• سه‌شنبه / ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۱:۲۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99112115902
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

استقرار بی‌سابقه جبهه هوای سرد و سنگین در اصفهان  

استقرار بی‌سابقه جبهه هوای سرد و سنگین در اصفهان  

ایسنا/اصفهان مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان به استقرار یک جبهه هوای پرفشار سرد و سنگین بر روی استان اشاره کرد که در طول ۲۰ سال گذشته بی سابقه بوده است، گفت: استقرار و ماندگاری این جبهه هوا منجر به افت دما، وقوع پدیده اینورژن و تجمیع آلاینده ها در اصفهان شده است.  

منصور شیشه فروش در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه در دی ماه امسال هیچ بارشی نداشتیم و روزهای ناسالمی را تجربه کردیم، اظهار کرد: امسال شرایط خاصی داشتیم و در حالی پاییز را به پایان رساندیم و زمستان را شروع کردیم که شاهد روزهای ناسالم و آلوده زیادی در اصفهان بودیم.

وی با اشاره به استقرار یک جبهه هوای پرفشار سرد و سنگین که شاید در طول ۲۰ سال گذشته بی سابقه بوده است، گفت: استقرار و ماندگاری این جبهه هوا منجر به کاهش دید افقی، افت دمای شدید و وقوع پدیده اینورژن در لایه های بالا و پایین جو و عدم جابجایی هوا شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه در هفته های گذشته نیز روزهای آلوده و ناسالمی را پشت سر گذاشتیم، افزود: به اداره کل حفاظت محیط زیست استان ابلاغ شده با بهره گیری از نتایج طرح های پژوهشی دانشگاه های صنعتی و اصفهان، طرح جامع کنترل و پیشگیری از آلودگی هوای اصفهان را در بازه کوتاه مدت و بلندمدت اجرایی کند، همچنین متناسب با قانون هوای پاک هر یک از دستگاه های اجرایی باید اقداماتی انجام دهند.

وی عرضه سوخت استاندارد در تمام جایگاه های سوخت، توسعه انرژی های تجدیدپذیر، انجام معاینه فنی موتورخانه ها، پایش و نظارت مستمر واحدهای صنعتی، ایجاد فضای سبز متناسب با اقلیم خشک در شهرک ها و واحدهای صنعتی جدید را از جمله اقدامات ضروری برای مقابله با آلودگی هوا برشمرد و خاطرنشان کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان نیز مکلف به شناسایی و رصد تمام واحدهای صنعتی، معدنی و کارگاهی است که آلودگی بالایی دارند.

شیشه فروش ادامه داد: تاکنون ۴۳۰ واحد صنعتی آلاینده در شعاع ۵۰ کیلومتری اصفهان شناسایی شده و تمام صنایع از نظر نوع، میزان آلودگی، وسعت و حساسیت منطقه پایش می شوند. در این راستا به صاحبان صنایع اخطارهای لازم داده و برخوردهای لازم انجام می شود.

وی به اجرای طرح های بیابان زدایی و مهار کانون های مستعد تولید گرد و غبار در استان توسط اداره کل منابع طبیعی استان اشاره و اظهار کرد: ۱۶ کانون فعال گرد و غبار در استان داریم که قرار است مطالعات آن تکمیل شود. سال گذشته یک هزار و ۸۵۰ هکتار و امسال ۵۰۰ هکتار عملیات نهال کاری در این محدوده ها انجام شد و در مناطق مختلف باید دنبال شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری بر لزوم شناسایی و انتقال واحدهای آلاینده از شهر اصفهان به خارج از شهر با همکاری اتاق اصناف، اداره کل حفاظت محیط زیست استان و شهرداری اصفهان تاکید کرد و افزود: تشدید برخورد با منابع آلاینده از سوی محیط زیست نیز باید به صورت جدی پیگیری شود، همانطور که در دی ماه امسال ۵۴ واحد آلاینده پلمب شدند.

وی با بیان اینکه راهکارهای کاهش آلودگی هوا به تمام بخش ها ابلاغ شده است، تصریح کرد: تقویت و توسعه حمل و نقل عمومی شهر از جمله مترو، اجرای رینگ چهارم ترافیکی شهر، حذف و جایگزینی ناوگان فرسوده، تجهیز خودروهای دیزلی به فیلترهای استاندارد، جایگزینی موتورسیکلت های برقی، ارتقا کیفیت سوخت، جدیت در اجرای معاینه فنی و ایجاد مرکز معاینه فنی موتورسیکلت ها از جمله این راهکارها است.

شیشه فروش از عوامل آلایندگی شهر اصفهان را توپوگرافی و وضعیت اقلیمی استان دانست و افزود: در فصل سرما با تغییرات جوی و کم بارشی و نیز خشکی زاینده رود، تقویت کانون های گرد و غبار از یک سو و استقرار صنایع زیاد اطراف اصفهان، عمر بالای ناوگان حمل و نقل عمومی، کیفیت پایین خودروهای داخلی، تردد بالای ناوگان حمل و نقل بار و مسافر و بارگذاری جمعیتی چندین برابر ظرفیت شهرها از سوی دیگر از عوامل اصلی آلودگی هوای شهر اصفهان هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha