• یکشنبه / ۱۳ مرداد ۱۳۹۲ / ۱۱:۰۶
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 92051306979
  • منبع : دانشگاه علوم پزشکی تهران

هنگام مسواک زدن چه نکاتی را رعایت کنیم؟

هنگام مسواک زدن چه نکاتی را رعایت کنیم؟

یک جراح دندانپزشک گفت: یکی از اشتباهات شایع در هنگام مسواک زدن این است که برخی از مناطق دهان اصلا تمیز نمی‌شود.

یک جراح دندانپزشک گفت: یکی از اشتباهات شایع در هنگام مسواک زدن این است که برخی از مناطق دهان اصلا تمیز نمی‌شود.

دکتر میترا برادران در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه مسواک زدن نادرست با عدم حفاظت نامناسب دندان‌ها همراه است، گفت: اغلب افراد هنگام مسواک زدن خطاهایی را مرتکب می‌شوند.

وی گفت: افراد روزانه 2 تا 3 نوبت دندان‌ها را مسواک می‌زنند و چه بسا تصور می‌کنند در این کار خبره شده‌اند اما اغلب هنگام مسواک زدن با عجله و بدون توجه این کار را انجام می‌دهند.

این جراح دندانپزشک گفت: عجله کردن و صرف وقت کم از خطاهای شایع مسواک زدن است. برای اینکه به خوبی دندان‌ها تمیز شود باید حدود دو دقیقه وقت برای این کار صرف شود. زمانی که این کار با عجله انجام می‌شود نمی توان جرم‌های دندان را به خوبی از برد.

دکتر برادران یادآور شد: مطالعات انجام شده در جهان بیانگر این است که دو سوم افرادی که از بیماری مربوط به لثه رنج می برند افرادی هستند که با وجود توصیه های دندان پزشک باز از اختصاص دادن دو دقیقه وقت برای مسواک زدن کوتاهی کرده‌اند.

وی گفت: یکی دیگر از اشتباهات شایعی که در هنگام مسواک زدن انجام می شود این است که هنگام مسواک زدن برخی از مناطق دهان اصلا تمیز نمی‌شود. باید با دقت جلو، عقب و روی دندان ها و همچنین لثه‌ها، زبان و کام را تمیز کرد. اغلب بخش‌هایی از دهان که مسواک به راحتی به آنجا نمی‌رسد مثل دندان‌های عقب رها می شوند. باید توجه داشت که تمامی نواحی را با حوصله و دقت مسواک کرد.

دکتر برادران خاطرنشان کرد: برخلاف تصور عامه مردم، وارد کردن فشار زیاد بر دندان‌ها هنگام مسواک زدن کاری نادرست است، فشار دادن مسواک روی دندان‌ها باعث می شود بافت لثه از دندان‌ها فاصله بگیرد و از بین برود. حتی امکان دارد به حساسیت دندانی یا افتادگی دندان بیانجامد.

وی در خصوص نحوه صحیح مسواک زدن گفت: باید مسواک را به صورت افقی از عقب به جلو و برعکس روی دندان‌ها کشیده شود، مسواک را با حرکات دورانی کوتاه و ملایم روی دندان‌ها حرکت داده، نزدیک لثه‌ها یک زاویه 45 درجه به مسواک داد و از بالا به پایین مسواک زد.

این جراح دندان پزشک تصریح کرد: در استفاده از خمیر دندان نباید زیاده روی کرد، افراط در مصرف خمیر دندان آسیبی به دندان‌ها نمی زند اما امکان دارد به علت اینکه افراد دوست ندارند دهانشان پر از کف باشد زمان مسواک زدن را کوتاه کنند. برای کودکان نیز لایه نازکی از خمیردندان کافی است، در بزرگسالان نیز به اندازه یک نخود خمیردندان کفایت می‌کند.

دکتر برادران در پایان تصریح کرد: باید دندان با استفاده از مسواک‌های نرم تمیز شود. زیرا اینگونه مسواک‌ها به دندان آسیب نمی‌رسانند و راحت‌تر روی دندان‌ها می لغزند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha