• پنجشنبه / ۷ مرداد ۱۴۰۰ / ۰۲:۰۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400050704553
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

پیش‌بینی خسارت ۴۰ تا ۵۰ درصدی به باغات انگور کاشمر

پیش‌بینی خسارت ۴۰ تا ۵۰ درصدی به باغات انگور کاشمر
عکس از آرشیو

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی کاشمر گفت: خشکسالی و تنش آبی، گرمای شدید هوا، بارندگی بد موقع و... خسارت زیادی به باغات انگور وارد کرده و پیش‌بینی خسارت ۴۰ تا ۵۰ درصدی به این محصول را داریم.

محمد شجعی در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: خشکسالی بر محصول انگور نیز تاثیر گذاشته است، بارندگی‌های اول فصل بسیار کم بود علاوه‌بر این بارندگی‌هایی که در اردیبهشت ماه و بعد از آن داشتیم تقریبا بد موقع بودند و محصولات دچار بعضی از بیماری‌ها و آفات شدند در ادامه روند هم که موضوع قطعی برق و تنش آبی که با آن مواجه شدیم، بود و تمام این عوامل در عملکرد سطح زیر کشت تاثیرگذار بودند.

وی ادامه داد: گرمای شدید هوا و نوسانات شدید دما هم خود مزید بر علت شد و در نهایت طی یک هفته گذشته که بادهای شدید و گرد و خاکی که به وجود آمد عملا باعث ریزش برگ‌ها و زودتر رسیدن خود محصول شد با توجه به تمام صدمات و تنش‌هایی که با آن مواجه بودیم، پیش‌بینی می‌کنیم که عوامل یاد شده به ۴۰ درصد محصول خسارت وارد کرده و البته این صورت خوش بینانه است وگرنه کارشناسان ما حتی میزان خسارت را ۵۰ درصد هم حساب می‌کنند.

شجعی بیان کرد: این گزارش خسارات را ما در هر مرحله به استان اعلام کرده‌ایم و به فرمانداری به عنوان مسئولان رسیدگی به بحران هم اعلام می‌شود تا کمک به کشاورزان چه از لحاظ تسهیلات و چه از نظر کمک‌های بلا عوض انجام شود.

تاثیر بیشتر تنش آبی و تنش دمایی بر محصول انگور

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر افزود: در هر صورت شرایط خشکسالی حاکم در منطقه برای همه محصولات تاثیرگذار است و انگور نیز تحت تاثیر بیشتری قرار می‌گیرد، شاید ما در محصول شهرستان‌های اطراف مثل پسته و... تاثیرگذاری کمتری را شاهد بوده‌ایم اما در حوزه محصولی مانند انگور تنش دما و تنش آب خیلی سریع تاثیرگذار است و تاثیرات آن بیشتر و مملوس‌تر بوده است و ما نیز این موضوعات را منعکس کرده‌ایم.

شجعی درباره جبران خسارت کشاورزان نیز مطرح کرد: در یکی دو دهه گذشته بحث صندوق خسارت را داشتیم و از همان محل به طور مستقیم کمک می‌شد اما هر چه پیش‌تر رفتیم کمک‌های صندوق در بیمه متمرکز شد و تقریبا سوبسیدهایی که دولت خواست پرداخت کند به صندوق بیمه داد که بتواند با ارزان‌ترین مبلغ محصولات کشاورزی را در برابر حوادث طبیعی و مشکلاتی که پیش می‌آید بیمه کند لذا مامن اصلی و جای پاسخگویی به خسارت‌ها بیمه است اما در بعضی از موارد که خسارت‌ها بسیار گسترده و مشهود هستند همچون سال گذشته در خسارت سیلی که در خوزستان و در غرب کشور آمد و در منطقه ما هم بود، دولت مستقیم کمک کرد اما بیشتر تمرکز دولت بر صندوق بیمه است.

کاشمر در یکی دو سال گذشته جزء شهرستان‌های سرآمد در بیمه بوده است

وی گفت: ما پیگیر هستیم که در عین حال از حوزه‌های دولتی هم در این مورد کمک بگیریم و امیدوار هستیم که به ثمر برسد هم از طریق نماینده محترم هم از طریق فرماندار و هم از دستگاه‌های استانی پیگیر هستیم اما تا این لحظه به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم و جواب‌هایی که شنیده‌ایم جبران از طریق صندوق بیمه بوده است که کشاورز از طریق صندوق بیمه کار خود را پیگیری کند.

او درباره مشکلاتی که کشاورزان با بیمه داشتند نیز اظهار کرد: با برگزاری جلسات مستمر و هماهنگی‌هایی که با نظام صنفی و دستگاه‌های متولی داشتیم تقریبا در مورد بیمه، شهرستان کاشمر در یکی دو سال گذشته جزء شهرستان‌های سرآمد بوده است بعضی از اعتراضات کشاورزان هم به‌جا است؛ چراکه مبلغ خسارت پرداختی با آن خسارت واقعی اعلام شده خیلی تفاوت معناداری داشته است اما از سویی باید توجه داشت هزینه‌ای که یک کشاورز پرداخت می‌کند یک هزینه خیلی ناچیز است.

وی تاکید کرد: در سال جاری اصلاحاتی در امور انجام شد؛ هم مبلغ سهم کشاورز بالاتر رفت هم از طرف دیگر خسارت پرداختی نیز مبلغ واقعی‌تری شده و میزان آن خیلی بالاتر رفته است از طرف دیگر هم شرایط پاسخگویی بیمه و پرداخت به موقع تقریبا خیلی بهتر از سنوات گذشته شده است و بسیاری از کشاورزان ابراز رضایت می‌کنند با همه این‌ها در تلاش هستیم که شرایط از چیزی که وجود دارد، نیز بهتر شود.

بهره‌مندی از برگ مو

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر درباره استفاده و فروش برگ درختان انگور نیز بیان کرد: برگ مو تقریبا در همان بازه زمانی که هنوز نازک‌تر هستند، برداشت می‌شوند و بیشتر برای استفاده در قالب انواع ترشیجات و در قالب مواد غذایی استفاده می‌شوند. اما بعد از مدتی که می‌گذرد یعنی اواخر خرداد ماه به بعد برگ مو زبر می‌شود و دیگر از آن نمی‌توان استفاده کرد.

شجعی یادآور شد: ما در سال جاری و همچنین در سال‌های گذشته در حوزه استفاده از برگ مو هم وارد شدیم تا بتواند درآمدی برای کشاورز داشته باشد و البته در این زمینه استفاده خیلی خوبی نیز از برگ مو شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha