به گزارش ایسنا، سیدعباس صالحی امروز (دوشنبه، ۸ دی ماه) در مراسم اختتامیه ششمین جایزه جهانی اربعین که در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد با گرامیداشت یاد و خاطره شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس اظهار کرد: امروز برای اعطای ششمین جایزه جهانی اربعین به منتخبان این دوره گردهم جمع شدهایم. آنچه که میتواند این مناسک را به رخ بکشاند همین جاذبهها و قابهای هنری است که به یادگار میمانند.
وی خاطرنشان کرد: اربعین گستره خاصی دارد و هر سال بر رونق آن افزوده شده و میشود. اربعین را می توان از ساحتهای مختلف وجود انسان مورد بحث و بررسی قرار داد چرا که این مناسک ساحتهای مختلفی از وجود انسان را در برمیگیرد. اولین بُعدی که میتوان به آن اشاره کرد ساحت جسم انسان است. برخی اعمال همچون ذکات جسم انسان را درگیر نمیکند اما اعمالی همچون روزه و جهاد ساحت جسمی انسان را درگیر میکند و انسان را از تن آسایی و ورم جسم دور می کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: مناسک اربعین از این زاویه نیز چنین است یعنی جسم انسان را هم دربرمیگیرد. مسیر پیاده روی و سختیهایی که انسان متحمل میشود او را در یک قالب جدیدی میآورد. ساحت دوم وجود انسان ساحت معرفت است. در مناسک اربعین اتفاقات متعددی رخ میدهد که در حوزه معرف و باور انسانی اثرگذار است. در حوزه نفس و تأمل در خویشتن و فرصت تعامل با خود بودن را در این مراسم داریم. میتوان گفت اربعین یک اعتکاف سیار است که فرصت بازخوانی را به انسان میدهد. همچنین باعث میشود که معرفت انسان نسبت به دین و دیانت و به ویژه اربعین و واقعه عاشورا افزایش پیدا کند.
صالحی ادامه داد: ساحت بعدی وجود انسان ساحت عواطف و احساسات است. شاید در گذشته خیلی به این بُعد از ساحت وجودی انسان اهمیت داده نمیشد اما امروزه می بینیم که عواطف انسان نیز مورد اهمیت ویژهای قرار دارد و مناسک اربعین فرصت یک رشد عاطفی، احساسی و هیجانی مثبت را برای انسانها فراهم میکند. خیرخواهی و دگرخواهی که در اربعین رخ میدهد عواطف سالم و ناب را در انسان پرورش میدهد.
وی خاطر نشان کرد: ساحت بعدی وجود انسان ساحت اراده است. اهداف انسان به اهداف کوچک و بزرگ تقسیم میشود و بخش مهمی از زندگی انسان به اراده برمیگردد. اینکه انسان چه مقصودی برای حیات دارد و برای رسیدن به آن چه برنامهای در نظر گرفته است. مناسک اربعین در ساحت اراده انسان هم تأثیرگذار است. هدفهای کوچک انسان به هدفهای بزرگ تبدیل میشود و مناسک اربعین فرصت چشم انداز اراده و فرصتی برای بازگشت و شدن و تغییر و تحول اساسی است و یک سعی است که انسان را به شدن جدید نزدیک میکند.
اربعین یک چتر وفاق و میدان تعامل امت اسلامی است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: ساحت بعدی از وجود انسان ساحت عمل است، اینکه چه گفتارها و چه کردارها در عرصه فردی و جمعی در مناسک اربعین تحت تأثیر قرار میگیرد. اربعین فرصتهای مختلفی را برای ساحت عمل فردی و جمعی ایجاد میکند. بر همین اساس است که ما میتوانیم اربعین را به یک چتر وفاق و میدان تعامل امت اسلامی تبدیل کنیم. اینکه چتر امام حسین (ع) شیعه و سنی، مسلمان و غیرمسلمان نمیشناسد. همان شعار معروف (حبالحسین یجمعنا) یعنی امام حسین (ع) یک سفینه نجات و خیمه ماندگار برای صلح جهانی و تعامل و همزیستی است. مناسک اربعین با ساحت مختلف حیاتبخش انسان تعامل و ارتباط دارد.
صالحی گفت: ما باید این اتفاق را به درستی ببینیم چرا که این نقطه عطفی است که اگر آن را درست ببینیم و درست روایت کنیم و به خوبی عرضه کنیم یعنی این سه ضلع را در کنار یکدیگر قرار بدهیم میتوانیم در استمرار و تداوم این امر موثر باشیم. حتی برای آنهایی که امام حسین (ع) را نمیشناسند این امر میتواند اثرگذار باشد.
همچنین در این مراسم با حضور سیدعباس صالحی –وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابوذر ابراهیمی ترکمان –رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و اخوی –مدیر شرکت پست در این سازمان از تمبر و کتاب پنج دوره از آثار منتخب جایزه جهانی اربعین با نام «رهروان» و پوستر فراخوان هفتمین جایزه جهانی اربعین رونمایی شد.
انتهای پیام
نظرات