• پنجشنبه / ۲۱ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۴:۱۷
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 99122116227
  • خبرنگار : 71282

در گفت و گو با ایسنا مطرح شد:

هوای کارگران را در این شرایط سخت داشته باشیم

هوای کارگران را در این شرایط سخت داشته باشیم

رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران با بیان اینکه اگر دستمزد کارگران را صد درصد افزایش بدهیم در بهترین حالت به ۵ میلیون تومان نمی رسد، از دولت و کارفرمایان خواست تا هوای کارگران را در این شرایط سخت اقتصادی داشته باشند.

ناصر چمنی در گفت و گو با ایسنا بر ضرورت حفظ قدرت خرید و معیشت خانوارهای کارگری در سال آینده تاکید و اظهار کرد: اینکه یک عده می گویند دستمزد کارگران را زیاد کنیم تورم بالا می رود، درست نیست چون هر چقدر که دستمزد را افزایش بدهیم تورم همیشه به قوت خود باقی است. کارگران تورم یکسال را که با آن زندگی کرده تحمل می کنند، در حالی که با افزایش حقوق بیش از نرخ تورم هم قادر به تامین معاش و جبران هزینه های زندگی نیستند.

دستمزد دیگر تورم زا نیست،باید در عوامل دیگر جست و جو کرد

وی افزود: امروز دیگر افزایش دستمزدها تورم زا نیست، از سال ۱۳۸۴ به بعد شرایط اقتصادی جامعه طوری پیش رفته که افزایش دستمزد تاثیرگذاری خود را روی تورم انتظاری از دست داده و عوامل دیگری مثل تغییر نرخ بنزین، قیمت مسکن، گران شدن اینترنت و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به تنهایی در این زمینه اثرگذارند. از لحظه ای که سال تحویل می شود، به طور خودکار روند افزایشی قیمت کالاها و خدمات، اجاره بها، کرایه ها، خوراکی ها و... خود را نشان می دهد و ما انتظار داریم با دستمزدی که برای یکسال زندگی کارگران تعیین می کنیم از عهده تمام این هزینه ها برآیند.

رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران با اشاره به اعلام رقم ۱۰ میلیون تومانی خط معیشت از سوی بانک مرکزی گفت: با توجه به رقم خط معیشت نمی توانیم برای کارگران دستمزدی پایین تعریف و تعیین کنیم. حتی اگر دستمزد کارگران را صد درصد افزایش بدهیم، در بهترین حالت به ۵ میلیون تومان نمی رسد و شکاف و فاصله  بین حداقل مزد و هزینه های معیشت خانوارهای کارگری از بین نمی رود.

مراقب سقوط خانوارهای کارگری به زیر خط معیشت باشیم

چمنی تصریح کرد: سال گذشته خط معیشت ۶ میلیون تومان بود که امسال ۴ میلیون تومان افزایش یافته است. رقم سبد هزینه معیشت کارگران هم ۴ میلیون و ۹۶۰ هزار تومان اعلام شد که اکنون به حدود ۷ میلیون تومان رسیده است، بنابراین همین اعداد و ارقام گویای آن است که سال آینده شرایط و وضع معیشتی کارگران چگونه خواهد بود لذا انتظار می رود محتاطانه در خصوص دستمزد سال آینده کارگران تصمیم گیری کنیم.

این مقام ارشد کارگری در پایان گفت: درخواست ما از دولت این است که برای جامعه کارگری کمکهای نقدی یا غیرنقدی و افزایش حق مسکن را درنظر بگیرد و کارفرمایان نیز هوای کارگران را در این شرایط سخت داشته باشند تا سال آینده خانوارهای کارگری به زیرخط معیشت سقوط نکنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha