به گزارش ایسنا، بیماریهای قلبی- عروقی طی دهههای اخیر، پیشتاز صدر جدول عوامل مرگومیر در تمام جوامع به شمار میروند. هرچند عوامل وراثتی در بروز این بیماریها دخیل هستند، اما پژوهشها نشان دادهاند که عوامل محیطی، اثر غیرقابل انکاری در بروز و یا پیشگیری از این بیماریها دارند.
به همین منظور و به جهت ارزیابی و پیشبینی افراد در خصوص این خطر وضعیت، انجمن قلب امریکا شاخصی را به نام "سلامت ایدهآل قلبی عروقی" در سال ۲۰۱۰ تعریف و ارائه نمود. در این معیار به بررسی دو گروه شاخصهای "رفتار سلامتی" و "فاکتورهای سلامتی" پرداخته میشود. رفتارهای سلامت در اینجا عبارتند از عدم استعمال دخانیات، فعالیت بدنی، نمایه توده بدنی مناسب و الگوی غذایی سالم و فاکتورهای سلامت نیز شامل قند خون ناشتا، فشار خون و کلسترول سرم میشوند.
دکتر فرزاد حدائق، رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان بیماریهای متابولیک پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این نکته که مطالعههای محدود انجامشده در کشورهای غربی، نشاندهنده وضعیت نامطلوب سلامت قلبی- عروقی و روند نامناسب در گروه کودکان و نوجوانان هستند، خاطر نشان کرد: تاکنون مطالعهای در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در موضوع بررسی وضعیت سلامت قلبی- عروقی در گروه سنی کودکان و نوجوانان انجام نشده است، بنابراین مرکز تابعه طی مطالعهای با هدف ارزیابی روند تغییرات رفتارها و فاکتورهای سلامتی ایدهآل قلبی- عروقی در نوجوانان، به بررسی این موضوع در یک بازه ۱۰ ساله با استفاده از نتایج مطالعه قند و لیپید تهران پرداخته است. به گفته این استاد دانشگاه، نتایج این بررسی بسیار تاسفبار بود.
وی در این باره اظهار کرد: وضعیت مطلوب در اغلب این شاخصها طی ۱۰ سال، روند نزولی داشته و پس از یک دهه وضعیت قند خون ناشتا و فشار خون در نوجوانان در شهر تهران روند نامطلوبی نشان داده و توضیح داد، این نتایج به این مفهوم است که نوجوانان ما وضعیت نامطلوبتر قلبی- عروقی نسبت به سالهای پیشین پیدا کردهاند.
این فوق تخصص غدد افزود: گروه دختران در این بررسی وضعیت به مراتب بدتری نسبت به پسران داشتهاند و در ادامه با اشاره به آمار بالای مرگومیر و نیز هزینههای بیماریهای قلبی عروقی خاطر نشان کرد که به کارگیری برنامههای مداخلاتی با هدف تغییر شیوه زندگی در نوجوانان به ویژه در دختران برای پیشگیری از موج عظیم ابتلا در نسل آینده، باید به عنوان یک ضرورت اصلی در سیاستگذاری و آیندهنگاری نظام سلامت لحاظ شود.
انتهای پیام
یافتههای یک پژوهش نشان داد؛
وضعیت نامطلوبتر سلامت قلبی عروقی نوجوانان تهرانی نسبت به سالهای قبل
نتایج یک پژوهش نشان میدهد، نوجوانان تهرانی وضعیت نامطلوبتری در خصوص سلامت قلبی عروقی نسبت به سالهای پیشین پیدا کردهاند.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات