• چهارشنبه / ۵ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۰:۳۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1400030503755
  • خبرنگار : 50165

رئیس جهاددانشگاهی استان زنجان تاکید کرد

لزوم پیش‌گیری از خام‌فروشی گیاهان دارویی در کشور

لزوم پیش‌گیری از خام‌فروشی گیاهان دارویی در کشور

ایسنا/زنجان رئیس جهاددانشگاهی استان زنجان گفت: به دلیل تجارت پرسود گیاهان دارویی، پیشگیری از خام‌فروشی گیاهان دارویی ضروری است.

کامران جعفری صبح امروز (۵ خردادماه) در جلسه امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین جهاددانشگاهی، قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان و شرکت گل‌های دشت آندیا برای اجرای قرارداد پژوهشی - توسعه‌ای در راستای اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در استان، اظهار کرد: طرح مشاغل خانگی در کشورهایی مثل چین با الگوی فعلی انجام و بسیار موفق بود و شرط موفقیت این طرح در کشور نیز انجام کامل فرآیند اجرایی و توجه به ارائه یارانه‌ها به صورت بجا و متمرکز است.

وی با اشاره به طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، افزود: حدود ۱۱ سال است که این طرح در کشور آغاز شده ولی هنوز به طور کامل اجرا نشده است؛ به همین دلیل جهاددانشگاهی به دنبال ایجاد زمینه‌ای است تا فعالان هر حوزه از بخش‌های خصوصی و دولتی شناسایی شود.

این مسئول، با بیان اینکه استان زنجان پتانسیل بالا و مزیت اقتصادی در حوزه کشاورزی دارد، ادامه داد: وضعیت تولید گیاهان دارویی با توجه به اقلیم استان، مناسب است و ارزش‌افزوده بالایی داشته و تجارت آن در دنیا پرسود و پایدار است، به همین دلیل جلوگیری از خام‌فروشی گیاهان دارویی و عصاره‌گیری و نهادینه کردن آن در جامعه اهمیت بالایی دارد؛ چراکه فقط خام‌فروشی مختص نفت نیست و ایجاد حلقه ارزش‌افزوده برای منابع این‌چنینی نیاز مبرم کشور است.

رئیس جهاددانشگاهی استان زنجان در رابطه با فعالیت‌های این نهاد در زمینه محصولات سالم کشاورزی، تصریح کرد: در بحث تولید گیاهان دارویی، تولید و بازار پایدار دو رکن اساسی است که تولید در این حوزه به صورت کشت و گیاهان خودرو است که در برداشت گیاهان خودرو باید توجه زیادی به نوع چینش و برداشت محصول شود تا ریشه گیاه از بین نرفته و رشد آن برای سال‌های متمادی ادامه داشته باشد. متاسفانه در حال حاضر شاهد آن هستیم که برخی گیاهان بومی مناطق به دلیل برداشت نامناسب دیگر رشد و رویشی ندارند.

جعفری با بیان اینکه در این طرح با نهادینه شدن کشت و حاشیه سود گیاهان دارویی شاهد استقبال بخش کشاورزی از تولید این محصول خواهیم بود، یادآور شد: تامین نیاز داخل و صادرات در تولید گیاهان دارویی اهمیت بالایی دارد و بر اساس مذاکراتی که با پیشران رسته تولید گیاهان دارویی انجام‌ شده، مشکلی در رابطه با سرمایه‌گذاری و اتصال به بازار وجود ندارد.

در ادامه این جلسه، جانشین قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان، هدف از همکاری در اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی را ایجاد اشتغال دانست و اظهار کرد: قریب به هشت سال قبل ۲۴ بند سیاست‌های اقتصادمقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد ولی می‌بینیم که بخش‌هایی مغفول واقع شده که توجه به مشاغل خانگی، توجه به اصل‌های این سیاست ابلاغی است.

سرهنگ جلال غورقانلو ادامه داد: استقلال اقتصادی و نوع نگاه به آن اهمیت زیادی دارد که تاثیر آن در تولید و اشتغال مشاهده می‌شود. ارائه راهکار برای حل مشکلات نیز می‌تواند در حل آن تسهیل‌گری‌هایی را به‌ وجود و نیل به اهداف را نزدیک‌تر کند.

وی با اشاره به نام‌گذاری سال‌جاری به تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها، افزود: متاسفانه شاهد آن هستیم که تولید در روستاها کم شده و حتی ترکیب جمعیتی نیز تغییر یافته و ساکنان روستا روز به‌ روز در حال کاهش هستند که این مسئله موجب افزایش حاشینه‌نشینی و آسیب‌های اجتماعی خواهد شد، به همین دلیل ایجاد اشتغال در مناطق روستایی به خصوص مشاغل پرسود، بر ماندگاری جمعیت در روستاها کمک می‌کند.

جانشین قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان تصریح کرد: این قرارگاه در محدوده سه دهستان محروم شامل دهستان قره‌پشتلو پایین با ۳۱ روستا، دهستان شیروانات خدابنده با ۳۳ روستا و دهستان اوریاد ماه‌نشان با مجموع ۳۱ روستا فعالیت دارد که کشت گیاهان دارویی در دو دهستان نتیجه مطلوبی با توجه به اقلیم آن‌ها خواهد داشت.

غورقانلو یادآور شد: تکمیل فرآیند اجرایی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در به‌ ثمر نشستن آن اهمیت بالایی دارد و در بخش شناسایی و توانمندسازی می‌توان اقدامات موثر و سریعی را انجام دارد و امیدواریم به لحاظ اتصال به بازار و ایجاد بازار پایدار مشکلی پیش نیاید.

وی با بیان اینکه فعالیت در مناطق روستایی نیاز به اقناع‌سازی دارد، خاطرنشان کرد: امیدواریم این فعالیت‌ها منتج به ایجاد برندی برای همه فعالان این حوزه در استان شود که همه آنان بتوانند از منافع آن بهره‌مند شده و بازار و درآمد پایداری داشته باشند.

نائب‌رئیس هیئت‌مدیره گل‌های دشت آندیا اظهار کرد: اقلیم، وسعت خاک و خودرویی گیاهان دارویی نعمتی برای کشور است و خوشبختانه برای توسعه کشت گیاهان دارویی در استان دو نهاد اجرایی با سابقه کار، وارد شدند که جای امیدواری دارد که نتایج مطلوبی از این طرح حاصل شود.

مرتضی عزیزپور ادامه داد: آموزش و توجه به بازار داخلی باید در کنار تولید گیاهان دارویی و ترویج و آموزش آن مورد توجه قرار گیرد تا بازار پایدار داخلی به‌ وجود بیاید. برای بازار صادراتی نیز مشکلی وجود نداشته و بازارهای هدف شناسایی شده است.

موسس برند حاج‌نوروز با تاکید بر لزوم آموزش برای ورود به حرفه عطاری، عنوان کرد: برخی اصناف وجود دارند که با آموزش ابتدایی و کوتاه‌مدت، فرد متقاضی می‌تواند به بازار کار وارد شود ولی فروشندگی گیاهان دارویی و عطاری جزو صنوفی است که حتماً باید از قانون استاد و شاگردی استفاده شود. فنون این کار همواره به صورت سینه‌ به سینه منتقل شده و فعالیت زیر نظر یک استاد در این صنف، جزو ضروریات است.

مدیر اجرایی طرح ملی مشاغل خانگی در زنجان در توضیح طرح ملی مشاغل خانگی، اظهار کرد: طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در ۳۱ استان توسط وزارت تعاون، کار و رفاه‌اجتماعی به عنوان کارفرما و ناظر و جهاددانشگاهی به عنوان مجری طرح در حال اجرا است. این طرح از برنامه‌های اشتغال فراگیر است که در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، جهش تولید، کمک و حمایت از کسب و کارهای خرد در حال اجرا است.

لیلا اجلی ادامه داد: رشته‌هایی که به عنوان مزیت در استان به آن پرداخته شده، شامل قالی‌بافی، بافنده تابلوفرش، گلیم‌بافی، قلم‌زنی، خیاط لباس، ملیله‌سازی، تولیدات چرمی دست‌دوز، ویرایشگر متون، تولیدکننده گیاهان دارویی، مترجم (کتاب و مقاله)، برنامه‌نویس، انیماتور، پرورش‌دهنده گوسفند و بز، پرورش‌دهنده زنبور عسل و ملحفه‌دوز است.

وی افزود: اجرای این طرح در سه فاز پیش‌بینی شده که فاز اول شناسایی و اولویت‌بندی مزیت‌، ظرفیت‌ و پتانسیل‌های اشتغال در حوزه مشاغل خانگی است. فاز دوم به توانمندسازی متقاضیان از طریق مشاوره، راهنمایی، استعدادسنجی، بهره‌گیری از آموزش‌های کوتاه‌مدت کارآفرینی، شناخت بازار و مسائل مالی و فاز سوم به تعامل با فعالان عرصه فروش محصولات مشاغل خانگی، اتصال به بازار و ارتباط با برندهای معروف بازار فروش می‌پردازد.

این مسئول با اشاره به وظایف محول شده به جهاددانشگاهی در اجرای این طرح، تصریح کرد: مطالعات و پژوهش، آموزش و مشاوره، رصد و پایش، ارزیابی، اثربخشی، مستندسازی و تهیه بانک اطلاعاتی، شبکه‌سازی، هم‌افزایی، تسهیل‌گری، جلوگیری از اتلاف منابع و دوباره‌کاری، تقویت روحیه تیمی و کار گروهی، اتصال به بازار، توجه به زنجیره ارزش و ظرفیت‌سازی، از جمله این وظایف است.

مدیر اجرایی طرح ملی مشاغل خانگی در زنجان سهمیه در نظر گرفته شده برای استان زنجان را ۱۸۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: در مرحله ابتدایی ۲۵۰۰ نفر ثبت‌نام‌ کرده بودند که پس از ارزیابی، افراد دارای مهارت شناسایی شده و آموزش داده شدند.

به گزارش ایسنا، در پایان جلسه تفاهم‌نامه سه‌جانبه همکاری مشترک بین جهاددانشگاهی، قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان و شرکت گل‌های دشت آندیا برای اجرای قرارداد پژوهشی - توسعه‌ای در راستای اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در استان، به امضای طرفین رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha