• دوشنبه / ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ / ۲۲:۴۸
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 99112720426
  • خبرنگار : 71461

ویژگی شهدا از منظر قرآن کریم

ویژگی شهدا از منظر قرآن کریم

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و استاد دانشگاه، عصر امروز (دوشنبه) در همایش "مکتب شهید سلیمانی و تمدن نوین اسلامی" به برشماری ویژگی شهدا از منظر قرآن کریم پرداخت.

به گزارش ایسنا، لاله افتخاری اظهار کرد: از دیدگاه قرآن کریم، شهدا دارای خصوصیاتی هستند که آنها را از دیگران متمایز می‌کند. این خصوصیات عبارتند از اول اینکه آنها در راه خدا کشته می‌شوند، دوم آنها زنده هستند، سوم آنها زندگی می‌کنند و رزق خود را در حضور پروردگار خود می‌یابند و چهارم در آنچه خداوند از فضل خود به آنها ارزانی داشته، است.

وی در ادامه افزود: آنها سربلند و خوشحال هستند چرا که خداوند به وعده‌هایی که به آنها داده عمل کرده و بلکه هدیه‌ای بیشتر به آنها داده است. از دیگر ویژگی آنها این است که فقط به فکر خود نیستند و به سعادت دیگران می‌اندیشند (و به کسانی که به دنبال ایشانند، ولی هنوز به آنها ملحق نشده‌اند، مژده می‌دهند).

این استاد دانشگاه در ادامه تصریح کرد :آنها از ترس به دور هستند (هیچ ترسی نخواهند داشت و غصه نخواهند خورد) برای آن‌ها بهره‌مند شدن از نعمت‌های الهی و غرق شدن در نعمت‌ها وجود دارد. آنها یاران شهیدان و صالحان هستند. آنها با کسانی هستند که خداوند به آنها برکت داده است، از جمله انبیا و راستگویان، شهدا و صالحان. آنها همیشه مطیع خدا و رسول(ص) هستند و فقط یک بار ریسک نمی‌کنند، حتی وقتی مشکلات را می‌بینند و با آنها روبرو می‌شوند، همچنان ثابت قدم هستند. (آنان که دعوت خدا و رسول(ص) را (برای شرکتِ دوباره در جهاد علیه کفار) پذیرفتند، با آنکه جراحاتی به آنان رسیده بود، برای نیکوکاران و پرهیزکارانِ آنها، پاداش بزرگی است.)

وی در پایان به قدرت دشمن شناسی همیشگی شهدا اشاره کرد: آنها از تهدید دشمنان نمی‌ترسند و تحت تاثیر جنگ روانی قرار نمی‌گیرند؛ آن مؤمنانی که چون مردم (منافق) به آنها گفتند لشکری بسیار بر علیه شما مؤمنان فراهم شده، از آنان در اندیشه و بر حذر باشید، (این تبلیغات) بر ایمانشان بیفزود و گفتند تنها خدا ما را کفایت کند و او نیکو وکیل و کارسازی است.

ایدئولوژی شهید سلیمانی راهی برای عرضه و ظهور مدیران جهادی و تمدن ساز است

در ادامه معصومه رشاد -استاد دانشگاه آزاد در کنفرانس شهید سلیمانی و تمدن نوین اسلامی عنوان کرد: ایدئولوژی سردار سلیمانی الگو و گفتمان مقاومت را در عرصه ملی و بین‌المللی در خود دارد، این ایدئولوژی در حوزه تمدن سازی در جهان و در شرایط مختلف با هنجارها و باورهای خود همواره رویکرد مقاومت و مبارزه و جهاد را تداعی می‌کند.

وی افزود: ایده‌ها و الگوهای تمدن ساز در اشکال مختلف خود در ذات این ایدئولوژی وجود دارد. منطق مقاومت ایثار و از خود گذشتگی رویکرد جدیدی است که توسط شهید قاسم سلیمانی به عنوان سردار ملی ایران در این ایدئولوژی پایه گذاری شده است.

رشاد گفت: گام‌هایی که سردار سلیمانی در طول مبارزه خود برداشتند گامهای کاملاً محکم و استواری است که می‌تواند به ایجاد باورهای مشترک بین اذهان در جوامع مسلمین منجر گردد.

 وی ادامه داد: این باورها و هویت‌ها می‌توانند با رویکردها، مولفه‌ها و شاخص‌های جدید وارد عرصه نظام بین‌المللی بشوند.

این استاد دانشگاه همچنین گفت: مسئله مهم در این ایدئولوژی مولفه‌ها و شاخصه‌هایی است که قادر است هویت‌های جدیدی را در جامعه اسلامی و جهانی عرضه کند. اگر ما قالب‌های فکری سردار شهید سلیمانی را آنالیز کنیم و در قالب‌های آن حرکت کنیم  متوجه ظهور ایدئولوژی جدیدی با رویکردهای نوین خواهیم بود. این ایدئولوژی قابلیت دارد که مدیران جهادی و تمدن‌ساز را به عرصه ظهور کشانده و مدیرانی تربیت کند که هر یک قاسم سلیمانی جدید باشند. در قالب رویکرد این نظریه ما می‌توانیم محورهای هویتی و محورهای هنجاری جدیدی را با توجه به بحران‌هایی که در منطقه خاورمیانه است، ایجاد کنیم. این ایدئولوژی به عنوان مظهر مقاومت اسلامی باید بیشتر مورد توجه قرار گرفته ضمن توجه به انگاره‌ها و مولفه‌ها و هویت‌ها به ترجمه آنچه که در قالب اصلی آن است اهتمام بیشتری شده و نه تنها به جامعه ایرانی بلکه به جهان اسلام ارائه شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha