• چهارشنبه / ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۹:۵۴
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400121108243
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

آغاز دومین برنامه نهال‌کاری منابع طبیعی نوش‌آباد

آغاز دومین برنامه نهال‌کاری منابع طبیعی نوش‌آباد

ایسنا/اصفهان خشک‌سالی‌های مستمر و تعارض‌های انسانی باعث تخریب طبیعت و کاهش جمعیت حیات وحش می‌شود، اما در سال‌های اخیر گروه‌هایی از دوستداران طبیعت با کارهای ابتکاری به یاری طبیعت آمده‌اند که کاشت نهال و بذر برای احیای جامعه گیاهی بومی و ساخت آبشخور، آب بند و آب انبار و نذر علوفه برای گونه‌های جانوری، نمونه‌هایی از آن است.

امسال نیز در آستانه فرارسیدن عید نوروز دومین برنامه احیای منابع طبیعی کویر نوش‌آباد با مشارکت مدال‌آوران ورزشی و هنری آغاز شد.

مجید قهرودی، دارنده مدال برترین عکس نجومی جهان در سال ۲۰۱۹ در جشن احیای منابع طبیعی نوش‌آباد به ایسنا گفت: همه شهرها و روستاهای ما از مشکلات زیست محیطی رنج می‌برند و برای حل این مشکل باید همه مردم را نسبت به آن آگاه کرد و به مشارکت گرفت.

وی افزود: برای حل مسائل محیط زیستی نمی‌توان نقش مردم را نادیده گرفت، اما زیربناهای فرهنگی هم نیاز است که باید با حمایت سازمان‌های دولتی فراهم شود.

دارنده مدال برترین عکس نجومی جهان، تصریح کرد: حفظ محیط‌زیست، محدود به نریختن زباله روی زمین نیست. بلکه آلودگی‌های صوتی، زباله‌های شهری و آلودگی هوای ناشی از فعالیت کارخانه‌ها نیز آسیب‌های جدی بر پیکر شهرها و روستاهای ما وارد می‌کنند.

وی تأکید کرد: امروز آمده‌ایم همراه با مدال‌آوران کشور، با کاشت قلمه اسکنبیل در کویر نوش‌آباد و شمال کاشان، سهم کوچکی در حفظ منابع طبیعی برداریم و امیدوارم هنرمندان با عضو شدن در تشکل‌های مردم‌نهاد و پویش‌های مردمی در این زمینه فعال شده و دیگران را نیز تشویق کنند.

قهرودی گفت: اگر شهروندان به بهانه جشن‌های خود مثل ازدواج، تولد فرزندان یا جشن‌های مذهبی در محیط اطراف خود درخت بکارند، سرسبزی و طراوت در سراسر کشور فراگیر می‌شود.

سرمربی تیم والیبال جوانان باریج اسانس کاشان نیز گفت: نگهداری از منابع طبیعی کشور وظیفه اجتماعی همه شهروندان است و همه باید به آن اهمیت داده و به سهم خود برای حفاظت از آنها مشارکت کرده و دیگران را نیز دعوت کنیم.

نادر باغشیخی اظهار کرد: بسیاری از مشکلات جامعه با آموزش برطرف می‌شود. آموزش برخورد درست با یکدیگر، آموزش دوست بودن با همدیگر، دوستی با طبیعت و حفظ محیط‌زیست، بحث‌های اساسی زندگی است  که باید از دوران کودکی آغاز شود.

وی با اشاره به حضور ورزشکاران در جشن احیای منابع طبیعی نوش‌آباد، افزود: مشارکت در حفظ محیط زیست، برای ما شیرین‌تر از جام قهرمانی است، زیرا احیای منابع طبیعی، هدیه ما به همه نسل‌های آینده محسوب می‌شود، اما جام قهرمانی برای یک سال است.

باغشیخی تأکید کرد: امیدوارم به‌عنوان یک وظیفه اجتماعی، کشت قلمه اسکنبیل قدم کوچک برای پاسداری از طبیعت و حفظ طبیعت باشد و در آستانه عید نوروز، از همه مردم دعوت می‌کنیم برای سرسبزی طبیعت شرکت کنند.

مربی تیم والیبال جوانان باریج اسانس کاشان نیز گفت: کشور ما، کشور پرآبی نیست و نمی‌توان نسبت به مصرف آب و منابع طبیعی خود بی‌توجه باشیم، باید با احساس مسئولیت، سبک رفتار خود با محیط زیست را اصلاح کنیم.

علی‌اصغر عموزاده اظهار کرد: اگر به رفتار روزانه خود دقت کنیم، متوجه می‌شویم که چقدر نسبت به آب سالم بی‌توجه هستیم و آن را تبدیل به فاضلاب می‌کنیم، بنابراین کشت درخت و نهال، راهکاری برای مقابله با پدیده خشک‌سالی است که همه باید برای آن تلاش کنیم.

وی افزود: افراد مورد قبول جامعه مثل فرهنگیان، ورزشکاران و هنرمندان باید از این جایگاه استفاده کرده و کاستی‌های جامعه مثل بدرفتاری نسبت به منابع طبیعی و انرژی را به مردم یادآوری کنند و به استفاده صحیح از طبیعت تشویق کرد.

برگزیده کشوری همیار طبیعت نیز گفت: محیط‌زیست ایران متأسفانه حال خوشی ندارد و این موضوعی است که به فرهنگ عمومی جامعه بر می‌گردد و ربطی به طبقه اجتماعی و تحصیل افراد ندارد هر چند که از این افراد انتظار بیشتری است.

سید تقی عمارتی نوش‌آبادی افزود: آشنایی کودکان با طبیعت و لمس طبیعت می‌تواند در بلند مدت آنها را دوستدار محیط زیست تربیت کرده و از تخریب آن خودداری کرده و حتی سفیر ترویج فرهنگ حفاظت از طبیعت در جامعه باشند.

وی اظهار کرد: فعالیت‌های داوطلبانه، کلاسی برای انتقال ارزش‌های انسانی مثل مهربانی، نوع‌دوستی، خیرخواهی و دیگر دوستی است و در این فضا می‌توان زندگی اجتماعی را تمرین داد تا فرزندان ما، انسان‌هایی روادار و به دنبال آرامش و صلح در خانه و جامعه باشند.

این همیار طبیعت تأکید کرد: انسان‌های امروز، با شتاب به دنبال سلطه بر جهان هستند، اما زمین و جغرافیای ما سرعت تغییر همپای انسان را ندارد و از این‌رو مشارکت مردم برای حفظ محیط زیست و احیای منابع طبیعی اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

وی افزود: منابع طبیعی، فرصت حیات و مهم‌ترین عامل پایداری در توسعه اقتصادی و اجتماعی جامعه است و در حالی که ۸۰ درصد از مساحت کشور شامل منابع طبیعی است، باید به این ثروت ملی توجه خاص داشته باشیم و آن را از سر خودخواهی نابود نکنیم.

این فرهنگی بازنشسته گفت: تجربه کشورهای توسعه یافته نشان می‌دهد یکی از راهکارهای اثر بخش برای حفظ و توسعه منابع طبیعی، جلب مشارکت جوامع محلی و مشارکت‌های مردمی است و این موفقیت در سال‌های دهه ۶۰ برای توسعه جنگل‌های دست کاشت شمال کاشان نیز تجربه شد.

عمارتی افزود: سازمان‌های دولتی در کنار مسئولیت‌های اداری خود باید گروه‌های هدفمند از دلسوزان همه جوامع محلی به ویژه بانوان را ایجاد کنند و با حمایت آنها مسئولیت حفظ و احیای منابع طبیعی را به آنها واگذار کند.

به گزارش ایسنا، برنامه احیای منابع طبیعی نوش‌آباد از بهمن سال گذشته با مشارکت تشکل‌های مردمی این شهر آغاز شد و اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آران و بیدگل، زمینی به وسعت پنج هکتار به این برنامه اختصاص داد. امسال نیز به پاس خدمات بانو مه‌لقا ملاح، مادر محیط زیست ایران ،دومین دوره این برنامه با کشت قلمه گیاه اسکنبیل آغاز شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha