• یکشنبه / ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403121913100
  • خبرنگار : 50972

مدیرکل بهزیستی استان خبر داد

اهدای نشان طلایی و نقره‌ای به اماکن مناسب‌سازی شده برای معلولان در خراسان رضوی

اهدای نشان طلایی و نقره‌ای به اماکن مناسب‌سازی شده برای معلولان در خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی از اجرای طرح نشان طلایی و نقره‌ای برای اماکن مناسب‌سازی‌شده در استان خبر داد و گفت: این طرح برای نخستین‌ بار در کشور اجرا شده و امکان ثبت اماکن قابل ‌دسترس برای افراد دارای معلولیت، سالمندان و جانبازان را فراهم می‌کند.

مهدی برجی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در راستای اجرای ماده دو قانون حمایت از حقوق معلولان، اماکنی که دارای استانداردهای مورد تایید بهزیستی باشند در برنامه «نشان» با علامت‌های ویژه مشخص می‌شوند تا معلولان نسبت به مکان‌های مناسب‌سازی‌شده بیشتر آگاه باشند.

برجی افزود: بر این اساس، کلیه اماکن عمومی و خدماتی، ازجمله هتل‌ها، داروخانه‌ها، آزمایشگاه‌ها، رستوران‌ها، موزه‌ها و مراکز گردشگری که استانداردهای دسترس‌پذیری را رعایت کرده باشند، می‌توانند برای دریافت نشان طلایی یا نقره‌ای اقدام کنند.

دریافت نشان مناسب‌سازی توسط۳۵۰ مرکز در خراسان رضوی

وی ادامه داد: تاکنون حدود ۳۵۰ مرکز در استان خراسان رضوی نشان‌دار شده‌اند و این امکان برای افراد دارای معلولیت فراهم شده که از طریق  برنامه «نشان»، اماکن مناسب‌سازی‌شده را جست‌وجو کنند. همچنین کلیه صنوفی که مایل به دریافت این نشان هستند، می‌توانند درخواست خود را به دبیرخانه ستاد مناسب‌سازی استان ارائه دهند، پس از بررسی و تأیید شاخص‌های دسترس‌پذیری، به آن‌ها نشان طلایی یا نقره‌ای اعطا خواهد شد.

مدیرکل بهزیستی خراسان‌رضوی عنوان کرد: نشان طلایی به اماکنی اعطا می‌شود که تمامی استانداردهای لازم، شامل ورودی‌های مناسب، رمپ‌های استاندارد، سرویس‌های بهداشتی فرنگی و بالابر یا پله‌نما را رعایت کرده باشند؛ درصورتی‌که مکانی تنها برخی از این معیارها را داشته باشد، نشان نقره‌ای دریافت خواهد کرد.

برجی تصریح کرد: نخستین نشان طلایی کشور، در روز جهانی معلولان توسط رئیس‌جمهور به نماینده تولیت آستان قدس رضوی اعطا شد و حرم مطهر رضوی به‌عنوان نخستین مکان دارای نشان طلایی مناسب‌سازی شناخته شد.

وی خاطر نشان کرد: در راستای این اقدامات، برای کلیه اماکنی که معلولان می‌توانند در آن‌ها تردد داشته باشند، نشان طلایی یا نقره‌ای در نظر گرفته می‌شود. این مکان‌ها می‌توانند هتل، داروخانه، آزمایشگاه، مراکز تفریحی و پاساژها باشند که پس از بررسی شرایط، برچسب مناسب‌سازی دریافت خواهند کرد.

مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: در حوزه حمل‌ونقل، طی سال‌های اخیر، اقدامات گسترده‌ای برای مناسب‌سازی ناوگان اتوبوس‌رانی انجام شده و امسال نیز ۹۰ دستگاه اتوبوس مناسب‌سازی شده است، همچنین ایستگاه‌های اتوبوس و بسیاری از معابر شهری اصلاح و بهسازی شده‌اند.

برجی بیان کرد: در حوزه حمل‌ونقل ریلی نیز ایستگاه راه‌آهن مشهد تقریباً به‌طور کامل مناسب‌سازی شده است، بالابرهای ویژه، مسیرهای استاندارد و راهنمایی‌های لمسی برای نابینایان ازجمله اقداماتی است که در این ایستگاه صورت گرفته است، همچنین برای نخستین‌بار در کشور، امکان انتخاب علامت معلولیت روی بلیت قطار فراهم شده که به ‌واسطه آن، ایستگاه مقصد آمادگی دارد فرد دارای معلولیت را با کمک نیروهای خدماتی راه‌آهن به خارج از ایستگاه هدایت کند.

وی اضافه کرد: در زمینه گردشگری، نشست‌های تعاملی با اداره گردشگری و هتل‌داران برگزار و بازدیدهایی از مراکز اقامتی انجام شده است تا امکان اقامت مناسب برای افراد دارای معلولیت فراهم شود؛ مجتمع‌های رفاهی بین‌راهی، فرودگاه مشهد و بیمارستان‌های امام رضا (ع)، قائم و کامیاب نیز مورد بازدید و بررسی قرار گرفته‌اند تا شرایط مناسب‌سازی در آن‌ها بهبود یابد.

مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی بیان کرد: ایستگاه راه‌آهن مشهد جلساتی برای مناسب‌سازی برگزار کرده و تقریباً این کار انجام شده است. بالابرها برای قطارها در نظر گرفته شده و مسیرهای ویژه‌ای برای تردد افراد دارای معلولیت در سالن‌های انتظار و خروجی‌ها فراهم شده است، همچنین در بلیت قطار، گزینه‌ای برای افراد سالمند و دارای معلولیت فعال شده است که به‌واسطه آن، ایستگاه مقصد آمادگی لازم برای پذیرش و کمک به آن‌ها را خواهد داشت.

برجی تأکید کرد: در حال حاضر، مناسب‌سازی اماکن عمومی و خدماتی در سطح استان ادامه دارد و انتظار می‌رود که در آینده نزدیک، تمامی اماکن مورد نیاز برای افراد دارای معلولیت، سالمندان و جانبازان به این استانداردها مجهز شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha