دکتر یاسر تهمتنی در گفتگو با ایسنا گفت: امسال بهدلیل همهگیری بیماری کرونا در کشور، یازدهمین مدرسه تابستانی بینالمللی رویان با تأخیر چند ماهه در ماه دسامبر / آذرماه به شکل مجازی برگزار میشود. عنوان مدرسه تابستانی امسال، رویکرد بینرشتهای در تحقیقات دیابت است. با توجه به اهمیت دیابت و تحقیقات این حوزه در کشور، همچنین گسترش فعالیتهای تحقیقاتی پژوهشگاه رویان از ۵ سال قبل در حوزه تحقیقات دیابت، این موضوع برای یازدهمین مدرسه تابستانی رویان انتخاب شد.
دبیرعلمی یازدهمین مدرسه تابستانی بینالمللی رویان گفت: از حضور اساتید صاحبنامی از کانادا، سوئیس، آلمان و اتریش در کنار اساتید گرانقدری از مرکز دیابت یزد، مرکز تحقیقات طب بازساختی پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران و پژوهشگاه رویان در این مدرسه بهرهمند خواهیم شد.
تهمتنی خاطر نشان کرد: خوشبختانه دانشجویان و اساتید اقبال خوبی نسبت به ثبتنام در مدرسه تابستانی رویان داشتند و ۲۱۰ نفر در بخش دانشجویی ثبتنام کردند. بخش دانشجویی به صورت بینالمللی و به زبان انگلیسی برگزار میشود.
مدیر مرکز دیابت پژوهشگاه رویان گفت: در این سه روز تلاش شده است برنامهها بهگونهای تنظیم شود که افقها و رویکردهای مختلفی برای درمان دیابت از جمله سلولدرمانی، تحقیقات پایه در حوزه دیابت، تحقیقات ژنتیکی و استفاده از دادههای بزرگ (big data) برای مدیریت دیابت، مدلسازی موجودات آزمایشگاهی برای تحقیقات و اکتشاف دارویی در حوزه دیابت، مورد توجه قرار گیرد. دانشجویان و پژوهشگران مرکز دیابت پژوهشگاه رویان نیز درحال کار روی این موضوعات هستند.
توجه ویژه به ارتباط دیابت و کرونا در مدرسه تابستانی رویان
عضو هیئت علمی پژوهشکده سلولهای بنیادی رویان با اشاره به موضوع مهم بیماری کووید ۱۹ گفت: متأسفانه بیماران دیابتی و افراد مبتلا به سندرم متابولیک در معرض خطر بالاتر ابتلا به بیماری کرونا قرار دارند. به همین دلیل، با توجه به همهگیری کرونا در دنیا، در بخش دانشجویی یازدهمین مدرسه تابستانی بینالمللی رویان یک بخش ویژه و سخنرانی به ارتباط بین دیابت و کرونا اختصاص پیدا کرده است.
نخستین مدرسه تابستانی رویان در بخش دانشآموزی
دبیر علمی یازدهمین مدرسه تابستانی بینالمللی رویان افزود: کار خوبی به موازات بخش دانشجویی مدرسه تابستانی صورت گرفت و همزمان و با سطح پایینتر، این مدرسه در بخش دانشآموزی با همان موضوعات در سطح ملی و به زبان فارسی برگزار میشود. در بخش دانشآموزی نیز بیش از ۲۰۰ دانشآموز مقطع دبیرستان ثبتنام کردهاند.
تهمتنی گفت: این برای نخستینبار است که مدرسه تابستانی بینالمللی رویان در کنار خود یک مدرسه تابستانی در بخش دانشآموزی دارد. امسال از مقطع دبیرستان کار را شروع کردیم، زیرا دانشآموزان در آستانه ورود به دانشگاه هستند، اما برنامههایی هم برای دانشآموزان مقاطع پایینتر داریم.
وی خاطر نشان کرد: البته کار در حوزه دانشآموزی در پژوهشگاه رویان موضوع جدیدی نیست و ۷ سال قبل آزمایشگاهی برای استفاده دانشآموزان در پژوهشکده سلولهای بنیادی (مرکز آموزشی سلولهای بنیادی برای همه) تأسیس شد. در طی این سالها با دبیرستانهای مختلف در ارتباط بوده و کارگاههای آموزشی و دورههای مختلفی را برای دانشآموزان برگزار کردهایم.
عضو هیئت علمی پژوهشکده سلولهای بنیادی رویان افزود: این یک هنرمندی است که بتوانیم علوم بهروز را به زبان ساده و قابلفهم برای دانشآموزان بیان کنیم. همکاران در پژوهشگاه رویان فعالیتهای بسیار خوبی در زمینه دانشآموزی داشته و همواره تلاش کردهاند که مباحث مطرحشده برای دانشآموزان جذاب باشد. امیدوارم مباحث مدرسه تابستانی امسال هم برای دانشآموزان جذاب و مفید باشد.
تهمتنی تأکید کرد: مسائل مختلف اعم از مسائل مالی یا مشکلاتی مانند همهگیری کرونا نباید مانع از برگزاری چنین رخدادهای علمی- بینالمللی در کشور شود. هدف از برگزاری چنین رخدادهای علمی، این است که دانشجویان و دانشآموزان کشور به انجام کارها و فعالیتهای بزرگ در حوزه پژوهش و فناوری ترغیب شوند. بنابراین اگر از این موضوع مهم به هر دلیلی غافل شویم، قابل توجیه نبوده و در آینده دچار مشکل خواهیم شد.
سرفصلهای یازدهمین مدرسه تابستانی رویان با موضوع رویکردهای میانرشتهای در تحقیقات دیابت شامل: دیابت و راهکارهای پیشگیری از آن، نقش سلول درمانی در درمان دیابت، گورخر ماهی، مدلی برای تحقیقات دیابت هستند که از ۲۶ لغایت ۲۸ آذر ماه ۱۳۹۹ به صورت مجازی در دو بخش دانشجویی و دانشآموزی برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات