حمید زارع حسینی در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: معیار درحهبندی شهرداریهای کشور معیاری است که از سوی وزارت کشور ابلاغ شده که شامل ۱۲ درجه است. درجه یک این ردهبندی مربوط به شهرداریهای تازه تأسیس است و درجه ۱۲ نیز مربوط به کلانشهرها از جمله مشهد، اصفهان، تبریز و... است.
وی اظهار کرد: آخرین ارتقای درجهبندی شهرداری گناباد در اردیبهشت سال ۸۰ بود که بر اساس آن درجه شهرداری گناباد از ۶ به هفت ارتقا یافت و امروز بعد از ۲۰ سال شاهد ارتقای یک درجهای شهرداری گناباد هستیم که دستاورد بسیار مهمی به حساب میآید.
وی افزود: در درجهبندی شهرداریها شاخصهایی از جمله جمعیت شهری، درآمد و بودجه شهرداری و تقسیمات کشوری که مربوط به درجه استانداری، درجه فرمانداری و درجه بخشداری یک منطقه است، مدنظر قرار میگیرد. نهایتا این موارد بررسی شده و امتیازبندی میشود و از طریق معاونت عمرانی استانداریها به امور شهرداریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور ارسال میشود. بعد از بررسی چنانچه حد نصاب نمره لازم کسب شود، آن شهرداری وارد فاز ارتقای درجه شده و این ارتقای درجه توسط وزیر کشور ابلاغ میشود.
زارع حسینی خاطرنشان کرد: به منظور ارتقای درجه شهرداری گناباد پیگیریهای متعددی انجام شد و این ارتقای درجه حاصل تلاشها و پیگیریهای اعضای شورای دوره پنجم و ششم و همچنین نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی است. در سفرهای متعددی که به تهران داشتیم، یکی از درخواستهای ما ارتقای درجه شهرداری گناباد بود. همچنین پیگیریهایی از طریق استان در این زمینه انجام شد که خوشبختانه این تلاشها به ثمر نشست و روز گذشته، ۲۲ آبان ماه، ارتقای درجه شهرداری گناباد ابلاغ شد.
وی در پاسخ به این سوال که این ارتقای درجه چه نقشی در پیشرفت شهر خواهد داشت، تصریح کرد: یکی از تاثیرات ارتقای درجه در حوزه افزایش بدنه سیستم نیروی شهرداری، افزایش کارشناسان و افزایش ادارهها و واحدها و همچنین افزایش تعداد معاونتها دیده خواهد شد. بدون شک هر چه تعداد واحدها و کارشناسان و نیروهای زبده شهرداری بیشتر شود، این موضوع باعث ارائه خدمات بهتر در بدنه شهرمان خواهد شد و مردم خدمات را بهتر لمس خواهند کرد.
وی افزود: ارتقای درجه شهرداری در حقوق و مزایای پرسنل شهرداری تأثیر مستقیم دارد. علاوه بر این در جذب اعتبارات ملی و استانی، جذب ماشینآلات سنگین خصوصا ماشینآلات آتشنشانی و تجهیزات و ادوات سنگین آتشنشانی، کمک اعتباری پروژههای ملی مثل طرح پسماند و موارد مشابه تأثیر بسزایی خواهد داشت.
شهردار گناباد گفت: امیدواریم از این ارتقای درجه به نحو احسن در جهت توسعه مدیریت شهری و جذب امکانات جهت آبادانی شهر بهره ببریم.
شهر گناباد یکی از کهنترین شهرهای ایران است و قدمت بلدیه و شهرداری آن به سال ۱۳۱۶ باز میگردد. بر اساس آخرین سرشماری رسمی در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۴۰ هزار و ۷۳۳ نفر گزارش شده است.
انتهای پیام
نظرات