• چهارشنبه / ۳ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۲:۲۲
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1400060302177
  • خبرنگار : 71451

«زیر پوست جنگ» در آن سوی خاکریزها

«زیر پوست جنگ» در آن سوی خاکریزها

کتاب «زیر پوست جنگ» به ما کمک می کند تا بدانیم آن سوی «خاکریزها» در جبهه چه خبر بوده است و جریانات چه‌طور می‌گذشته و چه‌طور دیده می‌شده است و بعثی‌ها، که تحمیل‌گر این جنگ به ایران انقلابی بودند، خود چه نگاهی به مقدمات، سیر و تبعات این جنگ داشته‌اند.

به گزارش ایسنا، کتاب «زیر پوست جنگ» را وحید خضاب گردآوری و ترجمه کرده است و نشر نارگل در ۱۷۶ صفحه آن را به چاپ رسانده است.

در این اثر روایت «صلاح عمر العلی؛ از اعضای شورای رهبری حزب بعث و شواری رهبری انقلاب عراق»؛ «حامد علوان الجبوری؛ رئیس دفتر احمد حسن البکر و صدام و وزیر امور خارجه وقت عراق» و «نزار عبدالکریم الخزرجی؛ فرمانده سپاه یکم و سپاه هفتم ارتش عراق در زمان جنگ با ایران»  به چشم می خورد.

روایت اول به «صلاح عمر العلی» اختصاص دارد. صلاح عمر العلی پس از اشغال عراق و در زمانی که صدام متواری شده و هنوز دستگیر نشده بود، طی چندین قسمت در برنامه پربیننده و چالشی «شاهد علی العصر» (شاهد یک دوران) شبکهٔ الجزیره شرکت کرد و در پاسخ سؤالات مجری این برنامه، به بیان خاطراتش پرداخت.

روایت دوم، روایت «حامد علوان الجبوری» است. روایتی که مثل روایت صلاح عمر العلی، در چند قسمت از برنامهٔ شاهد علی العصر بیان شده. ترجمهٔ بخش‌هایی از این روایت حامد الجبوری نیز، در شمارهٔ چهارم نشریهٔ «رمز عبور» منتشر شده است. البته آن‌چه در این کتاب آمده، شامل ترجمهٔ بخش‌های دیگری از همان گفت‌وگوی الجبوری است که در رمز عبور ترجمه نشده بود.

روایت سوم هم از زبان «نزار الخزرجی» آمده است. نزار الخزرجی روایت خود را در گفت‌وگوی بسیار تفصیلی با «غسّان شَربل» (روزنامه‌نگار مطرح جهان عرب) بیان کرده بود که در روزنامه «الحیات» منتشر گردید. البته این گفت‌وگو به همراه سه گفت‌وگوی تفصیلی دیگر غسّان شربل، در کتابی با عنوان «صدام مرّ من هُنا» در سال ۲۰۱۰ منتشر شد که ترجمه حاضر، از همان کتاب است.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha