• پنجشنبه / ۱۸ دی ۱۳۹۹ / ۱۱:۴۴
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 99101813694
  • خبرنگار : 50204

استاندار عنوان کرد:

رتبه نخست استان مرکزی در پیشرفت پروژه های اقتصاد مقاومتی

رتبه نخست استان مرکزی در پیشرفت پروژه های اقتصاد مقاومتی

ایسنا/مرکزی استاندار مرکزی گفت: استان مرکزی در سال ۹۹ رتبه نخست را در پیشرفت پروژه های ستاد اقتصاد مقاومتی کسب کرده است.

سیدعلی آقازاده روز پنجشنبه ۱۸ دی در ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان مرکزی اظهار کرد: شهرک خصوصی قطب صنعتی اراک دارای سابقه بالا و یک شهرک خوب و موفق است و در حال حاضر مشکل عمده این شهرک انتقال اسناد است که معاونت اقتصادی در این خصوص موظف است مسائل و مشکلات شهرک صنعتی قطب اراک را پیگیری کند.

وی افزود: با توجه به تلاش صورت گرفته از سوی دستگاه و سرمایه گذاران، حدود ۲۰ واحد تولیدی که در حال حاضر ۸۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارند در حال تولد است تا به چرخه تولید ملی و ایجاد شغل و فضاهای اقتصادی مناسب اضافه شود که مسائل این واحدها بررسی شد.

استاندار مرکزی تصریح کرد: این تلاش ها سبب شده استان مرکزی در سال ۹۹ رتبه نخست را در پیشرفت پروژه های ستاد اقتصاد مقاومتی کسب کند.

آقازاده بیان کرد: با شروع این پروژه ها در مجموع، نزدیک به ۴۰۰ میلیون دلار ارزبری انجام گرفته و به صورت تجهیزات و دستگاه در این مراکز بکارگیری شده است، همچنین بیش از ۴۷۰۰ میلیارد تومان نیز اعتبار ریالی صرف این پروژه ها شده است. استان مرکزی در سال جاری یکی از استان های موفق در سرمایه گذاری بوده است.

وی ادامه داد: با اتمام این پروژه ها بالای ۵ هزار میلیارد تومان درآمد و حدود ۲۵۰۰ شغل مستقیم و هزاران شغل غیر مستقیم‌ ایجاد خواهد شد که اینها همه مرهون تلاش دستگاه های اجرایی و سرمایه گذاران است.

استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: در ۹ ماهه امسال بیش از ۶۲۰ میلیون دلار کالا از استان به حدود ۹۰ کشور جهان صادر شده و این در حالی است که در سال های گذشته کشورهای مقصد صادراتی حدود ۸۰ کشور بوده است.

وی افزود: امیدواریم تا پایان سال میزان صادرات استان به بیش از ۹۰۰ دلار برسد و در صورت تحقق این رقم، عملکرد خوبی در سالی که بیشترین فشارهای اقتصادی بر کشور وارد شده به دست خواهد آمد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: پروژه‌های اقتصاد مقاومتی توسط دستگاه‌های اجرایی تعریف می‌شود و نقشی برای حوزه معاونت اقتصادی دیده نشده است که نیاز است کمیته‌ای قبل از ارسال طرح‌های اقتصاد مقاومتی به ستاد اقتصاد مقاومتی استان، تشکیل شود.

سعید فرخی بیان کرد: انتخاب طرح‌های اقتصاد مقاومتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و انتخاب کمیته ویژه در این راستا نقش موثری در تسریع امور و کیفیت طرح‌ها خواهد داشت.

وی ادامه داد: در خصوص رفع مشکل شهرک قطب صنعتی اراک نیاز است پیگیری این مسائل در سطحی بالاتر از استان انجام شود.

پیشرفت ۸۸ درصدی پروژه های اقتصاد مقاومتی استان مرکزی

رقیه یادگاری رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی نیز در این جلسه اظهار کرد: ۱۸ پروژه اقتصاد مقاومتی برای سال ۹۹ مشخص شده بود که از ارزش افزوده و اشتغال بالایی برخوردار بودند و میزان سرمایه گذاری آنها ۴۷۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است.

وی افزود: استان مرکزی در بین سایر استان‌ها در زمینه پیشرفت فیزیکی این پروژه‌ها، از درصد بالایی برخوردار بود به طوری که در ابتدای سال جاری رتبه نخست پیشرفت این پروژه ها به استان اختصاص یافت.

یادگاری ادامه داد: در ابتدای سال جاری پروژه ها از پیشرفت ۶۵ درصدی برخوردار بودند، اما در حال حاضر میزان پیشرفت به ۸۸ درصد رسیده و هفت پروژه نیز به طور کامل به اتمام رسیده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی اضافه کرد: با توجه به پیشرفت بالای پروژه‌ها امیدواریم تا پایان سال به پیشرفت ۱۰۰ درصدی آنها دست پیدا کنیم.

یادگاری خاطرنشان کرد: برنامه‌هایی که از سوی فرماندهی ستاد اقتصاد مقاومتی کشور برعهده سازمان برنامه و بودجه است، برای تهیه پروژه‌های اقتصاد مقاومتی در سال ۱۴۰۰ ابلاغ شده است.

وی با بیان اینکه این پروژه‌ها دارای ضوابطی بوده که باید با اسناد بالا دستی انطباق داشته باشند، بیان کرد: تعریف پروژه‌های اقتصاد مقاومتی باید همسویی با لایحه بودجه ۱۴۰۰ و بیانیه گام دوم رهبری داشته باشد. تاکید ویژه بر تعریف پروژه‌هایی است که امکان واگذاری به بخش خصوصی داشته باشد و بتواند از منابع تسهیلاتی و ظرفیت‌های قانونی استفاده کند.

یادگاری تصریح کرد: تامین اعتبار پروژه‌های اقتصاد مقاومتی بر عهده دستگاه‌های اجرایی است و هر دستگاهی که طرحی را پیشنهاد و تعریف می‌کند باید از تامین منابع مالی آن اطمینان داشته باشد.

وی در این نشست گزارشی از وضعیت ۲۵ پروژه جهش تولید که تعهد سفر رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور بود،ارائه کرد.

مدیرعامل شهرک صنعتی قطب اراک نیز در این نشست گفت: شهرک صنعتی غیردولتی قطب اراک با ۶۲ هکتار مساحت و ۱۴۴ واحد مستقر و ۱۲۲ واحد در حال بهره برداری و ۱۲ واحد راکد با ۵ هزار اشتغال فعالیت می‌کند که با هدف ساماندهی منطقه قطب صنعتی  و تصمیم مسئولان راه اندازی شده است.

وی افزود: واگذاری این اراضی توسط منابع طبیعی صورت گرفته است.

معصومه گودرزی در خصوص مشکل این شهرک گفت: از سال ۸۷ با افزایش محدوده شهری، شهرک صنعتی در حریم شهر واقع شد و سند مادر اراضی در اختیار اداره راه و شهرسازی قرار گرفت.

وی ادامه داد: اداره راه و شهرسازی مبنای قیمت گذاری را تبصره یک ماده ۶۹ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت بر اساس قیمت کارشناسی بدون ارزش افزوده ناشی از سرمایه گذاری می‌داند در حالی که مطابق قانون شهرک های صنعتی ایران، مبنای قیمت گذاری در شهرک های صنعتی قیمت منطقه ای است.

گودرزی افزود:  ۱۴۸ واحد در شهرک صنعتی اراک تفکیک شده و ۱۰۴ واحد دارای سند است. ۴۴ واحد سند ندارد که ۲۸ واحد متقاضی صدور سند هستند و نیاز است تدابیر لازم برای تسریع در صدور این اسناد صورت گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha