• جمعه / ۲۲ مهر ۱۴۰۱ / ۰۶:۰۶
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 00062065413
  • خبرنگار : 71573

روایتی از اقدامات تروریستی گروهک کومله

روایتی از اقدامات تروریستی گروهک کومله

«خروج از سایه: روایتی از اقدامات تروریستی گروهک کومله (۱۳۵۸-۱۳۵۷)» نوشته زینب مرادی‌پور و سعید زاهدی منتشر شد.

به گزارش ایسنا، در پیشگفتار کتاب آمده است: کردستانات ایران در سال‌های  منتهی به انقلاب و پس از پیروزی انقلاب، صحنه درگیری‌های بسیاری بود. درگیری‌های مداوم در کردستانات، بستری برای تجمع کانون‌های پراکنده و گمنامی‌ فراهم کرد که بعدها کومله نامیده شدند. در جریان مطالعه در موضوع آشوب‌های بی‌سرانجام  سال‌های پس از پیروزی انقلاب، در می‌یابیم که یکی از مهم‌ترین بازیگران کردستان پس از پیروزی انقلاب، تشکیلاتی بود که ابتدا با نام سازمان زحمتکشان کردستان ایران شناخته می‌شد. اما همین که گروه تشکیل شد، خود به یکی از عوامل گسترش دامنه درگیری‌های مسلحانه در کردستان تبدیل شد؛ طوری که به عنوان یکی از مهم‌ترین گروه‌های مسلح کشور، نقش پررنگی در وقایع بعدی‌ سیاسی و نظامی منطقه ایفا کرد. کومله حتی در جنگ تحمیلی هم نقش پررنگی ضد دولت مرکزی ایران داشت.

در این کتاب، تلاش شده تا از درون ساختار محافل کومله به تشکیلات آن در سال اول پس از پیروزی انقلاب نگاهی بیندازیم. به همین منظور، ابتدا با تکیه بر مصاحبه‌ها، کتاب‌ها، خاطرات شفاهی و نشریات داخلی که خود کومله آن‌ها را منتشر کرده، ماجراهای مربوز به کومله بررسی شده است. در کنار منابع داخلی گروه کومله، از اسناد، مصاحبه‌ها و کتاب‌های مخالف نیز استفاده شده است. 

این کتاب سعی دارد با نگاهی روایی، روند شکل‌گیری کومله و کشیده شدن آن را به عملیات مسلحانه چریکی روایت کند. در این راه، سعی بر این بوده تا روایت ارائه شده، لحن موضع‌گیرانه نداشته باشد.

 در بخشی از کتاب درباره  برگزاری رفراندوم «جمهوری اسلامی» و حزب کومله می‌خوانیم: قرار بود، روزهای دهم و یازدهم فروردین ۱۳۵۸، در سراسر کشور برای تعیین نوع حکومت، رفراندوم برگزار شود. کومله، یکی از اولین گروه‌هایی بود که شرکت در رفراندوم را تحریم کرد. کومله نهم فروردین‌ماه، با انتشار اعلامیه‌ای خطاب به پیشه‌وران، بازاریان، روشنفکران، کارمندان و دانش‌آموزان مخالفت صریح خود را در این زمینه اعلام کرد.

در زمان برگزاری انتخابات، به تبع تحریم دسته‌جمعی گروه‌ها، درگیری‌های پراکنده‌ای در شهرهای مختف محل برگزاری رفراندوم اتفاق افتاد. در سقز چند صندوق به آتش کشیده شده که آتش زدن دو صندوق توسط اتحادیه دهقانان، وابسته به کومله صورت گرفت. در مهاباد، گروه‌های مختلف موافق و مخالف انتخابات دست به تظاهرات زدند.

«خروج از سایه: روایتی از اقدامات تروریستی گروهک کومله (۱۳۵۸-۱۳۵۷)» نوشته زینب مرادی‌پور  و سعید زاهدی در ۲۰۰ صفحه با شمارگان ۵۰۰ نسخه با قیمت ۶۰ هزار تومان در انتشارات ایران راهی بازار کتاب شده است.

 انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۲ ۱۹:۲۳

اعمال کومله و دمکرات رو از کهنه سربازان دوران جنگ در شمال غرب بپرسید،، تا داعشی هارو متمدن بدانید !

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۲ ۲۱:۲۱

کومله گروهی بودن وحشی تروجنایتکار تراز داعش که پوست سره رزمندگان جنگ را زنده زنده میکَندن و باچاقو سرمیبریدن براشون فرقی نداشت زن ومرد اگر اسیر میگرفتن بدترین جنایات رو مرتکب میشدن

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۳ ۱۷:۵۱

بی ذات و بی بوته تر و وحسی تر از این گروه امپریالیسمی و تجزیه طلب تاریخ به دوران خود نه دیده و نه خواهد دید..برادر من را در سال ۱۳۶۲ به طرز فجیعی با شکنجه های فراوان به شهاادت رساندند