• چهارشنبه / ۸ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۳:۲۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 99110805779
  • خبرنگار : 30057

پایگاه دائمی ایران برای تسهیل صادرات دانش‌بنیان فعال شد

پایگاه دائمی ایران برای تسهیل صادرات دانش‌بنیان فعال شد

با راه‌اندازی مرکز نوآوری ایران در کنیا، پایگاه دائمی ایران در خارج از کشور برای تسهیل صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان و خلاق ایرانی به بازار شرق آفریقا فعال شد.

به گزارش ایسنا، مرکز نوآوری ایران در کنیا با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، جوزف مارچرو وزیر آی سی تی کنیا و ریچارد اینگاتی رییس اتاق بازرگانی این کشور گشایش یافت و قرار است این مرکز به عنوان پایگاه دائمی ایران در خارج از کشور برای تسهیل صادرات محصولات و خدمات دانش‌بنیان و خلاق ایرانی به بازار شرق آفریقا فعالیت کند.

این مرکز در ساختمان قدیمی و بازسازی شده سفارت ایران در کشور کنیا و شهر نایروبی قرار دارد.

سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این مراسم با اشاره به شیوع ویروس کرونا گفت: در این شرایط، باید تجربیات، تخصص و راه‌حل‌های فناورانه خود را برای شکل‌گیری اقدامات مؤثر جمعی به اشتراک بگذاریم و برای غلبه بر این بحران لازم است بیشترین تلاش‌ها برای دستیابی به فناوری‌های جدید انجام شود.

ستاری درباره اقدامات ایران برای مقابله با کرونا نیز گفت: از ابتدای شیوع کووید-۱۹، حمایت‌های دولت جمهوری اسلامی ایران باعث شده تا شرکت‌های دانش ‌بنیان، تجهیزات و داروهای مربوط به تشخیص و درمان کووید ۱۹ را در سطح استانداردهای بین‌المللی طراحی و تولید کنند و نه تنها وابستگی کشور به واردات این محصولات قطع شود، بلکه به سایر کشورها نیز صادرات داشته باشیم. جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری پیشرو در علم، فناوری و نوآوری در جهان اسلام، موفقیت‌های بسیاری در مبارزه با کووید-۱۹ داشته است.

وی درباره موفقیت های ایران در حوزه مبازره با بیماری کرونا، خاطر نشان کرد: ایران دستاوردهای فناورانه‌ای در حوزه واکسن کووید-۱۹، به دست آورده است. این اقدامات توسط سه گروه از ماه‌ها قبل شروع شد و مراحل بالینی خود را پشت سر گذاشته است. به زودی اخبار امیدوارکننده‌ای از دست‌یابی دانشمندان ایرانی به واکسن کرونا منتشر می‌شود.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: البته تلاش دانشمندان ایرانی در حوزه بیماری کرونا تنها به تولید واکسن بسنده نشده است و در زمینه داروهای مؤثر برای کنترل و درمان ویروس کووید-۱۹، نیز مطالعات بالینی زیادی در بخش مراقبت‌های بهداشتی پزشکی ایران انجام شده و کشف روش‌های درمانی مؤثر در کنترل و درمان ویروس کووید-۱۹ نتیجه این تلاش‌ها است.

وی تولید کیت‌های تشخیصی و استخراجی کووید-۱۹، دستگاه‌های تهویه بیمارستانی، اکسیژن‌سازهای خانگی‌ و بیمارستانی، مانیتورهای علائم حیاتی‌، پالس اکسی‌مترهای نبضی، دماسنج‌های دیجیتال غیرتماسی، دستگاه‌های سی تی اسکن، انواع ماسک، دستکش و ضد عفونی کننده‌های الکلی و غیر الکلی را از دستاوردهای محققان کشور در حوزه مقابله و درمان بیماری کووید-۱۹ دانست و ادامه داد: همه این پیشرفت‌ها در شرایطی اتفاق افتاده است که کشور من با وجود اینکه نسبت به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) حسن نیت نشان داد، شدیدترین تحریم‌های ظالمانه را توسط ایالات متحده آمریکا تحمل می‌کند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری تاکید کرد: کشور من آمادگی دارد تا با هدف تقویت برنامه توسعه بلند مدت کنیا (چشم انداز بیست و سی) در برنامه توسعه چهار حوزه بزرگ دارای اولویت‌ یعنی تولید، مراقبت‌های بهداشتی همگانی، مسکن ارزان قیمت و امنیت غذایی، به طور مؤثری در همکاری‌های علمی و فناوری دو جانبه مشارکت کند.

رییس بنیاد ملی نخبگان در ادامه بیان کرد: همچنین جایگاه ایران در شاخص جهانی نوآوری نیز طی پنج سال گذشته پنجاه و پنج رتبه ارتقاء یافته است و در توسعه فناوری‌های پیشرفته مانند فناوری نانو، فناوری زیستی، انرژی‌های تجدیدپذیر، علوم شناختی، سلول‌های بنیادی و فناوری اطلاعات و ارتباطات رشد فزاینده‌ای داشته‌ایم. همچنین، در نتیجه اجرای سیاست‌های توسعه اقتصاد دانش بنیان و به‌واسطه فعالیت ۵ هزار و ۶۰۰ شرکت دانش بنیان و بیش از یک هزار و چهل شرکت خلاق و نوآور در کشور، اندازه اقتصاد دانش بنیان به بیش از یازده میلیارد دلار رسیده است.

بر اساس اعلام معاونت علمی ریاست‌جمهوری، ستاری ادامه داد: همکاری جهانی مؤثر بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا ما در حوزه فناوری و نوآوری سرمایه‌گذاری کردیم تا رشد پایدار و رقابتی را حفظ کنیم. به این منظور، جمهوری اسلامی ایران، با تکیه بر توانایی‌های خود، در تلاش است تا روابط و همکاری‌های سازنده و پویای خود را در سطح جهانی توسعه دهد. همکاری با کنیا در زمره اولویت‌های همکاری دو جانبه ایران قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha