• چهارشنبه / ۱۹ آذر ۱۳۹۹ / ۰۸:۲۴
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 99091914535
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

گزارش میدانی ایسنا از وضعیت انسولین در خراسان جنوبی؛

مثنوی هفتاد من انسولین به کجا رسید؟

مثنوی هفتاد من انسولین به کجا رسید؟

ایسنا/خراسان جنوبی از این داروخانه به آن داروخانه در پی داروست، دارویی که نجات دهنده حیات است و اگر نباشد مشکلی بزرگ در زندگی‌اش ایجاد می‌شود، اما چند ماهی است که برای دریافت انسولینش با مشکل روبروست. انسولینی که اگر نباشد زندگی‌اش با چالش بسیار روبرو می‌شود. مستاصل است و درمانده از این همه گشتن و نرسیدن.

تا قبل از تحریم‌ها، انسولین را با دفترچه و از هر داروخانه‌ای به قیمت مناسب تهیه می‌کردند، اما ماه‌هاست دیگر از این نوع توزیع خبری نیست و خانواده‌هایی که فرد دیابتی دارند مجبورند تنها از داروخانه‌های خاص و آن هم به قیمت بالاتر و با تعداد کم دریافت کنند و این برای بیماری که سلامتی‌اش به این دارو بستگی دارد، مثنوی هفتاد منی از غصه‌هاست.

انسولینی که آب شده و در دل زمین فرورفته

محمدی، بانویی دیگر در داروخانه‌ها به دنبال انسولین است، وقتی از یافتن انسولین ناامید می‌شود از او مشکش را می‌پرسم، توضیح می‌دهد: برای همسر برادرم که به علت بارداری به دیابت مبتلا شده به دنبال انسولین هستم.او ادامه می‌دهد: حدود یک هفته‌ای است که در داروخانه‌ها به دنبال انسولین می‌گردم، اما پیدایش نمی‌کنم انگار اصلا از ابتدا وجود نداشته است.

این بانوی بیرجندی با بیان اینکه با کمبود یک نوع انسولین دکتر انسولین دیگری تجویز کرد، اما این انسولین نیز پیدا نمی‌شود.

شهروند دیگری به داروخانه مراجعه می‌کند و با اضطراب منتظر است تا نوبتش شود، وقتی نوبتش فرا می‌رسد دکتر داروساز برایش تنها دو عدد انسولین می‌گذارد، او اصرار می‌کند که تعدا بیشتری به او دهند اما دکتر می‌گوید تعداد محدود است. دکتر از او می‌خواهد هر زمان که انسولینش تمام شد دوباره به داروخانه مراجعه کند و دلیلش را کمبود انسولین قلمی عنوان می‌کند.

این شهروند بیان می‌کند: تا پیش از این از انسولین خارجی استفاده می‌کردم، اما اکنون باید انسولین ایرانی آن هم به تعداد کم را تهیه کنم.

وی مستاصل بود و نگران از اینکه پس از سال‌ها استفاده از انسولین خارجی حال استفاده از یک نوع انسولین دیگر باعث ناسازگاری بدنش با آن نشود.

برخی داروخانه‌های شهر نه تنها انسولین خارجی بلکه انسولین ایرانی هم ندارند و آن‌ها که دارند تعدادش کم است. حال این وضعیت داروخانه‌های مرکز استان است، بماند وضعیت داروخانه‌های شهرستان‌ها.

با یکی از داروخانه‌ها که تماس گرفتیم، مسئول داروخانه گفت چند تنوع انسولین ایرانی موجود داریم اما داروخانه دیگری گفت فعلا موجود نداشته و سفارش دادیم تا به دستمان برسد.

به داروخانه هلال احمر مرکز استان می‌رویم، بسیاری می‌آیند و سراغ انسولین را می‌گیرند، اما جواب تنها این است: " فعلا انسولینی موجود نداریم؛ هفته آینده شاید مشکل حل شود".

در یکی از داروخانه‌های شبانه روزی بیرجند به دنبال انسولین می‌گردیم که مسئول داروخانه می‌گوید چند نوع انسولین داریم، اما باز هم همه انواع انسولین را موجود ندارد.

عرضه انسولین با ثبت کد ملی بیمار

انسولین‌های قلمی که انواع بسیاری دارند، عمده بازارشان در دست واردکنندگان است. دکتر سید حیدر محمدی، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه اخیرا عرضه انسولین با ثبت کد ملی بیمار به همراه UID دارو در سامانه تیتک صورت می‌گیرد، گفت: با این روش دارو تنها در اختیار بیماران قرار گرفته و نشت دارو به حداقل میرسد.

وی، علت کمبود انسولین را مشکل تولیدکننده داخلی در تامین ماده اولیه عنوان کرد و گفت: در حال حاضر مواد اولیه تامین و دارو در حال تولید است، همچنین مجوز واردات حجم زیادی انسولین قلمی صادر شده و گره اصلی آن انتقال ارز است که در صورت حل این مشکل، با واردات این حجم انسولین، کمبودها در این زمینه نیز رفع خواهد شد.
  
به گفته مدیرکل دارو سازمان غذا و دارو، چند شرکت تولید داخل نیز به حوزه تولید انسولین قلمی وارد خواهند شد که در صورت تحقق این مهم، وابستگی به واردات و مشکلات تامین این داروی حیاتی تا حدود زیادی حل می شود.

توزیع مستمر انسولین در داروخانه‌های استان 

غلامرضا آهنی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: انسولین لانتوس از هفته گذشته در داروخانه‌های هلال احمر و شبانه روزی سطح استان توزیع می‌شود.

وی با بیان اینکه توزیع در سطح سایر داروخانه‌های استان نیز ادامه خواهد داشت، افزود: سایر انسولین‌های قلمی به اندازه کافی در دسترس قرار دارد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: سامانه‌هایی راه‌اندازی شده که افرادی که نیاز به انسولین دارند این نیاز خود را از داروخانه‌های منتخب دریافت کنند، این گونه و با این روش، هرکس براساس نیاز خود انسولین دریافت می‌کند.

آهنی با بیان اینکه امکان دریافت خارج از سهمیه برای بیماران در سطح کشور وجود ندارد و هر بیمار صرفا می تواند سهمیه خود را دریافت کند، خاطرنشان کرد: با توجه به راه‌اندازی سامانه  ttac تحویل انسولین با بیماران از طریق ثبت اطلاعات در این سامانه انجام می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha