• پنجشنبه / ۲۲ آبان ۱۳۹۹ / ۰۸:۵۲
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 99082214848
  • منبع : پارک علم و فناوری فارس

نگذاریم همه دلّال شوند

نگذاریم همه دلّال شوند

تا همه دلال نشده‌اند و تا همه از بخش تولید نرفته‌اند لطفا و برای رضای خدا خواهش می‌کنیم هزینه‌های بخش سوداگری و مفت‌خوارگی نفتی و رانت را با اصلاح نظام مالیاتی و بانکی بالا ببرید و از ایجاد مزاحمت‌های فراوان برای بخش مولد اقتصاد دست بردارید.

به گزارش ایسنا، روزنامه اطلاعات در یادداشتی نوشت: «بارها و بارها در این یادداشت نالیده‌ایم که فکری برای این وضعیت اقتصاد که هر چه پاداش است نصیب بخش سوداگری و رانت‌خیز می‌شود و هر چه مجازات و تنبیه، سزای بخش تولید و کار و تلاش و اشتغال، بکنید اما ظاهراً اراده‌ای در کار نیست و همین مصیبت باعث شده تا همه به جای کار به فکر دلالی و سوداگری باشند و بخش قابل توجهی از مردم نیز … چرا که چاره‌ای ندارند چون به تجربه دریافته‌اند از مسیر کار و تلاش و خلاقیت و کارآفرینی و تولید، فرجام درستی ندارند و جزای خیر نمی‌بینند؛ شاید لوح تقدیر بگیرند اما فقط همین. ضمن آن‌ که هر روز شاهد کوچک‌ترشدن سرمایه خویش هستند و برای آن که این سرمایه هر روز کمتر و کمتر نشود خود را به این در و آن در می‌زنند تا به نوعی حفظش کنند. بی‌دلیل زمین و خانه می‌خرند. سکه و دلار در خانه نگه می‌دارند. به محض این که می‌بییند عده‌ای در بورس پول حسابی گیرشان آمده وارد این بازار می‌شوند و خلاصه در این اقتصاد شبه‌لاتاری، شانس خود را در یک عرصه اکثراً سفته‌بازانه امتحان می‌کنند و گاهی هم خانه‌خراب می‌شوند. مثل آنها که حال در صف فروش بورس ایستاده‌اند که بهترین بستر برای جذب سرمایه و رونق تولید می‌توانست باشد و هست اما با گرفتارشدن در همین مناسبات سوداگرانه و رانتی، به نقیض خود بدل شد. جالب این که بسیاری از رسانه‌ها و سایت‌های ما و بدتر از همه رسانه‌ ملی هم در همان مسیر اشتباهی که با نشانی غلط رنود و باندهای گردن‌کلفت‌ رانتی و نفتی و وارداتی، راه صحیح نمایانده شده، گام برمی‌دارند. حجم مصاحبه‌ها و گزارش‌های انتقادی سختی که همین رسانه ملی در رابطه با گرانی مرغ و گوشت و برنج و تخم‌ مرغ و گوجه فرنگی و پیاز و میوه و لوازم خانگی داخلی و کلاً تولید داخلی پخش می‌کند (و از جمله اخیراً که روی قاچاق دام متمرکز شده است) را مقایسه کنید با مناظره‌هایی که در رابطه با بخش سوداگری و رانتی اقتصاد و به‌ویژه ضرورت اصلاح نظام مالیاتی و بانکی و کم‌کاری فاجعه‌بار در اصلاح ساختار اقتصادی کشور به عنوان منشأ اصلی گرفتاری‌های اقتصاد رانتی صورت می‌گیرد.

سخنی را که بارها گفته‌ایم در پایان کلام تکرار می‌کنیم. تا همه دلال نشده‌اند و تا همه از بخش تولید نرفته‌اند لطفا و برای رضای خدا خواهش می‌کنیم هزینه‌های بخش سوداگری و مفت‌خوارگی نفتی و رانت را با اصلاح نظام مالیاتی و بانکی بالا ببرید و از ایجاد مزاحمت‌های فراوان برای بخش مولد اقتصاد دست بردارید…

راستی تا یادم نرفته، دوستان دولتی و مجلسی! کار اخذ مالیات بر خانه‌های خالی و مالیات بر عایدی سرمایه چند سال دیگر به فرجام می‌رسد؟ شما خبری ندارید؟»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۸-۲۲ ۰۹:۱۷

متاسفانه اکثریت مردم به نوعی دلال شده اند و دیگر دیر شده. مقصر اصلی هم مدیران اقتصادی مملکت هستند.

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۲۲ ۱۰:۳۰

از صبح که از خواب بلند می شویم همه و همه فکر دلال بازی هستیم . حتی آن روستایی که داشت دامها و مرغ ها را پرورش می داد هم دارد از دلالی و سودش حرف می زند...

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۲۲ ۲۲:۵۷

طی ۸ سال دوبار با گرونی دلار ورشکست شدم کارگاهم که حاصل ۲۰ سال زحمت بود از بین رفت کارگرهام بیکار شدن تنها بخش دولتی که سراِغمو گرفت تامین اجتماعی بود وقتی کارگرهام شکایتم کردند و دار و ندارمو جریمه و حق بیمه دادم الان مستاجرم یه مغازه کوچیک تره باری دارم اصناف و بهداشت و اماکن .... کار تولیدی تو ایران یعنی جنایت در حق خانواده