعتمادش سلب می‌شود، مخاطبی که مطابق با سلیقه و نیازش داده‌ها را می‌پذیرد.

به باور بسیاری، مخاطبِ امروز محکوم به دیدن صداوسیما نیست بلکه یکی از منابع اطلاعاتی برای مخاطب هوشمند است. در دوره‌ انحصار اطلاعات مخاطب حق انتخاب نداشت اما امروز مخاطب ما حق، توان، بستر  و امکان انتخاب دارد.

بر این اساس همان‌طور که خدادی می‌گوید، صداوسیما و سایر رسانه‌ها باید بپذیرند که امروز شبیه هیچ روزی نیست. نمی‌شود رسانه را با مدل گذشته اداره کرد، مخاطب امروز را باید مخاطب هوشمند نامید که انتخاب‌گر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۷-۱۹ ۱۶:۴۵

زمانی که کارکنان باتجربه و بازنشسته سازمان وحتی رزمندگان دفاع مقدس طبق قانون باید مشغول باشند بکارگیری نمیکنن و حتی افراد متخصص و مومن حقیقی خانواده شهدا در سازمان بیکار میکنن نتیجه همین میشه

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۱۹ ۱۷:۱۱

کاش کسی برای صداوسیماانتخاب بشه که ازخداوروزجزابترسه تابتواندبااین فسادوبی بندوباری درصداوسیمابهرنحوه احسن برخوردکندواین ریشه ی این فسادرابخشکاند

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۱۹ ۱۸:۱۳

صداوسیما یعنی هنرلطفا کسی رو انتخاب کنید که برازنده صداوسیما باشه

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۰ ۰۷:۴۵

واقعا برای عموم جامعه مهم نیست چه کسی و با چه رویکردی بیاد. صدا و سیما به طور کامل ارتباطش با عموم جامعه قطع شده. رسانه ای که سالها توسط افرادی خاص که هیچ مناسبتی با اکثریت جامعه نداشته و غرق تفکرات، ایدئولوژی و محیط بسته خود بوده آمد. آنها هیچ پرمیت از جامعه و تغییرات جامعه ندارند. افرادی که در یک فضای بسته ی ایزوله زندگی میکنند و ارتباطشان با جامعه گسسته است میخواهند برای کلیت جامعه برنامه بسازند و برنامه ریزی کنند.

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۰ ۱۹:۲۴

صداوسیماامروزفقطدروغ تحویل مردم میدهدمانندتمام ارگانهابخاطرهمین کسی اعتمادندارد

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۶ ۲۳:۴۴

آخه کی صدا و سیما گوش میده همش دروغ

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۷ ۰۶:۲۷

برای تحقق عملی شعار زن زندگی آزادی مرد میهن آبادی اینجانب داوطلب به درک واصل کردن تمام مزدوران کشورهای دشمن کشور ایران (کشور آمریکا در رأس کشورهای دشمن کشور ایران) را در داخل کشور ایران و خارج از کشور ایران هستم