/یک آیه و چند نکته (۱)/

روزه‌داری جزو مناسک مشترک تمام شرایع الهی است

یک استاد حوزه با اشاره به اهمیت موضوع روزه‌داری گفت: ثمره‌ی روزه‌داری تقوا است. روزه داری و امساک مقابله با نفس و خواسته‌های آن است؛ لذا کسی که اقدام به روزه‌داری کند به طور طبیعی به مراتبی از تقوا نائل می‌شود.

حجت ‌الاسلام و المسلمین منصوریان دامغانی -استاد حوزه- در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به آیه ۱۸۳ سوره مبارکه بقره «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَی الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ» اظهار کرد: در این آیه خداوند می‌فرمایند «ای افرادی که ایمان آورده‏‌اید، روزه بر شما نوشته شده همان گونه که بر کسانی که قبل از شما بودند نوشته شده، تا پرهیزکار شوید».

وی با بیان اینکه این آیه حامل چند نکته مهم است، یادآور شد: نکته اول در این آیه این است که روزه‌داری جزء مناسک مشترک تمام شرایع الهی است.

این استاد حوزه خاطرنشان کرد: نکته دوم قابل استخراج از این آیه این است که ثمره‌ی روزه‌داری تقوا است. روزه داری و امساک مقابله با نفس و خواسته‌های آن است؛ لذا کسی که اقدام به روزه‌داری کند به طور طبیعی به مراتبی از تقوا نائل می‌شود.

حجت ‌الاسلام و المسلمین دامغانی در پایان با اشاره به نکته سوم در این آیه گفت: می‌توان از این آیه متوجه شد که برای طی مراتب قرب الهی، روزه‌داری یکی از موضوعات اساسی است. در واقع ارتباط مستقیمی بین ایمان و روزه‌داری وجود دارد چنانکه مخاطب آیه اهل ایمان‌ هستند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۳ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۴:۰۳
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1402010300958
  • خبرنگار : 71461

برچسب‌ها