حجت اکبرنژاد در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه عسل های کشور بر اساس طعم و نوع گیاه، تقسیم بندی می شوند و برخی از عسل های تولیدی چند گیاه و برخی هم تک گیاه هستند، اظهار کرد: همه عسل های تولیدی گیلان چندگیاه هستند و در گیلان عسل تک گیاه نداریم.
وی با بیان اینکه تنوع گیاهی در گیلان زیاد است و به همین دلیل عسل های چند گیاه باکیفیتی در استان تولید می شود، افزود: در گیلان عسل های استان به دو دسته عسل جلگه و عسل ییلاق تقسیم می شوند، عسل جلگه گیلان از تنوع بیشتری برخوردار است اما عسل ییلاقات با کیفیت تر از عسل جلگه است.
افزایش تولید عسل در گیلان نداشتیم
اکبرنژاد ادامه داد: سالانه ۵۵۰۰ تن عسل در گیلان تولید می شود که امسال به دلیل شرایط آب و هوایی نامناسب و خشکسالی شهریورماه برداشت عسل پاییزه با افزایش تولید در گیلان مواجه نبود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به مرغوبیت عسل گیلان، کشورهایی نظیر آلمان و اتریش نسبت به واردات این محصول تمایل نشان می دهند.
مدیر امور دام و زنبور عسل جهادکشاورزی گیلان گفت: مهمترین مانع برای توسعه صادارت عسل، مشکل برندسازی است و چون برند نداریم با مشکلات صادرات عسل مواجه هستیم.
بازارهای صادارتی عسل گیلان موقتی و محلی هستند
اکبرنژاد با بیان اینکه ۳۰ هزار نفر بهره بردار زنبور عسل داریم که متاسفانه پراکنده کار می کنند، افزود: تولیدکنندگان عسل گیلان برند ندارند و اغلب بازارهای صادراتی عسل گیلان بازارهای محلی و منطقه ای که موقتی هستند را تشکیل می دهند.
وی بیان کرد: وجود آزمایشگاه تعیین کیفیت عسل مورد تایید بازارهای هدف از ضروریات زمینه سازی برای صادرات عسل گیلان به دیگر کشورها است.
گیلان استان اول کشور در میانگین برداشت کندو
معاون سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: گیلان از لحاظ برداشت میانگین در کندو رتبه اول و در مجموع ششمین استان تولید کننده عسل در کشور است.
انتهای پیام
نظرات