به گزارش ایسنا، محمدمهدی اسماعیلی در مراسم «سوگواره فاطمی» وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در محل این وزارتخانه برگزار شد با تسلیت ایام سوگواری شهادت حضرت زهرا(س) و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، مدافعان حرم و سپهبد حاج قاسم سلیمانی و یارانش اظهار داشت: در تاریخ کشور ما اتفاقات مهمی در دیماه رخ داده است، در دوره دفاع مقدس دو عملیات بزرگ سال ۶۵ یعنی کربلا ۴ و ۵ را داشتهایم که شهدای زیادی را در مسیر آزادی و استقلال کشورمان تقدیم کردیم. هر دو این عملیاتها به نام حضرت فاطمه(س) نامگذاری شده بود.
وی ادامه داد: انقلاب ما اساسا یک انقلاب فاطمی است و آغاز نهضت بزرگ مردم ایران در ایام فاطمیه ۱۳۴۱ بود و از این رو هروقت در مورد انقلاب اسلامی صحبت میکنیم میگوییم انقلاب ما فاطمیه الحدوث و حسینی البقاست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: تمام تقویم ما با نام حضرت زهرا(س) و فرزندان بزرگوارشان نقش بسته است، وقتی این تقویم را ورق میزنیم از فاطمیه ۴۱ آغاز و به عاشورا ۴۲ رسیده و به اربعینهای سال ۵۷ میرسد و به همین ترتیب حماسههای مردم ایران زیر نام حضرت زهرا(س) و فرزندانشان رقم میخورد.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: جامعه فرهنگی و هنری هم به عنوان پیشتازان جامعه ایرانی در عرصه فرهنگی و هنری به عنوان فرزندان این ملت طبیعتا افتخارشان عشق و ارادت به مکتب اهلبیت(ع)است. ارادت به مکتب اهلبیت(ع) یکی از نمادهای وحدت جامعه اسلامی است.
وی افزود: هر کسی با هر گرایش و مذهبی محب اهلبیت(ع) هستند، عشق و ارادت به حضرت زهرا(س)و اهلبیت(ع) فصل مشترک بین همه مسلمانان عالم است.هیچ مسلمانی را نمیبینیم مگر آنکه به این خاندان محبت داشته باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: خانواده فرهنگ و هنری ما در همهی عرصهها نشان داده است در ذیل پرچم اهلبیت(ع) پیشتاز افتخارآفرینی بوده است، در دوران دفاع مقدس آن شور و احساس و عاطفه مرهون سرایندگان، شعرا، مداحان و اهالی فرهنگ و هنر در شاخههای مختلف بود. این عظمت را این جامعه روایت میکرد و در ایجاد آن نقش داشتند.
اسماعیلی ابراز داشت: در همین اتفاقات اخیر هنرمند نقاش حسن روح الامین تصاویر زیبایی به تصویر کشید، در همان روزهای اول که ایشان با هنر خود یک تابلوی زیبا را در خصوص شهید سلیمانی و به آغوش کشیده شدنش توسط امام حسین(ع) را به تصویر کشید به جامعه ایرانی آرامش داد.
به گفته وی جامعه فرهنگی و هنری همیشه در برهههای تاریخی در نقاط عطف پیشگام بودند و حماسه آفرینی و خاطرهسازی کردند.
در پایان از زحمات تمام کسانی کا این محفل نورانی را برگژار مردند تشکر وقدردانی دارم
در ادامه این مراسم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حسن روحالامین و جمعی از مدیران از اثر جدید حسن روحالامین (خادم شهید) رونمایی شد.
همچنین در این مراسم یوسفعلی میرشکاک و افشین اعلاء شعرهایی را در مدح حضرت زهرا(س) سرودند و مرتضی طاهری مداح برجسته اهلبیت(ع) دقایقی را در سوگ این بانوی بزرگ مداحی کرد.
در بخش دیگری از این مراسم حجتالاسلام والمسلمین سیدهاشم حسینی استاد اخلاق با طرح این موضوع که چرا فرزند پیامبر اکرم(ص) خانم حضرت فاطمهالزهرا(س) ماندگار شد، اظهار داشت: در روایات آمده است حضرت زهرا(س) در بدترین شرایط زمان خود منشا خیر و برکات کثیر شد و در پریشانی آن زمان خیر کثیر و حسن بودند.
وی با طرح این پرسش که چگونه میتواند یک بانو در نقش یک دختر، همسر و مادر به بهترین شکل عمل کند، ادامه داد: حضرت زهرا(س) در عین حال که برای پدر یک دختر تمام قد و مهربان بود یک همسر کامل هم بود، ایشان در نقش یک مادر هم میشود مادر کریم اهلبیت، سیدالشهدا و بانو حضرت زینب کبری(س).
این استاد اخلاق تاکید کرد: ما در زندگی امروز نیازمند پیروی از رفتار حضرت زهرا(س) هستیم، رفتار ایشان با پدر، همسر و فرزندان راه را برای گمشده بشیرت مشخص میکند و دشمنان سعی دارند شیوه زندگی حضرت زهرا(س) و حاج قاسمها را گمره کنند.
حجتالاسلام والمسلمین هاشمی تصریح کرد: در حیات فردی حضرت زهرا(س)، کسی را میبینیم که صاحب فدک، بزرگ قریش و بنیهاشم است اما همین بانو در جلسات مختلف با مردم با چادر وصلهدار مینشستند تا اگر فقیری در جمع است دل او نشکند. این زهد این بانو بزرگ را نشان میدهد.
وی افزود: این حیات فردی و خانوادگی در کنار نقش ایشان در زندگی اجتماعی مثالزدنی است، ایشان به فکر همسایه و دیگران هم بودند و به جای خودشیفتگی و خودبینی به همگان هم فکر میکردند، جریان شهید سلیمانیها را ببینید تمام قد خضوع و خدمت و برگرفته از همین روحیه فاطمی است و هرجا این روحیه مستقر باشد همگان روحیه گرفته و استکبار عقب مینشیند و هرجا این رفتار فاطمی را داشته باشیم مستکبرین جهان مجبور هستند از اقدامات خود دست بکشند و متاسفانه اگر این روحیه فاطمی ضعیف شود مستکبرین دست به هرکاری خواهند زد.
این استاد اخلاق با اشاره به حیات سیاسی حضرت زهرا گفت: ایشان نشان داد دشمن اصلی همگان نفاق است، حضرت فاطمه(س) در مواجه با منافقینی که تلاش داشتند انقلاب اسلامی رسول اکرم(س) را مصادره کنند اقدامات زیادی انجام دادند، بهترین روش ایشان در مقابله با منافقین تربیت نیرو و توجه دادن به این افراد بود. جریان فاطمه زهرا(س) با جریان اباعبدالله تفاوت داشت زیرا امام حسین(ع) با یزید که شخصیتاش مشخص بود روبرو بود اما حضرت زهرا(س) با منافقین روبرو بودند که مقابله با آنها پیچیده بود.
حجتالاسلام والمسلمین هاشمی در پایان گفت: حضرت زهرا(س) تلاش کرد امر به معروف و نهی از منکر را با خیرخواهی بیان کند، از طرفی قیام ایشان خالص و برای خدا بود، خردمندانه عمل کردند و تلاش داشتند دیگران را با خود همراه کنند در این عین حالی که به تنهایی هم به سمت هدف خودشان حرکت میکردند، همچنین ایشان مقتدا و به دنبال وحدت داشتن بودند.
گفتنی است، این مراسم همزمان با اقامه نماز جماعت به امامت حجتالاسلام ارباب سلیمانی مشاور وزیر در امور روحانیت آغاز شد.
قرائت این مراسم را قاری برجسته یراقبافان و اجرای برنامه را مجری توانمند مهدی آقابیگی برعهده داشت.
انتهای پیام
نظرات