• جمعه / ۱۰ شهریور ۱۳۹۶ / ۱۰:۳۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: Khorasan-Razavi-122389

یک استاد حوزه علمیه مطرح کرد؛

«عید قربان»، راهی برای تقرب به خدا و رهایی از وابستگی‌ها

«عید قربان»، راهی برای تقرب به خدا و رهایی از وابستگی‌ها
یک استاد حوزه علمیه گفت: عید سعید قربان، راه و وسیله‌ای برای تقرب به خدا و رهایی از مظاهر و وابستگی‌های دنیایی است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید علی طباطبایی در گفت‌و‌گو با ایسنا - منطقه خراسان، در خصوص اهمیت عید سعید قربان اظهار کرد: با توجه به ماجرای قربانی کردن حضرت اسماعیل توسط حضرت ابراهیم(ع)، ما متوجه می‌شویم که باید تأسی کنیم و با قربانی کردن در یک روز، در واقع از تمام مظاهر دنیایی و هر آنچه وابستگی و دلبستگی است، خود را آزاد و رهایی دهیم.

وی ادامه داد: کلمه قربان و قربانی کردن به معنای تضرب است؛ یعنی این‌که انسان با گذشتن از مال خود به خداوند نزدیک می‌شود و دیگر نه‌تنها دنبال قربانی کردن بلکه به‌دنبال هر آن چیزی است که او را به خدا نزدیک کند و حضرت ابراهیم برای تقرب به خداوند، از فرزند خویش گذشتند.

این استاد حوزه تصریح کرد: عید قربان به‌عنوان یکی از اعیاد چهارگانه که در دین اسلام مطرح است، همانند تمامی اعیاد دیگر مناسک و برنامه‌هایی دارد و این روز به‌واسطه این‌که حضرت ابراهیم از جانب خداوند مامور شدند که فرزندشان را قربانی کنند، به‌عنوان یک برنامه در سال‌های بعد برای تمام مومنین قرار گرفت و این حج، به حج ابراهیمی معروف شد.

طباطبایی خاطرنشان کرد: تاریخ و ریشه این عید از آنجا نشأت می‌گیرد که حضرت ابراهیم زمانی که خواستند فرزندشان را قربانی کنند، تیغه چاقو نبرید و خداوند به ابراهیم وحی کرد که ابراهیم تو به وظیفه‌ خودت عمل کردی و نیت و صدق عملت را نشان دادی. پس از آن خداوند گوسفندی از بهشت برای حضرت ابراهیم فرستاد که این حضرت آن گوسفند را قربانی کند و همین مبحث باعث شده که مسلمانان تا به‌امروز به این سنت عمل کنند و در روز عید قربان گوسفند یا حیوانات دیگر مانند گاو و گوسفند و شتر و امثال آن را قربانی کنند.

وی در خصوص اعمال عید قربان افزود: این عید اعمالی نیز دارد؛ چه برای کسانی که به حج رفتند که وظیفه‌ی آن‌هاست که بعد از اتمام یک‌سری مراسم، قربانی کنند و چه برای سایر مومنین که به سفر حج نرفته‌اند و در سرزمین‌های مختلف و وطن خودشان هستند و می‌توانند به‌صورت مستحب این عمل را انجام دهند.

این استاد حوزه اضافه کرد: غسل از سنت‌های تاکید شده در این روز است و دیگر نماز عید قربان که همانند نماز عید فطر است.همچنین  ادعیه‌ای هم برای این روز در کتب مختلف ذکر شده است.‌
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha