یک استاد دانشگاه: برای داشتن جامعه‌ای خالی از تنش و اضطراب اعتدال را رعایت کنیم

یک نویسنده و محقق دینی گفت: اعتدال نقطه مقابل افراط و تفریط است چه در عقاید، رفتار و تمام مسائل زندگی باید از اعتدال پیروی کنیم.

یک نویسنده و محقق دینی گفت: اعتدال نقطه مقابل افراط و تفریط است چه در عقاید، رفتار و تمام مسائل زندگی باید از اعتدال پیروی کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد ابوطالبی در گفت‌وگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این‌که «ما در قرآن آیات فروانی درباره اعتدال داریم» اظهار کرد: خداوند در قرآن می‌فرماید "ما اسلام و مسلمانان را امت وسط می‌دانیم" یعنی خداوند مسلمانان را نقطه مقابل امت‌هایی قرار داده که در دنیا و آخرت دچار افراط و تفریط شده‌اند.

وی ادامه داد: اعتدال نمودش بیشتر در رفتار ما است، ما حتی در کوچکترین رفتار مانند خوردن و آشامیدن نباید افراط و تفریط داشته باشیم همانگونه که در سوره اعراف آیه 33 بیان شده "بخورید و بیاشامید ولی اسراف نکنید".

این استاد دانشگاه با بیان این‌که «گاهی افراد در مقابل نعمت‌هایی که خداوند به آنها عطا کرده دچار افراط و تفریط می‌شوند» افزود: ما نباید چیزی را که خدا حلال کرده، حرام و چیزی را که حرام کرده حلال کنیم که این کار باعث می‌شود خط اعتدال برهم بخورد.

وی ادامه داد: در آیات قرآن به انفاق توجه ویژه‌ای شده است، ولی در سوره اسراء خداوند می‌فرماید آنقدر انفاق نکنید که در زندگی خود به مشکل بخورید و آنقدر بی‌تفاوت نسبت به سایر افراد نباشید و این آیات نشان‌دهنده این است که اعتدال در مقابل افراط و تفریط قرار دارد و در تمام مسائل زندگی مهم است.

ابوطالبی با بیان این‌که «اگر می‌خواهیم جامعه خالی از تنش و اضطراب داشته باشیم باید در تمام مسائل جامعه اعتدال را رعایت کنیم» تصریح کرد: در مسائل جامعه ما باید یک میزان و ملاکی را برای خود تعیین کنیم، اگر ملاک‌هایی را که خداوند در قرآن و روایات بیان کرده به عنوان میزان زندگی خود قرار دهیم در هیچ یک از مسائل اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و امثال این‌ها به مشکل بر نمی‌خوریم.

این نویسنده و محقق در پایان با بیان این‌که «در مسائل سیاسی جامعه همواره باید اعتدال داشته باشیم» گفت: توسل به ولی فقیه و اینکه در مسائل سیاسی روز ایشان را میزان قرار دهیم می‌تواند ما را در راهبرد اعتدال کمک کند و از افراط و تفریط نجات دهد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۹ دی ۱۳۹۱ / ۰۸:۴۵
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 91101911002
  • خبرنگار : 71461