به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، محمد یزدانی ـ دبیر مجمع دبیران انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس در نشستی با دکتر فرهاد دانشجو ـ سرپرست دانشگاه تربیت مدرس که با هدف بیان دغدغهها و ارائه پیشنهادات برگزار شد، عنوان کرد: در حال حاضر ۱۰۰ انجمن علمی دانشجویی و ۱۴ کانون فرهنگی و اجتماعی ثبت شده داریم که با وجود شرایط کرونا، نزدیک به ۸۰ مجموعه از این تشکل ها فعال هستند.
وی افزود: انجمنهای علمی دانشجویی و کانونهای فرهنگی با جامعهای نزدیک به هزار نفر، تاثیر مستقیم بر ۱۰ درصد جامعه دانشجویی دارد، این در حالی است که دایره تاثیرگذاری علمی این تشکلها به مراتب بیشتر است.
یزدانی ادامه داد: دانشگاه تربیت مدرس به واسطه اینکه دانشگاه تحصیلات تکمیلی است، در سالهای نه چندان دور در فعالیتهای مربوط به انجمنها و کانونها عملکرد قابل ملاحظهای نداشته است. اما در سالهای اخیر نام دانشگاه تربیت مدرس به واسطه عملکرد عالی در بحث فعالیتهای فرهنگی و علمی، در تمامی جشنوارهها، مسابقات، جلسات و ... میدرخشد.
وی در ادامه بر لزوم استفاده از نظر منتخبان بزرگترین تشکل دانشجویی در تصمیمگیریهای فرهنگی تاکید و خاطرنشان کرد: ما در انجمنهای علمی کار تیمی، هم فکری و ... آموزش میدهیم، اما متاسفانه این موضوع رو نتوانستیم به تصمیم گیرندگان در سطوح بالاتر انتقال بدهیم. با مسئولان قبلی دانشگاه صحبت هایی مبنی بر استفاده از نظر نمایندگان انجمنهای علمی صورت گرفت، اما متاسفانه این مهم محقق نشد و در جلسات مهمی چون شورای فرهنگی و ستاد مراسمات فرهنگی از نظرات نمایندگان محترم بسیج و انجمن اسلامی استفاده میشود، اما نماینده بزرگترین تشکل دانشجویی در این جلسات حضور ندارد.
وی بر لزوم توجه به فعالیت های انجمن های علمی و تأثیرگذاری آنها در جامعه تاکید کرد و گفت: در این خصوص استفاده صحیح و مناسب از ظرفیتهای علمی نخبگان در راستای توسعه کشور و لزوم حرکت در مسیر رفع موانع و مشکلات تولید دانش و جنبش نرمافزاری بسیار حائز اهمیت است و خلاصه این جمله در فعالیتهای انجمنهای علمی خلاصه میشود. نخبگانی که با توجه به محدودیتهای موجود، به صورت کاملا خودجوش موانع رو کنار میزنند و با دستهای خالی به تولید دانش و ارتقای فرهنگ کمک میکنند.
یزدانی یادآور شد: اگر در شرایط فعلی نتوانیم از ظرفیت نخبگان استفاده کنیم، در واقع راه اشتباه گذشتگان رو دنبال کردهایم. ما باید بتوانیم یک شبکه قوی از این افراد ایجاد کنیم. باید از توانایی های افرادی که در طول مدت تحصیل خودشان به عنوان عضو انجمن و عضو کانون فعالیت کردهاند و توانمند شدهاند به درستی استفاده شود. لازمه رقم زدن یک دولت و کشور قوی و به تبع آن یک دانشگاه قوی، بهرهمندی از فکر و تخصص این افراد هست.
دبیر دبیران انجمنهای علمی دانشجویی در ادامه به مواردی از قبیل ایجاد ساختار سازمانی مناسب با بهرهگیری درست از تواناییهای نیرویهای انسانی، در نظر گرفتن بودجه مجزا، مشخص و تعریف شده برای مجموعه فرهنگی، داشتن استقلال در برگزاری برنامههای فرهنگی در چارچوب موازین و همچنین برنامههای علمی بدون اعمال نظرهای سلیقهای، استفاده از نظر و مشورت اعضای منتخب فرهنگی، شبکهسازی نخبگان و استفاده از امکانات و تواناییهای پارک علم و فناوری جهت استفاده از نیروهای متخصص، متعهد، جوان و نخبه اشاره و مطالبات و خواسته هایی را در خصوص موارد مذکور مطرح کرد.
در ادامه این نشست سرپرست دانشگاه با بیان اینکه همه یا حتی بخشی از مسائل و مشکلات کشور با مباحث علمی قابل حل هستند، ابراز امیدواری کرد: با برگزاری جلسات منظم، میتوان از پیشنهادات و ظرفیتهای این تشکل بزرگ دانشجویی بهرهمند شد.
دانشجو افزود: استفاده از توانمندیهای انجمنهای علمی دانشجویی و کانونهای فرهنگی و اجتماعی جز با نقشآفرینی مجموعه فرهنگی و استفاده از شبکه نخبگانی متشکل از اعضای این تشکلها امکانپذیر نخواهد بود و ما به دنبال این شبکهسازیها و جریانسازیهای علمی هستیم. انجمنهای علمی دانشجویی به عنوان بازوی علمی و ارتباطی دانشگاه، باید بتوانند تعامل و گفتوگوهای بین رشتهای را رونق ببخشند.
در پایان خاطرنشان کرد: باید از نظر منتخبان فرهنگی بهره برد و این امر جز با ایجاد فضای همدلی محقق نخواهد شد.
انتهای پیام
نظرات