• یکشنبه / ۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۷:۲۲
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403110705236
  • خبرنگار : 50283

فیلترینگ؛ مانعی بر سر راه رشد اقتصادی و مشاغل اینترنتی

فیلترینگ؛ مانعی بر سر راه رشد اقتصادی و مشاغل اینترنتی

ایسنا/گیلان در جلسه بررسی چالش‌های فضای مجازی، با حضور رئیس مرکز ملی فضای مجازی، فعالان این حوزه از نیاز به توسعه زیرساخت‌ها، کاهش محدودیت‌ها، اثرات منفی فیلترینگ بر اقتصاد دیجیتال و کاهش رشد اقتصادی و لزوم حمایت از کسب‌وکارهای دیجیتال سخن گفتند.

عصر امروز یک‌شنبه ۷ بهمن ماه با حضور رئیس مرکز ملی فضای مجازی در استانداری گیلان جلسه بررسی فرصت‌ها و چالش‌های فضای مجازی با حضور فعالان این حوزه برگزار شد.

در این جلسه سید محمدامین آقامیری، رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به اقدام بانک مرکزی در مسدود کردن برخی درگاه‌ها و حساب‌های بخش خصوصی گفت: این اقدام در سال جهش تولید با مشارکت مردم، خلاف سیاست‌های کلی نظام است و با مجلس صحبت می‌کنیم و همگرایی جدی برای حل این مسئله به صورت کلی اتفاق خواهد افتاد.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی تصریح کرد: شورای فضای مجازی سیاستگذار است و چارچوب‌ها را تعیین می‌کند بعد از آن عملی شدن یا نشدن چارچوب‌ها تحت نظر نهادهای نظارتی و قضایی است.

رکود مشاغل اینترنتی با فیلترینگ

فرشید بخشی نژاد، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای گیلان در این جلسه اظهار کرد: برای اینکه تولید ناخالص داخلی ما به ۱۵ درصد برسد احتیاج به رشد و ارتقا زیرساخت‌ها با همت ملی داریم.

وی با بیان اینکه فیلترینگ مانع بزرگ پیش روی کسب و کارهای اینترنتی است، افزود: شرکت‌های کوچک و متوسط توان کار با این زیرساخت را ندارند.

بخشی نژاد با اشاره به آمار ۸۳ درصدی استفاده مردم از فیلترشکن، تصریح کرد: علاوه بر ایجاد آزادی که مشکلاتی برای خانواده ها و جوانان و نوجوان ایجاد کرده، استفاده از فیلترشکن مشکلات نرم‌افزاری و بدافزاری ایجاد می‌کند که همه به آن واقف هستیم ضمن اینکه بخش‌های مختلف از جمله صنعت و آموزش ما ضربه می‌خورد.

رئیس اقتصاد دیجیتال سازمان نصر گیلان با تاکید بر اینکه چین هم فیلترینگ دارد ولی تولید ناخالص داخلی آن به ۴۰ درصد می‌رسد و قول داده تا ۲۰۲۵ به ۵۰ درصد برسد، گفت: معتقدم اعمال سد اطلاعاتی و فیلترینگ باعث شده جلوی بسیاری از کسب و کارها گرفته شود. متغیرهای کلان اقتصادی ضربه بخورند و رشد اقتصادی دچار مشکل شود.

بخشی نژاد با اشاره به اینکه فیلترینگ در ارتباط سرمایه گذاری خارجی نیز تاثیر منفی داشته، تصریح کرد: در حال حاضر شرکت‌های خارجی نیز به سختی کار می‌کنند.

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای گیلان با اشاره به راه اندازی نرم افزارهای متعدد داخلی که با اقبال عمومی روبه‌رو نشدند، تاکید کرد: به جای تعدد نرم‌افزارها به نظر می‌رسد یک نرم افزار که توانایی رسیدن و یا حتی نزدیک شدن به اینستاگرام را داشته باشد باید طراحی کرد.

وی با بیان اینکه بسیاری از دوستان ما به واسطه سیستم اینستاگرامی کار می‌کردند و فروش محصول داشتند، گفت: فیلترینگ گاهی اوقات ضد انگیزه شده و این محدودیت‌ها باعث عدم تمایل برای ادامه کار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha