تاپ سه تمدنسازی
-
رهبری عالمانه امام خمینی(ره) در پیروزی انقلاب اسلامی ایران / چگونه اندیشه ما جهانی شد؟
امام خمینی(ره) در ۲۰ جمادیالثانی، مصادف با ولادت حضرت فاطمه زهراء(س)، در شهرستان خمین دیده به جهان گشودند. ایشان با رهبری داهیانه و خردمندانه خود، انقلاب اسلامی ایران را به پیروزی رساندند و توانستند با تکیه بر اصول اسلامی، نهتنها نظامی مستحکم در داخل کشور شکل دهند، بلکه اندیشههای انقلاب اسلامی را به عرصهی جهانی وارد کنند. اندیشههایی که با محوریت مقاومت، عدالت و استقلال، ملل مسلمان را به وحدت فراخوانده و الهامبخش جریانهای بیداری اسلامی در سراسر جهان شدند.
-
وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری:
ثبت جهانی مجموعه تاریخی قطبالدین حیدر هویت تربتحیدریه را تغییر خواهد داد
وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گفت: مدیران شهرستان تربتحیدریه باید به دنبال ثبت جهانی مجموعه تاریخی قطبالدین حیدر در سازمان یونسکو باشند؛ چرا که با این اتفاق هویت شهرستان تغییر خواهد کرد و این بزرگترین اتفاق برای این شهر است.
-
فاز اول محوطهسازی منحصر بفردترین برج تاریخی کشور به اتمام رسید
مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چناران از پایان یافتن پایان فاز اول محوطهسازی برج تاریخی رادکان این شهرستان به عنوان یکی از منحصر بفردترین برجهای تاریخی خراسان رضوی و حتی کشور خبر داد.
-
رییس مرکز میراث ناملموس تهران:
یلدا فراتر از جشن است
رییس مرکز میراث ناملموس تهران گفت: یلدا فراتر از یک جشن بوده و تنها محتوای غنی و انسانمدار و صلحپرورانه آن مطرح نیست، اهمیت فرهنگ یلدایی در حیات اجتماعی و پویایی این فرهنگ متعالی است تا جامعه را به داشتههای خود دغدغهمند سازد و فرآیند زیستپذیری آن را به درستی محقق سازد.
-
جشن باستانی خُرّم روز
یکم دی؛ خُرّمروز، زاد روز خورشید
خُرّم روز (زادروز خورشید) روز اول از ماه دی است و به مناسبت برخورد نام روز با نام ماه که نام خداوند نیز بود در ایران باستان جشن گرفته میشد، روزی بزرگ بود مشحون از آداب و مراسم دینی و غیر دینی؛ زرتشتیان به ویژه پارسیان این روز را بسیار محترم شمرده و آن را دی دادار جشن مینامند.
-
نقش موثر بانوان در تمدنسازی اسلامی / حضور پررنگ مدیریتی زنان در دولت چهاردهم
بیستم جمادیالثانی، مصادف با دوم دی، سالروز ولادت حضرت فاطمه الزهراء(س) و «روز زن»، فرصتی ارزشمند برای گرامیداشت نقشآفرینی زنان در تمدن اسلامی است. بانوان با تکیه بر آموزههای الهی و سیرهی حضرت زهراء(س)، در ساخت تمدن اسلامی مشارکتی فعال داشته و همواره در جایگاههای مدیریتی و تصمیمگیری نقش مهمی ایفاء کردهاند. حضور زنان در دولت چهاردهم نیز نمودی از این جایگاه برجسته است که نشاندهندهی توانمندی آنها در پیشبرد اهداف تمدنی بر اساس ارزشهای اسلامی است.
-
یک جامعهشناس:
مراسم شب یلدا باید به نسلهای جدید آموزش داده شود
یک جامعهشناس گفت: مراسم شب یلدا باید به نسلهای جدید آموزش داده شود.
-
یک محقق:
شکوه شب یلدا روز به روز در حال گسترش است
یک محقق گفت: شکوه شب یلدا روز به روز در حال گسترش است.
-
یک پژوهشگر تاریخ:
«یلدا» جشن مهرورزی، صلح و دوستی جهانی است
یک پژوهشگر تاریخ گفت: یلدا جشن مهرورزی، صلح و دوستی جهانی است که به صورت همگانی و غیررسمی در خانوادههای ایرانی و برخی دیگر از کشورها، از هر قشر و با هر دین و مذهب برگزار میشود.
-
یلدا؛ میراثی زنده برای انتقال به نسلهای آینده
شب یلدا، بلندترین شب سال، در فرهنگ ایرانی نه تنها یک جشن موسمی است، بلکه به عنوان یک میراث فرهنگی با ارزش، نقشی کلیدی در انتقال تاریخ، سنتها و ارزشهای انسانی از نسلهای گذشته به نسلهای آینده ایفا میکند.
-
نگاهی به باورهای عامیانه ایرانیان درباره یلدا
باورهای هر قوم با فرهنگ آن قوم ارتباط مستقیمی داشته و بنیادیترین مبانی جهانبینی انسان را در خود دارد. با تحول باورها فرهنگ نیز گرایش و سمتوسوی دیگری به خود میگیرد؛ بنابراین با شناخت تحولات رخ داده در باورهای اقوام، میتوان به فرهنگ آن قوم پیبرد، این شناخت ما را به دیگر تحولات اجتماعی اعتقادی سیاسی و فکری رهنمون خواهد شد.
-
قلعه ضحاک هشترود، اولین اثر ثبت ملی شده در آذربایجان شرقی
معاون مدیر کل سازمان میراث فرهنگی آذربایجان شرقی گفت: قلعه ضحاک هشترود اولین آثر ثبت شده ملی در استان و قدمتی به تاریخ اشکانیان دارد.
-
برای نخستینبار انجام شد
رونمایی از دندان ۱۸۰هزار ساله و نویافتههای باستانشناسی ایران
تازهترین یافتههای باستانشناسی ایران برای نخستینبار در موزه ملی ایران رونمایی شد. قدیمیترین اثر به نمایش گذاشتهشده دندانی با قدمت بیش از ۱۸۰ هزار سال است که از غار قلعه کرد استان قزوین به دست آمده است.
-
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت عنوان کرد
چهارمین جشنواره طب ایرانی؛ گامی بزرگ برای ادغام طب ایرانی در نظام سلامت
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، چهارمین جشنواره طب ایرانی با محوریت ویژه «ادغام خدمات طب ایرانی در نظام سلامت» را فرصتی ارزشمند برای معرفی ظرفیتهای بینظیر این میراث علمی و فرهنگی و گامی بلند در مسیر پیشگیری، درمان و توسعه این طب دانست و بر نقش کلیدی آن در بهبود شاخصهای سلامت و اقتصاد کشور تأکید کرد.
-
اصفهانیها در آغاز چله بزرگ
شب یلدا که از راه میرسد، همه اعضای خانواده از بزرگ و کوچک راهی خانه مادربزرگ و پدربزرگ میشوند. عمو و عمه، دایی و خاله و نوهها به دور کرسی گرم جمع میشوند. مادربزرگ به نوهها انار دانه شده میدهد و پدربزرگ از گذشتههای دور داستانها و خاطراتی را بازگو میکند.
-
«چلهشو» همگام با کهن قصهها و «طالبا خوانی» در مازندران
شب یلدا یا آنگونه که در میان مازندرانیها مرسوم است «چله شو» یکی از قدیمیترین جشنهای ماندگار ایرانیها است که از دیر باز گرامی داشته شد، طولانیترین شب سال با آیین و سنتهای خاص همراه است از کهن قصههای شاهنامه گرفته تا طالبا خوانی و تفأل به حافظ شیرازی.
-
یک پژوهشگر:
آزادگی در شاهنامه نمود دارد
پژوهشگر شاهنامه گفت: یکی از درخشانترین آموزههای اخلاقی و فروزههای مردم بزرگ، آزادگی است که در شاهنامه نمود و نشان بسیار دارد.
-
جهاننما؛ از سکوت اسکلتی تا درخشش یک نماد گردشگری
مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری اصفهان، گفت: پروژه جهاننما پس از سالها رکود و توقف، با تغییرات گسترده معماری و انعقاد قرارداد با بخش خصوصی در مسیر تبدیل به هتل پنج ستاره و احیاء گردشگری اصفهان قرار گرفت.
-
بندر چابهار چه زیرساختهایی برای توسعه اقتصاد دریامحور دارد؟
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: ایجاد زیرساختهای بندری در بنادر شهید بهشتی و کلانتری چابهار براساس تاکیدام مقام معظم رهبری و ریئیس جمهوری، جذابیت خاصی برای سرمایهگذاری بخش خصوصی داخلی و خارجی ایجاد کرده است.
-
آئینهای چیلله گئجهسی در آذربایجان غربی
ایران از دیرباز مهد تمدنهای مختلف بوده است و آذربایجان غربی در شمالغرب کشور با تنوع اقوام و مذاهب در مناسبتهای مختلف سال، آیین ها و رسومهای زیبایی دارد که مراسم شب چله یکی از این مناسبتهاست.