• سه‌شنبه / ۹ دی ۱۳۹۹ / ۱۵:۲۳
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 99100906882
  • خبرنگار : 71631

استقبال آمریکایی‌ها از کتاب در دوران کرونا

استقبال آمریکایی‌ها از کتاب در دوران کرونا

در دورانی که بسیاری از مردم در قرنطینه خانگی به سر بردند یا برخی از فعالیت‌ها ناچار به تعطیلی شدند در آمریکا بسیاری از مردم به کتاب خواندن یا دست کم خریدن کتاب در سال جاری روی آوردند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیویورک‌تایمز، همچون بسیاری از مردم ناشران کتاب نیز از به پایان رسیدن سال ۲۰۲۰ خشنود هستند؛ اما این سال کرونایی برای بسیاری از آن‌ها خبرهای خوبی را به دنبال داشت که علاوه بر خوشایند بودن غافلگیرکننده هم بودند: امسال کسب و کار مرتبط با کتاب خوب بود.

در روزهایی که مردم به ناچار در خانه‌های‌شان ماندند و از حضور در مراکزی همچون سینماها و سالن‌های کنسرت محروم شدند، استقبال از کتاب و کتاب‌خوانی افزایش یافت. بر اساس آمار منتشرشده از سوی «ان پی دی بوک‌اسکن» (وب‌سایت ارائه‌دهنده آمار فروش کتاب‌های چاپی و دیجیتالی در ایالات‌متحده) فروش کتاب‌های چاپی در این موقع از سال جاری حدود هشت‌درصد افزایش داشته است. همچنین کتاب‌های الکترونیکی و صوتی که همواره سهم کمتری از صنعت نشر را به خود اختصاص می‌دهند نیز با افزایش فروش مواجه شده‌اند.

زمانی که ایالات متحده در ماه مارس محدودیت‌ها و تعطیلاتی را به اجرا گذاشت آمار فروش کتاب شدیدا کاهش پیدا کرد اما این روند مدت طولانی پایدار نماند. با این‌که هنوز بخش‌هایی از صنعت کتاب همچون کتابفروشی‌ها و ناشران کتاب‌های آموزشی و تحصیلی همچنان با مشکلاتی مواجه هستند اما مدیران انتشارات معتقدند تقاضا برای کتاب از ماه ژوئن روند افزایشی داشته است.

بسیاری از این آمار فروش کتاب‌ها به آمازون تعلق دارد اما شرکت «تارگت» نیز در فروش کتاب در این دوران به خوبی عمل کرده است.

بر اساس اطلاعات منتشرشده توسط انجمن ناشران آمریکا، امسال سود حاصل از فروش کتاب‌های صوتی نسبت به سال ۲۰۱۹ با ۱۷ درصد افزایش روبه‌رو بوده است و آمار فروش کتاب‌های الکترونیکی که طی چند سال اخیر روند نزولی داشته امسال با ۱۶ درصد رشد روبه‌رو شده است.

امسال عناوین مشخصی با استقبال بیشتر مخاطبان مواجه شدند. در پی آغاز تظاهرات «جان سیاهپوستان مهم است» و کشته شدن «جورج فلوید» در پایان ماه «می» استقبال از کتاب‌هایی با موضوعات نژاد و ضدنژادپرستی افزایش یافت.

برای مثال کتابفروشی‌ها برای تامین موجودی کافی از کتاب‌هایی همچون «چطور یک ضدنژاد پرست باشیم» به قلم «ایبرام اکس کندی» و «پس تو می‌خواهی درباره نژاد صحبت کنی» نوشته «ایجئوما اولو» با مشکل مواجه شدند.

کتاب‌های سیاسی بخصوص کتاب‌هایی در ارتباط با «دونالد ترامپ» نیز به خوبی به فروش رسیدند. بنابراین انتشارات «سایمون و شوستر» که امسال برخی از مهم‌ترین کتاب‌های افشاگرانه درباره ترامپ از جمله «بسیار زیاد و همیشه ناکافی» نوشته «ماری ترامپ» را به چاپ رسانده است فروش خوبی داشت. از زمان انتشار «سرزمین موعود» کتاب خاطرات «باراک اوباما» رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده در ماه گذشته، تاکنون در آمریکای شمالی بیش از ۳.۳ میلیون نسخه از این کتاب به فروش رسیده است. این کتاب حتی در کشورهایی همچون آلمان، فرانسه، برزیل و سوئد نیز به یک اثر پرفروش تبدیل شد.

اما استقبال جمعی مردم از کتاب فقط محدود به عناوین خاصی نیست و علاوه بر آثار جدید شامل آثار کلاسیک نیز می‌شود.

با این حال بخش‌هایی از صنعت کتاب در سال جاری با مشکلاتی دست و پنجه نرم کرده است. برای مثال ناشر تخصصی کتاب‌های آموزشی و تحصیلی همچون «هاوتون مافلین هارکورت» در ماه اکتبر اعلام کرد ۲۲ درصد از کارکنانش را مرخص کرده است.

کتابفروشی‌های مستقل نیز سال بسیار سختی را سپری کردند. بسیاری از این کتابفروشی‌ها برای ماه‌ها ناچار به تعطیلی شدند و به فروش آنلاین روی آوردند. برخی از این کتابفروشی‌ها اوایل امسال گزارش کردند آمار فروش کتاب‌های‌شان تا ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است. اما به گفته مدیر انجمن ناشران آمریکایی آمار فروش کتاب در کتابفروشی‌های مستقل طی چند هفته اخیر امیدوارکننده بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha