به گزارش ایسنا، این مراسم توسط انجمن پایندان با همکاری مؤسسه خردسرای فردوسی و قطب علمی فردوسی و شاهنامه روز شنبه (۱۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۱) از ساعت ۱۱ صبح در کتابخانه قطب علمی فردوسی و شاهنامه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برپا خواهد شد.
محمدجعفر یاحقی، عبدالغفور آرزو، علی دهباشی، محمدکاظم کاظمی، جواد محقق نیشابوری، علیرضا قیامتی، مرسده اسلامی، بصیر حسینزاده، اصغر ارشادسرابی و مهدی ییلاقی از سخنرانان مراسم یادبود اسلامی ندوشن و فکرت هستند.
همچنین علاقهمندان میتوانند این مراسم را در پخش زنده همزمان از صفحه اینستاگرام قطب علمی فردوسی و شاهنامه به نشانیhttps://www.instagram.com/Cef.um.ac.ir و
@kheradsarayeferdowsi دنبال کنند.
محمدعلی اسلامی ندوشن، نویسنده، شاعر، مترجم، پژوهشگر و استاد زبان و ادبیان فارسی متولد سال ۱۳۰۴ در ندوشن یزد بود که پنجم اردیبهشتماه در ۹۷ سالگی در کانادا از دنیا رفت.
برخی از کتابهای او عبارتاند از: «ماجرای پایانناپذیر حافظ»، «چهار سخنگوی وجدان ایران»، «تأمّل در حافظ»، «زندگی و مرگ پهلوانان در شاهنامه»، «داستان داستانها»، «سرو سایهفکن»، «ایران و جهان از نگاه شاهنامه»، «نامه نامور»، «ایران را از یاد نبریم»، «به دنبال سایه همای»، «ذکر مناقب حقوق بشر در جهان سوم»، «سخنها را بشنویم»، «ایران و تنهائیش»، «ایران چه حرفی برای گفتن دارد؟»، «مرزهای ناپیدا»، «شور زندگی» (وان گوگ)، «روزها» (سرگذشت - در چهار جلد)، «باغ سبز عشق»، «ابر زمانه و ابر زلف»، «افسانه افسون»، «دیدن دگر آموز»، «شنیدن دگر آموز»، «جام جهانبین» و «آواها و ایماها».
محمد آصف فکرت، نویسنده، پژوهشگر، مصحح متون، مترجم و شاعر افغانستانی در سال ۱۳۲۵ در شهر هرات متولد شد و هفتم اردیبهشتماه در ۷۶ سالگی پس از مدتی تحمل بیماری در کانادا درگذشت.
از او بیش از ۲۰ کتاب و صدها مقاله منتشر شده است؛ ازجمله کتابهای «کرسینشینان کابل» (احوال دولتمردان افغانستان در روزگاران امیر امانالله خان)، ترجمه کتاب «افغانان» نوشته منت ستوارت، «لغات زبان گفتاری هرات»، «لندی» (ترانههای مردمی پشتو)، «فارسی هروی، زبان گفتاری هرات» و «عین الوقایع» (تاریخ افغانستان در سالهای ۱۲۰۷ تا ۱۳۲۴.
انتهای پیام
نظرات