• سه‌شنبه / ۴ مرداد ۱۴۰۱ / ۰۶:۲۵
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1401050402636
  • خبرنگار : 71573

ژاله آموزگار مطرح کرد:

یک پیشنهاد برای ماجرای حذف ادبیات از کنکور

یک پیشنهاد برای ماجرای حذف ادبیات از کنکور

ژاله آموزگار با تأکید بر اهمیت زبان و ادبیات فارسی می‌گوید: اگر می‌خواهند ادبیات را در کنکور سراسری حذف کنند، حتما از همه بخواهند کنکور جداگانه‌ای برای زبان و ادبیات فارسی بدهند.

 این عضو وابسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی و پژوهشگر فرهنگ و زبان‌های باستانی درباره حذف درس‌های عمومی از جمله درس ادبیات از کنکور سال ۱۴۰۲ به ایسنا گفت: زبان و ادبیات فارسی مهم است؛ دست‌کم برداشتی که از کشورهای دیگر دارم این است که آن‌ها لازم می‌دانند حتی کسی که می‌خواهد مهندس و یا پزشک شود، اول زبان و ادبیات مربوط به آن را بی آموزد. این موضوع برای آن‌ها اصل است.

 او در ادامه گفت: حداقل از کشور فرانسه این اطلاع را دارم که دانش‌آموزان آن‌ها یک سال پیش از این‌که دیپلم بگیرند و به دانشگاه وارد شوند، کنکور زبان و ادبیات می‌دهند، چه بخواهند مهندس  و پزشک شوند یا بخواهند به هر رشته دیگری وارد شوند. آن‌ها یک‌سال قبل از این‌که دیپلم بگیرند، جدا از رشته‌ای که می‌خواهند بخوانند باید کنکور ادبیات و زبان فرانسه بدهند.

آموزگار خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهند ادبیات را حذف کنند، حتما از همه بخواهند کنکور زبان و ادبیات فارسی را بگذرانند. من این موضوع را حتما در فرهنگستان مطرح خواهم کرد.

این استاد دانشگاه سپس با تأکید بر اهمیت زبان فارسی، بیان کرد: نتیجه حذف ادبیات این می‌شود که بچه‌های درخشانی داریم که به دانشگاه شریف یا هر دانشگاه برجسته دیگری می‌روند اما کاملا با مسائل زبانی وتاریخ زبان و ادبیات بیگانه هستند. من شخصا این تجربه را داشته‌ام و این واقعا غم‌انگیز است. 

برخی از دیدگاه‌هایی که برای اخبار مربوط به این مصوبه وجود دارد، این برداشت را متبادر می‌کند که این مصوبه حمایت ضمنی برخی از اقلیت‌های زبانی را به دنبال داشته و آن‌ها معتقدند همان‌طور که نبود زبان‌های محلی خلائی به دنبال ندارد، نبود زبان و ادبیات فارسی هم خلائی به دنبال نخواهد داشت که آموزگار در این زمینه توضیح داد: هیچگاه با این گروه‌ها موافق نبوده‌ام. با این‌که آذربایجانی هستم و خیلی خوب ترکی بلدم و بسیار دوست دارم با دوستانم ترکی حرف بزنم اما هر مملکتی یک زبان رسمی دارد که  بین همه اقوام مشترک است و ادبیات و فرهنگ مردمان آن سرزمین به آن زبان نوشته می‌شود.   

 او افزود: نمی‌شود بگوییم که فردوسی چرا شاهنامه را به زبان‌های دیگر نسروده است، هر کدامم‌مان از یک منطقه ایران هستیم و فرهنگ و زبان خودمان را داریم و بسیار هم به آن‌ها علاقه‌مند هستیم اما هر جای دنیا و در قانون هر کشوری، یک زبان رسمی وجود دارد و در اینجا یعنی ایران، زبان رسمی، زبان فارسی است. البته هرکس می‌تواند زبان محلی خود را بداند و در همه‌جا مطرح کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۵-۰۴ ۰۷:۱۱

همین الان هم ادبیات رو حذف کردید چون آموزش و پرورش برای ادبیات ارزشی قائل نیست صدا و سیما برای تهیه گزارشی به مدرسه رفته بود در نقل حدیثی کلمه«جزئی»به صورت «جزعی»نوشته شده بود که معلمین +شورای اسلامی+گروه اعزامی صدا و سیما متوجه غلط املایی نشدند در روزنامه ها و مجلات و...غلط املایی فراوانی دیده می شود سخنرانان از تریبون های رسمی کلمات کلیدی را اشتباهی بکار می برند که آدم خنده اش می گیرد

avatar

این پیش‌نهاد، با تصحیح‌هایی، بسیار هم خوب است. مشخصا می‌توانیم از GRE و TOEFL بیاموزیم، که این‌روزها به‌صورت برخط (online)‌ برگزار می‌شوند؛ و شرکت کننده هم باید صحبتکند، هم متن بخواند، هم تست بزند، هم انشا بنویسد. برای ادبیات پارسی هم عینا می‌توان یک امتحان برخط گرفت، که (الف) هر شرکت‌کننده از روی یک متن تصادفی (از میان مثلا ۱۰۰۰ متنِ مرجع که پیش‌تر اعلام شده‌است) بخواند، (ب)‌به او ده موضوع پیش‌نهاد داد که در مورد یکی از آن‌ها (به انتخاب خودش) انشا بنویسد، و (پ)‌ دستِ آخر تست هم بزند. این‌کار تمام توانایی‌های قرائت و درکِ متن، نگارش و ... یک فرد را محک می‌زند. و طبیعی است که هرکس می‌خواهد وارد دانش‌گاه شود، باید حدنسابِ حداقلی از این آزمون را بیاورد.

avatar
۱۴۰۱-۰۵-۰۴ ۱۷:۰۳

افتخار ایران ژاله آموزگار

avatar
۱۴۰۱-۰۵-۰۵ ۱۳:۴۴

افتخار ایران سرزمین ژاله اموزگار....درودبرشما

avatar
۱۴۰۱-۰۵-۰۵ ۱۸:۲۸

وقتی قرار جدا کنکوربدیم.چرا حذف کردین خب مثل قبل باشه بهتره اصلا تاثیرقطعی معدل برای مناطق محروم یعنی بی عدالتی توکشوریکه شوراش همه کاره باشه دیگه معلومه آخروعاقبتش چی میشه،این مصوبه پراز ایراده