• شنبه / ۸ آبان ۱۴۰۰ / ۲۲:۵۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400080805863
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر مطرح کرد

کشت گیاهان دارویی راه برون‌رفت از مشکل کم‌آبی در کاشمر

کشت گیاهان دارویی راه برون‌رفت از مشکل کم‌آبی در کاشمر
عکس تزئینی است

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی کاشمر کشت گیاهان دارویی را به خاطر کم آب طلب بودن مهم‌ترین راه برای برون‌رفت از مشکل کم‌آبی، حفظ تولید و کشاورزی در منطقه دانست.

محمد شجعی در نشست خبری خود با خبرنگاران اظهار کرد: وضعیت منابع آبی شهرستان بسیار محدود است و مشکلات عدیده‌ای برای تأمین آب مورد نیاز داریم.

وی افزود: امیدواریم در آینده شاهد افزایش سرمایه‌گذاری در زمینه کشت گیاهان دارویی کم آب طلب در شهرستان باشیم. هدف از اجرای این پروژه‌ها در کاشمر این است که این شهرستان به عنوان مرکز ترشیز بزرگ بتواند صنایع تبدیلی و غذایی متمرکز کل منطقه را تأمین کند و فراوری محصولات کشاورزی با محوریت این شهرستان انجام شود.

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر عنوان کرد: هر چند مساحت شهرستان کاشمر کم است ولی ظرفیت‌های بی‌بدیلی در آن وجود دارد که موجب شده تا کنون افراد بسیاری در این منطقه سرمایه‌گذاری کنند و همچنین زنجیره‌هایی تشکیل دهند.

وی تصریح کرد: وجود زنجیره‌های گیاهان دارویی در کاشمر این شهرستان را به مرکز فرآوری گیاهان دارویی در استان تبدیل خواهد کرد. با راه‌‎اندازی این مرکز زمینه برای کشت انواع گیاهان دارویی کم آب طلب و یا مقاوم به خشکی در منطقه ترشیز فراهم می‌شود.

شجعی با بیان اینکه با توجه به تنش آبی منطقه کشت گیاهان دارویی استراتژی بسیار مناسبی برای عبور از این بحران آبی است، تصریح کرد: با همکاری واحدهای دانشگاهی، منطقه ترشیز کاشمر می‎‌تواند به قطب علمی کشت و صنعت گیاهان دارویی منطقه تبدیل شود. امیدواریم در آینده شاهد افزایش سرمایه‌گذار در این زمینه باشیم.

وی اظهار کرد: با وجود ظرفیت بالای ایران در تولید گیاهان دارویی تاکنون سهم اندکی از بازارهای جهانی نصیب این بخش از ظرفیت‌های کشورمان شده است. ایران کشوری ممتاز و با رتبه بالا از نظر غنای گیاهی و تنوع زیستی و دارای ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم شناخته شده جهانی است.

شجعی گفت: علی‌رغم اینکه تعداد گونه‌های گیاهی ایران حدود ۸۰۰۰ گونه است که از این تعداد بیش از ۲۳۰۰ گونه دارای خواص دارویی، عطری، ادویه‌ها و آرایشی و بهداشتی است اما ایران با وجود دارایی زیادش در زمینه تولید گیاهان دارویی بین کشورهای مطرح تولید و صادرکننده گیاهان دارویی و فرآوری آن جایگاهی ندارد.

وی در ادامه بر تغییر الگوی کشت در شهرستان تأکید کرد و گفت: با وجود منابع آب شیرین محدود و زمین‌های کوچک حاصل‌خیز و همچنین وجود بزرگ‌ترین کارخانه فرآوری گیاهان دارویی شرق کشور در منطقه، شهرستان کاشمر می‌تواند در امتداد تکمیل زنجیره‌های تولید و کشت گیاهان دارویی که اکثرا کم آب طلب است، نقش‌آفرینی کند.

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر از وجود زیرساخت‌های لازم در حوزه تولید و فرآوری گیاهان دارویی شهرستان خبر داد و بر برگزاری کلاس‌های آموزشی و اجرای کشاورزی قراردادی در جهت اصلاح الگوی کشت تأکید نمود.

تقویت سفره‌های زیرزمینی و دستیابی به منبع پایدار آب با اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری

وی بیان کرد: اجرای پروژه‌های زیرساختی در حوزه آب و خاک و سایر پروژه‌های مرتبط تأثیر به‌سزایی در افزایش بهره‌وری آب دارد. بدون شک اجرای سیستم‌های نوین آبیاری و کشت گیاهان کم آب طلب در شهرستان کاشمر بسیار مهم و ضروری است.

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر تصریح کرد: امسال ۱۰ مجوز در حوزه صنایع تبدیلی با سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیارد تومان صادر شده که اگر این پروژه‌ها توسعه یابد و ارتقا داده شود، در تضمین و خرید محصولات کشاورزی تأثیر به‌سزایی دارد.

وی گفت: اجرای طرح‌های کلان آبخیزداری و آبخوان‌داری و همچنین تبدیل کردن تهدیدات به فرصت ضروری است.

شجعی افزود: با وجود در اختیار داشتن اکثر منابع متأسفانه هنوز در جهت تأمین امنیت غذایی با مشکل مواجه هستیم و ناگزیر باید برای جنگ آینده که جنگ آب است، خود را آماده کنیم زیرا اگر برای آینده برنامه‌ریزی درست و مدونی نداشته باشیم، قطعا با مشکل رو به رو خواهیم شد. 

وی پیشنهاد ایجاد دبیرخانه با محوریت ایستگاه تحقیقات شهرستان را ارائه نمود و ادامه داد: با تشکیل این دبیرخانه جهاد کشاورزی و سایر ارگان‌های عضو در کارگروه مسائل را مطرح و بر اساس تصمیمات گرفته شده امور به سرانجام می‌رسد و تهدیدات به فرصت تبدیل خواهد شد.

احداث بی‌رویه استخرهای غیرمجاز

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر در ادامه یکی از مشکلات موجود را احداث بی‌رویه استخرهای غیرمجاز ذخیره آب کشاورزی دانست و بیان کرد: از عمده مشکلات حوزه آب و کشاورزی احداث بی‌رویه و بدون پشتیبانی کارشناسی استخرهای غیرمجاز ذخیره آب کشاورزی است.

 وی اظهار کرد: هرچند هدف از ساخت این‌گونه استخرها ذخیره آب‌های سطحی و جلوگیری از هدر رفت آب بود ولی متأسفانه سبب تبخیر مقدار زیادی از این آب شده است که با برنامه‌ریزی درست و ایجاد پوشش روی استخر می‌شود از تبخیر و هدر رفت آن جلوگیری نمود چرا که اگر این منبع از بین برود اقتصاد و معیشت نیز تحت‌الشعاع قرار خواهد گرفت.

آغاز برداشت انار از سطح ۷۰۰ هکتار از باغات شهرستان کاشمر

وی در ادامه این نشست خبری از آغاز برداشت انار از سطح ۷۰۰ هکتار از باغات شهرستان کاشمر خبر داد و گفت: استان خراسان یکی از اصلی‌ترین استان‌های کشور در زمینه تولید انار است.

شجعی بیان کرد: شهرستان کاشمر با حدود ۷۰۰ هکتار سطح زیر کشت و داشتن ارقام مختلفی چون خزر، شیشه کپ، ملس و انار قند مقام سوم استان را داراست.

وی پیش‌بینی کرد در سال جاری حدود ۱۰ هزار تن انار از سطح باغات شهرستان کاشمر برداشت شود که نسبت به سال زراعی گذشته بنا به دلایل گوناگون همچون باد و سرمای بهاره و زمستانه با کاهش ۳۰ درصدی مواجه شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha