• یکشنبه / ۲ دی ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403100200827
  • خبرنگار : 50990

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌ رضوی:

حفظ و تداوم سنت‌های ایرانی اسلامی مرهون تلاش زنان است

حفظ و تداوم سنت‌های ایرانی اسلامی مرهون تلاش زنان است
عکس از آرشیو

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌ رضوی گفت: زنان ایرانی از دیرباز نقش محوری در خانواده و جامعه داشته‌اند و سنت‌های کهن ایرانی مانند نوروز و یلدا مرهون تلاش و کوشش زنان بوده است.

محمد حسین‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: ایران اسلامی، وارث و میراث‌دار صدها سال تاریخ و فرهنگ اسلامی و سنت‌ها، آیین‌ها و سبک زندگی ائمه اطهار(ع) است و امسال نیز همزمان بودن سنت یلدا با ولادت حضرت زهرا(س) باعث شور و نشاط عموم جامعه شده است، زنان ایرانی از دیرباز نقش محوری در خانواده و جامعه داشته‌اند و سنت‌های کهن ایرانی مانند نوروز و یلدا مرهون تلاش و کوشش زنان بوده است.

وی ادامه داد: زنان به واسطه فطرت‌شان ارتباطات معنوی قوی‌تری با دین در منشأ هستی دارند که منجر به این شده است تا ایرانیان در حوزه سنت‌ها و آیین‌های اسلامی برتر از کشورهای دیگر باشند، محفل و گرمی خانواده در ایران نیز به واسطه مادران و جایگاه محوری آن‌ها در خانواده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان ‌رضوی با استناد به روایات و تاریخ منش پیامبران اظهار کرد: مادران نقش جدی در مراقبت از نهاد خانواده داشته‌اند و در دل این نهاد برای استحکام ایرانیان با اسلام سنت‌هایی را به عنوان محور خانواده پایه‌گذاری کرده‌اند.  

حسین‌زاده با بیان اینکه فرهنگ ایرانی اسلامی بدون خانواده معنا ندارد، گفت: جامعه ایرانی اسلامی از هم گسیخته و فردگرا نیست، بلکه جامعه ایرانی اسلامی، جامعه‌ای جمع‌گرا و اولین جمعی که به آن شدیداً وابسته است، خانواده تلقی می‌شود. با مراجعه به احادیث وقتی به خانواده پرداخته می‌شود، مقام مادر در خانواده بسیار محوری و در برخی روایات از نقش پدر نیز مهم‌تر و جدی‌تر است؛ مادران در تاریخ توانسته‌اند با پرورش فرزندان و مردان دلیر جهت تاریخ را تغییر دهند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌ رضوی تصریح کرد: زنان ایرانی پاسدار و حافظ نهاد خانواده و حافظ سنت‌ها و آیین‌های ایرانی اسلامی بوده‌ و هستند و کوششی که زنان ایرانی اسلامی در طول تاریخ به‌خصوص در سده‌های اخیر داشتند و نگاه اسلام به پوشش زنان نیز عاملی برای حضور فعال زنان در جامعه محسوب می‌شود.

حسین‌زاده بیان کرد: ایرانیان و مسلمانان قائل بر این بوده‌ و هستند که زن در فضای اجتماعی جامعه با اثرگذاری و محوریت همراه است و سبب غنی شدن روابط انسانی می‌شود. پوشش زنان ایرانی برای جلوگیری از نگاه جنسیتی و تمرکز بر نقش‌آفرینی انسانی آن‌ها بوده، همچنین پوشش زنان ایرانی در طول تاریخ همیشه پوشیدگی و حجابی داشته است تا زن در میدان جامعه نقش‌آفرینی داشته باشد.

وی گفت: به لطف انقلاب اسلامی در سنوات اخیر، نقش‌آفرینی‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی زنان بسیار پررنگ و برجسته نیز شده است، همچنین وضعیت خراسان در خصوص زنان میدان‌دار در فعالیت‌های اجتماعی، خیریه‌ای و فرهنگی با سطوح اثرگذاری‌های متفاوت روبه‌رو است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha