به گزارش ایسنا، به نقل از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، در اختتامیه جشنواره نهجالبلاغه دانشگاهیان ضمن قدردانی از دستاندرکاران این جشنواره اظهار داشت: امروز در جوامع بشری، با توجه به ارتباطات گسترده و از بین رفتن مرزهای سنتی، شاهد مشکلات و دردهای مشترکی هستیم؛ از بیعدالتیها و عهدشکنیها گرفته تا جنایات و پیمانشکنیهایی که اصول انسانی را زیر پا گذاشتهاند. این مسائل، بخشهای مختلف زندگی بشر را تحت تأثیر قرار داده و موجب اندوه جوامع انسانی شده است.
وی در ادامه افزود: بشر در دورههای مختلف مدعی کشف راهحلهای نهایی بوده است، اما تاریخ نشان میدهد که بسیاری از این ادعاها، در نهایت پوچ و ناکارآمد از آب درآمدهاند. جالب اینجاست که همان متفکرانی که روزگاری نظام لیبرال دموکراسی را بهعنوان "پایان تاریخ" معرفی کردند، امروز به شکست و ناکارآمدی آن اعتراف دارند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به وضعیت کنونی جهان تصریح کرد: مدعیان حقوق بشر، امروز چهره واقعی خود را در فجایع غزه، فلسطین نشان دادهاند. این وضعیت، نشاندهنده حقیقتی تاریخی است که همواره در جوامع بشری وجود داشته است.
حجتالاسلام والمسلمین رستمی ادامه داد: در میان این تحولات، یک حقیقت درخشان و پایدار وجود دارد که هیچگاه غبار فراموشی بر آن ننشسته است و آن، مکتب امیرالمؤمنین علی علیهالسلام است. معجزه آن حضرت در این است که خودشان، معجزه رسول اکرم صلیالله علیه و آله و سلم هستند.
وی خاطرنشان کرد: با وجود آنکه مدت زمان حکومت حضرت علی علیهالسلام تنها پنج سال بود، اما در همین مدت کوتاه، معارف ارزشمندی را برای بشریت به یادگار گذاشتند. حضرت زهرا سلاماللهعلیها نیز فرمودند: "به خدا قسم، اگر علی علیهالسلام را میپذیرفتند، همگی سیراب میشدند و نه کسی گمراه میشد و نه کسی تشنه میماند. "
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تأکید کرد: باید اعتراف کنیم که در ترویج و بهرهگیری از نهجالبلاغه کوتاهی کردهایم. این کتاب، زبان فطرت و حقیقت است و هرکس که با آن مواجه شود، نمیتواند از آن روی برگرداند. با این حال، بدخواهان همواره تلاش کردهاند که نور این معارف به جوامع بشری نرسد. ازاینرو، لازم است که تلاشهای خود را در این مسیر افزایش دهیم.
حجتالاسلام والمسلمین رستمی با اشاره به احیای مجدد جشنواره نهجالبلاغه دانشگاهیان پس از یک دهه وقفه، تصریح کرد: این جشنواره از سال گذشته مجدداً آغاز به کار کرد و فضای دانشگاهها را با عطر معارف نهجالبلاغه معطر ساخت. هرچند آمار شرکتکنندگان در این جشنواره قابل توجه است، اما همچنان با ظرفیت علمی و دانشگاهی کشور و جایگاه والای نهجالبلاغه فاصله داریم.
وی در ادامه افزود: اعتکاف، درگذشته تنها در مساجد شهرها انجام می گرفت اما اکنون که دانشگاه پای کار آن آمد آن را به یک فرهنگ عمومی در جامعه تبدیل کرد. جریان نهضت علمی و توجه به توانمندی های داخلی به یک گفتمان در فضاهای دانشگاهی تبدیل می شود و باور عمومی جامعه هم نسبت به آن شکل می گیرد. امروز بیش از یک میلیون معتکف را در سال جاری داشتیم که بیش از ۶۰ درصد آن جوانان هستند.
وی در پایان تأکید کرد: دانشگاهها بهعنوان شتابدهنده تحولات علمی و فرهنگی، نقش مهمی در ترویج معارف اسلامی دارند. اگر مجموعههای دانشگاهی بتوانند از این ظرفیت بهدرستی استفاده کنند، قطعاً نتایج بهتری حاصل خواهد شد. امسال، نقطه آغازی برای جریانسازی در حوزه نهجالبلاغه است و باید این موضوع به یک گفتمان و فرهنگ عمومی تبدیل شود. علیرغم تفاوت دیدگاهها، موضوعاتی همچون قرآن، نهجالبلاغه و معارف اهلبیت علیهمالسلام، اموری فطری و مورد علاقه انسانها هستند و دانشگاهیان نیز به این حوزه علاقهمندند. ازاینرو، باید تلاشها در این زمینه مضاعف شود.
انتهای پیام
نظرات