بابک رضی منش در جلسه نشست صمیمی مسئولان سازمانهای مردم نهاد و رسانههای سهند که با هدف هماهنگی و آمادگی جهت حضور ارزیابان سازمان بهداشت جهانی"WHO" برگزار شد، اظهار کرد: سمنها به دلیل مسئولیت پذیری در مقابل همنوعان و اعتماد اجتماعی بین مردم قدرت بالایی در تعدیل دردهای جامعه دارند.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اینکه توسعه پایدار آرمان تمام جوامع انسانی است، افزود: امروزه نگاه فنی به توسعه به رویکرد غالب توسعه اجتماعی بدل شده و بهزیستی در راس اهداف توسعه قرار گرفته است.
وی هدف نهایی توسعه را برقراری عدالت، کاهش نابرابری و افزایش کیفیت زندگی در تمامی بخشها عنوان کرد و گفت: داشتن برنامه ریزی دقیق، استفاده از تمامی ظرفیتهای مادی و معنوی، تقویت توانمندهای جامعه برای تعدیل و ترمیم کاستیها لازمه رسیدن به توسعه پایدار و متوازن است.
رضی منش ابراز کرد: مشارکت از شاخصهای اصلی توسعه یافتگی و از بازوهای قدرتمند در ارتقای سلامت، کاهش فقر، بی عدالتی در سطح جوامع بوده و لازمه رسیدن به توسعه پایدار و متوازن ارتقای سطح مشارکت پذیری و افزایش نقشهای اجتماعی است.
وی، نقش سازمانهای مردم نهاد را در حل بسیاری از مسائل و مشکلات و همچنین تعدیل و ترمیم دردهای جامعه، مهم ارزیابی کرد و گفت: سمنها با اهتمام برای حل مشکلات مردم و رفع دغدغههای اجتماعی باعث تسریع در عبور از مرحله گذار توسعه میشوند.
وی، معطوف کردن تمام نگاهها به سمت دولت را برای حل مسائل و مشکلات جامعه را مانع توسعه دانست و بر ضرورت استفاده حداکثری از مشارکت اجتماعی و بهره گیری از ظرفیت سمنها برای رشد و توسعه جامعه و مبارزه با فقر و نابرابری تاکید کرد.
فرماندار اسکو گفت: مشارکت، همکاری و حضور موثر سازمانهای مردم نهاد در برنامه شهر سالم سهند نقطه عطف این پروژه است و اقدامات آنان شایسته تجلیل و تقدیر بوده و باید تمام دستگاهها ضمن حمایت کامل از سمنها، برای ارتقای کمی و کیفی آنان تلاش کنند.
وی پروژه شهر سالم سهند را برنامهای برای تضمین سلامت جامعه، ارتقای شاخصهای این حوزه و رویکرد کلان مسئولان و شهروندان برای توسعه پایدار این شهر دانست و ابراز امیدواری کرد که با تدوام این برنامه و الحاق به عنوان اولین شهر سالم جمهوری اسلامی، سهند الگویی برای شهرهای کشور و منطقه مدیترانه شرقی مبدل شود.
وی، نقش سمنها را در ارتقای توانمندی جامعه بسیار مهم و کلیدی دانست و افزود: یکی از وظایف سمنها در این برنامه توانمندسازی اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه با اولویت گروههای آسیب پذیر، زنان، دختران و معلولان است که در این زمینه اقدامات بسیار ارزشمندی در سهند انجام یافته که باید تکمیل و تدوام یابد.
رضی منش گفت: بخش مهم فعالیت سازمانهای مردم نهاد سهند مدیریت آسیبهای اجتماعی و رفع چالشهای این حوزه است.
وی افزود: تهیه نقشه جامع خطر پذیری آسیبهای اجتماعی برای اولین بار در این شهر از جمله اقدامات برنامه شهر سالم سهند بوده که با تهیه این نقشه، آموزشها علمی تر و عملی تر و مداخلات بسیار هدفمند در حال انجام است.
وی، هماهنگی و همدلی بین مسئولان، سمنها و شهروندان و هماهنگی بین بخشی ۲۳ دستگاه اجرایی را از موفقیت این پروژه دانست و ابراز امیدواری کرد: ثبت این شهر به عنوان اولین شهر سالم کشور توسط سازمان بهداشت جهانی و الحاق به شهرهای سالم جهان افتخاری برای کشور و آغاز گر مسیری روشن به سمت توسعه پایدار و متوازن برای افزایش رفاه و کیفیت زندگی برای مردم این شهر باشد.
انتهای پیام
نظرات