• جمعه / ۱۲ آذر ۱۴۰۰ / ۱۵:۳۱
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400091209159
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

یک مسئول در خراسان جنوبی:

مهارت تنورسازی فردوس در فهرست میراث معنوی کشور ثبت شد

مهارت تنورسازی فردوس در فهرست میراث معنوی کشور ثبت شد

ایسنا/خراسان جنوبی تنورسازی فردوس خراسان جنوبی در فهرست میراث ناملموس (معنوی) ثبت شد.

سید احمد برآبادی، مسئول واحد پژوهشی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری  و صنایع دستی خراسان جنوبی، شهر فردوس را پیشگام در هنر تنورسازی سنتی استان دانست و گفت: تنورسازی سنتی، ساخت تنورهای نانوایی های سنتی و خانگی با گل است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: هر چند که بر اساس مطالعات باستان شناسی و گزارش کاوشهای انجام شده، قدمت سفالگری فردوس به دوره ساسانی می رسد، اما مصاحبه با پیشکسوتان تنور سازی فردوس و خاطرات نسلی این افراد و رواج فامیل خزاف مقدم که سابقه ی تاریخی در حدود ۳۰۰ سال دارد، نشان از رونق سفالگری منطقه و دیرینه بالای این هنر در شهر مذکور دارد.

به گفته وی برای ساخت تنور از خاک رس، کاه، ماسه و آب با نسبت‌های بسیار دقیق و استاندارد که به صورت تجربی حاصل شده استفاده می شود.

مسئول واحد پژوهشی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری  و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: تجربه تشخیص خاک مرغوب برای تنورسازی، روش‌های به عمل آوری گل وآماده سازی آن، ساخت تنور با لایه‌های نواری با عرض حدود ۲۲ سانت و ... از استعداد، توانمندی و تجربه ی غنی نسل به نسل این هنر در شهر فردوس حکایت دارد.

وی با بیان اینکه دوام و عمر بالای تنورهای فردوس که بیش از ۵۰ سال مورد استفاده بوده و کارایی دارند از دیگر ویژگی های تنورهای فردوس است، افزود: پخت کامل بدنه تنورها در کوره و نصب و استفاده از تنور پخته، دلیلی بر استحکام تنورها و کیفیت نان حاصله است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha