به گزارش ایسنا، سرهنگ حسین مصطفی پور در آیین مجازی رونمایی از ۸۰ عنوان کتاب تاریخ شفاهی و اسناد دفاع مقدس کشور بیان کرد: استان گیلان با وجود مسافت زیاد تا جبهه ها ۹۷ هزار رزمنده و ۸۰۰۰ شهید و ۲۲ هزار جانباز و ۲۷۰۰ آزاده تقدیم انقلاب کرده است لذا حتما باید این ایثارگری ها نگاشته و حفظ شود.
وی ادامه داد: همه افرادی که دغدغه دارند فرهنگ ناب دفاعمقدس به نسل های آینده انتقال پیدا کند، باید اقدام به استخراج این گنج بیانتها کنند. باید بتوانیم این فرهنگ را بازگو کنیم تا آثار و ارزش های دفاعمقدس به عنوان یک چشمه جوشان همیشه جاری باشد، زیرا در همه صحنه های مدیریت کشور به این فرهنگ نیاز داریم.
مصطفی پور، شهدا و ایثارگران را یادگاران اصلی دفاعمقدس دانست و عنوان کرد: امروز خانواده های شهدا شاهدان ناطق دفاع مقدس هستند، زیرا حضور شهدا را دیدند و هر لحظه دفاعمقدس را درک کرده اند لذا بهترین افراد برای ثبت خاطرات و انتقال این فرهنگ ناب هستند.
وی با تاکید بر لزوم پای کار آوردن نقش آفرینان اصلی دفاع مقدس جهت ثبت و ضبط آموزه های دفاع مقدس، یادآور شد: والدین شهدا و جانبازان و آزادگان و ایثارگران مملو از خاطرات دوران دفاع مقدس هستند، اما متاسفانه در حال از دست دادن این گنجینه ها هستیم، زیرا اگر تاریخ شفاهی دفاعمقدس گفته نشود و نوشته نشود و فیلم نشود و... می ترسیم روزی ادبیات دفاع مقدس تبدیل به افسانه شود.
مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس استان گیلان، با بیان اینکه در حال حاضر پنج عنوان کتاب در حوزه تاریخ شفاهی و اسناد دفاع مقدس استان به چاپ رسیده است، خاطرنشان کرد: همچنین دو عنوان کتاب در این حوزه در دست اقدام داریم.
وی از جمع آوری بیش از ۶۰ هزار سند دوران دفاع مقدس شامل عکس، دست نوشته و یادداشت،حکم مأموریت، نامه و وصیت نامه از شهدا و رزمندگان گیلانی خبر داد و اضافه کرد: ۱۱ هزار سند را در سامانه اسناد دفاعمقدس کشور بارگذاری کردیم. اداره کل حفظ آثار دفاعمقدس استان آمادگی دریافت تمامی اسناد مربوط به شهدا و رزمندگان را دارد.
در پایان این مراسم از چهار عنوان کتاب تاریخ شفاهی و اسناد دفاع مقدس استان گیلان به نام های «هم نفس مسافران»، «مشت فرمانده»، «ما توی جنگ بزرگ شدیم» و «از کوه ها بپرس» رونمایی شد.
انتهای پیام
نظرات