• شنبه / ۸ مرداد ۱۴۰۱ / ۰۸:۲۲
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1401050805618
  • خبرنگار : 71451

روایت پای جا مانده یک نیروی اطلاعاتی

روایت پای جا مانده یک نیروی اطلاعاتی

جعفر هوش و ذکاوت فراوانی در زمینه تهیه نقشه و کالک داشت. به همین دلیل از سوی فرماندهان، برای کار در اتاق نقشه و کالک اطلاعات در نظر گرفته شد، ولی خودش علاقه مند بود در کارهای شناسایی حضور داشته باشد.

به گزارش ایسنا، جعفر حمدگو روز ۲۳ آبان ۱۳۴۳  در تهران متولد شد. او  قسمتی از زندگی خود را دور از خانه و خانواده گذراند و به تحصیل علم پرداخت. سال ۳۵-۳۴ تحصیلات دبستان را در مدرسه فاضل نراقی تهران وابسته به اداره آموزش و پرورش ناحیه ۱۳ گذراند. سپس وارد مدرسه راهنمایی فروزان شد. دوران تحصیلاتش در مقطع راهنمایی مصادف با پیروزی انقلاب  اسلامی ایران بود.

جعفر پس از پایان دوره راهنمایی، وارد دبیرستان انوری شد و در سال تحصیلی ۱۳۶۰-۱۳۵۹ در رشته علوم انسانی به ادامه تحصیل پرداخت.پس از پایان سال تحصیلی و موفقیت در دوران سال اول دبیرستان، به منظور اعزام به جبهه، در دوره آموزش عمومی پادگان امام حسین (ع) تهران شرکت کرد. سپس به گروه شهید چمران پیوست. جعفر پس از مدتی به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و مدتی را در مقرر شهید مطهری به حفاظت از مقر ریاست جمهوری پرداخت.

او بعد از آن، همراه تعدادی از دوستان خود وارد تیپ ۱۰ سیدالشهدا(ع) شد. وجعفر که دوره تخریب دیده بود مدتی را در گردان تخریب بود و بعد از آن وارد واحد اطلاعات عملیات این تیپ کار کرد. او هوش و ذکاوت فراوانی در زمینه تهیه نقشه و کالک داشت به همین دلیل از سوی فرماندهان، برای کار در اتاق نقشه و کالک اطلاعات در نظر گرفته شد، ولی خودش علاقه مند بود در کارهای شناسایی حضور داشته باشد. وی در چندین عملیات شرکت کرد. در عملیات «والفجر مقدماتی» روی مین رفت و یک پایش از قسمت زانو به پایین قطع شد و به درجه جانبازی نائل آمد.

روایت پای جا مانده یک نیروی اطلاعاتی

پس از بهبودی نسبی دوباره عازم جبهه شد و دوباره در واحد اطلاعات مشغول به کار شد. او در مناطق مختلف عملیاتی از جبهه‌های جنوب گرفته تا کوه‌های سر به فلک کشیده غرب به شناسایی خطوط دشمن پرداخت و با تحلیل‌های درست و هوشمندانه خود، مناطقی که در آن راهکارهای مناسب برای عملیات بود شناسایی کرد.

روایت پای جا مانده یک نیروی اطلاعاتی

سرانجام پس از تلاش‌های فراوان و مبارزه خستگی ناپذیر در دهمین روز تابستان ۱۳۶۵ در منطقه عملیاتی مهران  به شهادت رسید و  پیکرش جعفر  ۱۰ روز بعد بر روی دستان دوستان و همرزمان و خانواده اش در بهشت زهرا سلام الله به خاک سپرده شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha