ریتا ظهیری در گفتوگو با ایسنا، به اهمیت اهدای خون پرداخت و با اشاره به اینکه قریب به ۵۰ سال است که سازمان انتقال خون در کشور فعالیت دارد، افزود: سازمان انتقال خون در ابتدای کار در قالب یک ارگان غیر دولتی فعالیت داشت، اما آنچه به انتقال خون هویت بخشید، دوران دفاع مقدس و نیاز به اهدای خون و فرآوردههای آن در آن دوران بود.
وی افزود: پس از پایان جنگ هشت ساله، این سازمان به عنوان یک دستگاه کوچک در قالب NGO فعالیت و نظر به اهمیت کارکرد آن، در ادامه به یک سازمان تبدیل شد و فعالیت خود را در سراسر کشور توسعه داد.
وی با اشاره به اینکه سالانه بیش از ۲.۵ میلیون واحد خون در کشور اهدا و ۷.۵ میلیون فرآوردههای خونی تولید میشود، افزود: اهدای خون و ذخیره سازی قدم اول است و در گام دوم به سرعت تولید فرآوردههای خونی مطرح است.
ظهیری با اشاره به اینکه هر سه ثانیه یک نفر در کشور به خون و فرآوردههای خونی نیاز پیدا میکند، اظهار کرد: به میزانی که بیمارستان احداث و یا تخت بستری به ظرفیت مراکز درمانی اضافه میشود باید ظرفیت اهدای خون در آن نقطه از کشور متناسب با برنامه های توسعهای و یا میزان بیمارانی که به مراکز درمانی مراجعه میکنند افزایش پیدا کند.
مدیر کل انتقال خون استان مرکزی با تاکید بر اینکه انتقال خون صنعت مادر نظام سلامت است، تصریح کرد: اگر در خصوص فرهنگ سازی و تشویق مردم به مشارکت در اهدای خون بی تفاوت باشیم روزی خواهد رسید که در تولید فرآورده های خونی با مشکل و چالش مواجه خواهیم شد.
وی در ادامه گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۲ هزار و ۴۴۸ مورد به پایگاهها و مراکز اهدای خون سراسر استان مراجعه شده است که منجر به بیش از ۱۰ هزار و ۲۰۰ مورد اهدای خون شده و رشد ۲۰ درصدی نسبت به مدت مشابه اتفاق افتاده است.
او همچنین با بیان اینکه پایگاه انتقال خون ساوه یکی از بهرهورترین پایگاه های سراسر کشور است و از بهترین مراکز استان است، گفت: از ابتدای سال جاری بیش از دو هزار و ۶۹۳ مورد مردم شهرستان ساوه خون خود را به نیازمندان اهدا کردهاند که بیش از یک چهارم اهدای خون استان در ساوه و زرندیه انجام میشود اما به دلیل آمار بالای سوانح ترافیکی و حوادث کار این دو شهرستان بیشترین مصرف خون و فرآوردههای آن را دارند.
وی با اشاره به رشد ۷۳.۹ درصدی میزان اهدای خون از ابتدای سالجاری تاکنون به نسبت مدت مشابه سال قبل گفت: در سال گذشته در این مدت بیش از ۱۵۰۰ مورد اهدای خون انجام شده است و امسال رشد قابل ملاحظهای داشته است و این میزان اهدای خون بیانگر آن است که اقبال بالایی برای اهدای خون در ساوه وجود دارد و اهداکنندگان علاوه بر تامین نیاز شهرستان آمادگی اهدای خون به شبکه ملی انتقال خون را دارند.
این مقام مسئول در انتقال خون استان مرکزی به کاهش اقبال جوانان و بانوان در سطح استان مانند سراسر کشور به اهدای خون اشاره کرد و گفت: امیدواریم میزان اهدای خون در بین بانوان و جوانان تا سطح قابل قبولی افزایش یابد.
وی در ادامه گفت: استان مرکزی جزو استان های دارای ظرفیت مناسب و قابل قبولی در اهدای خون است و در سال جاری مانند سنوات گذشته نیاز ۱۰۰ درصدی بیمارستانها و مراکز درمانی استان به خون و فرآوردههای خونی تامین شده است، در همین بازه زمانی حدود سه هزار واحد خون از استان مرکزی به شبکه خون رسانی ملی تزریق شده و هم اکنون استان مرکزی حدود هشت روز ذخیره خونی دارد و از این حیث در وضعیت سبز قرار دارد.
وی با بیان اینکه مشارکت مستمر مردم در اهدای خون وضعیت استان مرکزی را در عرصه ذخیره سازی خون در وضعیت سبز قرار خواهد داد، افزود: افزون بر ۵۰ هزار نفر در استان مرکزی خون خود را به نیازمندان اهدا میکنند و امیدواریم این جامعه آماری افزایش پیدا کند چرا که افراد با هر بار اهدای خون خود جان سه نفر را نجات میدهند.
ظهیری در ادامه به مشکل کمبود منابع انسانی اشاره کرد و گفت: ماندگاری نیروی انسانی در پایگاه انتقال خون ساوه کاهش یافته است. انتقال خون ساوه با این بضاعت نمیتواند برای سال های آینده نیاز این شهرستان به خون را آنطور که شایسته است،تامین کند، پس باید اقدامات توسعهای در این مرکز از نظر فضای فیزیکی و نیروی انسانی صورت گیرد. همچنین انتقال خون ساوه نیاز به سردخانه دارد که ضرورت دارد هرچه سریعتر تهیه شود.
انتهای پیام
نظرات