• یکشنبه / ۲ آذر ۱۳۹۹ / ۱۵:۳۱
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 99090201592
  • خبرنگار : 71626

در فرهنگستان زبان انجام شد

معارفه مسعود جعفری‌جزی با یادی از اسماعیل سعادت

معارفه مسعود جعفری‌جزی با یادی از اسماعیل سعادت

مراسم معارفه مسعود جعفری‌جزی، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی، به‌عنوان مدیرگروه جدید گروه دانشنامه تحقیقات ادبی فرهنگستان برگزار شد.

به گزارش ایسنا، جلسه معارفه مسعود جعفری‌جزی به‌عنوان مدیرگروه جدید گروه دانشنامه تحقیقات ادبی با حضور غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان، محمدرضا نصیری، دبیر فرهنگستان، آمنه بیدگلی، معاون گروه، مرتضی قاسمی، سرپرست روابط‌عمومی، و پژوهشگران و اعضای این گروه برگزار شد.

در ابتدای این جلسه حداد عادل ضمن یادکردی از اسماعیل سعادت، مدیر پیشین گروه دانشنامه زبان و ادب فارسی فرهنگستان (که در دوازدهم شهریورماه امسال درگذشت) با بیان این‌که جای او خالی است و دیگر پر نخواهد شد اظهار کرد: من پس از درگذشت استاد کوشیدم که احساس خود را در قالب مقاله‌ای تحت عنوان «کیمیای سعادت» منتشر کنم که ان‌شاءالله در شماره آینده مجله «نامه فرهنگستان» منتشر خواهد شد.

او افزود: ما باید از دکتر جعفری‌جزی تشکر کنیم که درخواست ما را برای مدیریت این گروه پذیرفتند. ایشان از هر حیث صلاحیت مدیریت گروه دانشنامه تحقیقات ادبی را دارند. به‌زعم ما، در بین افرادی که مطرح بودند و انتخاب آن‌ها ممکن بود، ایشان اصلح هستند. تنوع تحقیقات و تسلط ایشان بر زبان‌های خارجی و توانایی‌های علمی ایشان، دکتر جعفری‌جزی را برای مدیریت این گروه شایسته‌تر کرده است.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ادامه داد: دانشنامه مانند یک معدن است که آن‌چه در آن موجود است باید فرآوری و به ‌صورت‌های مختلف از آن بهره‌برداری شود. من از دکتر جعفری‌جزی خواسته‌ام که یک فکر کلان درباره آینده گروه بکنند. به‌هرحال، این کار دانشنامه روزی به پایان خواهد رسید و برای آن روز باید یک طرح نو در دست داشته باشیم.

در ادامه نصیری، عضو وابسته و دبیر فرهنگستان زبان و ادب فارسی اظهار کرد: بی‌شک دکتر جعفری از استادان صاحب‌نام ایران است و حضور ایشان در فرهنگستان برای ما بسیار مغتنم است. بنده ضمن این‌که تاسف خود را از فقدان استاد سعادت اعلام می‌کنم، کمااین‌که پیش‌تر هم اعلام کرده بودم، خوشحالم که ایشان را در کنار خود داریم و می‌توانیم از توانایی‌های ایشان برخوردار شویم. اعضای این گروه همه در سایه فکر و مدیریت استاد سعادت چنان پرورش یافته‌اند که صاحب اندیشه علمی شده‌اند. امیدوارم که کارهای این گروه همچون گذشته پیش برود و شاهد طرح‌های جدیدی در گروه دانشنامه تحقیقات ادبی باشیم.

در ادامه مسعود جعفری‌جزی در سخنانی اظهار کرد: من اولین بار به‌صورت اتفاقی به فرهنگستان آمدم. همیشه اعتقاد داشتم که باید در کنار چنین محیط‌هایی باشم نه در خود آن‌ها. اما پس از مدتی که از حضورم در فرهنگستان گذشت متوجه شدم که فضای فرهنگستان به‌کلی با فضای محیط‌های دیگر متفاوت است و به آن علاقه‌مند شدم و همیشه در فکر این بودم که کار مفیدی برای این مجموعه انجام دهم. حسن ‌ظن آقایان دکتر حداد عادل، دکتر دبیرمقدم و دکتر نصیری هم نسبت به بنده مزید بر علت شد و باعث شد که من این مسئولیت را بپذیرم.

در پایان این جلسه آمنه بیدگلی، ضمن یادکردی از اسماعیل سعادت و تبریک به جعفری‌جزی، گزارشی از فعالیت‌های گروه دانشنامه تحقیقات ادبی ارائه کرد. بر اساس این گزارش تا کنون هفت مجموعه مقالات مفصل در موضوعات مختلفِ دانشنامه و شش مجموعه مقالات مختصر برای چاپ و انتشار آماده شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha