• دوشنبه / ۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1403110805698
  • منبع : پایگاه‌های خبری

طالبان و دیپلماسی تهران؛ آینده روابط چگونه خواهد بود؟

طالبان و دیپلماسی تهران؛ آینده روابط چگونه خواهد بود؟

سفر یک روزه‌ سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان به افغانستان، با هدف تقویت روابط دوجانبه و بررسی چالش‌های امنیتی و اقتصادی مشترک، نقطه‌ای مهم در مسیر دیپلماسی منطقه‌ای ایران محسوب می‌شود و می تواند افق روابط آینده همکاری‌های تهران و کابل را روشن‌تر نماید.

به گزارش ایسنا، پایگاه خبری نورنیوز در گزارشی ابعاد سفر وزیر امور خارجه به افغانستان را بررسی کرده و نوشته است: سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران  صبح امروز ودر جریان سفر  یک روزه خود به افغانستان با مقامات کابل از جمله‌ با ملا محمد حسن اخند رییس‌الوزرا حکومت سرپرست افغانستان و «مولوی امیر خان متقی» سرپرست وزارت خارجه این کشور دیدار و رایزنی کرد. ایران و افغانستان دو کشور دوست، برادر و مسلمان هستند که ارتباطات تاریخی و فرهنگی بسیار عمیقی با یکدیگر دارند و همواره در طول تاریخ روابط خوبی با یکدیگر داشته‌اند. چنانکه عراقچی و طرف‌های افغانستانی نیز تاکید کرده‌اند ارتباطات اقتصادی و تجاری دو کشور در سطح بسیار خوبی است که می‌تواند زمینه‌ساز توسعه مناسبات شود.

این سفر در مقطعی حساس از تاریخ این کشور انجام شد. این دیدار در حالی صورت گرفت که افغانستان با بحران‌های متعدد سیاسی، امنیتی و اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کند و جمهوری اسلامی ایران نیز به‌عنوان یکی از مهم‌ترین همسایگان این کشور، تلاش دارد در راستای تقویت روابط دوجانبه و ایجاد ثبات در منطقه به بهبود شرایط سیاسی و امنیتی در این کشور کمک نماید. سفر عراقچی و دیدارهای رسمی و مذاکرات دیپلماتیک سطح بالا، نشان‌دهنده عزم تهران برای تعامل سازنده با افغانستان و کمک به حل مسائل راهبردی میان دو کشور است.

چارچوب‌های روابط ایران و افغانستان

روابط ایران و افغانستان بر پایه اشتراکات تاریخی، فرهنگی و دینی عمیقی استوار است. این پیوندها نه‌تنها روابط دو کشور را در سطحی فراتر از مناسبات عادی دیپلماتیک قرار داده، بلکه بستری مناسب برای تعامل در حوزه‌های اقتصادی، امنیتی و فرهنگی فراهم کرده است. ایران با پذیرش میلیون‌ها مهاجر افغانستانی در دهه‌های اخیر و میزبانی از نشست‌های متعدد برای کمک به بهبود شرایط درافغانستان، نشان داده که نقشی بی‌طرفانه و سازنده در تحولات این کشور ایفا می‌کند.

فرصت‌های اقتصادی؛ کلید روابط پایدار

ایران و افغانستان در زمینه اقتصادی، ظرفیت‌های مشترک فراوانی دارند که می‌تواند پایه‌ای برای گسترش روابط دوجانبه باشد. پروژه‌هایی نظیر توسعه بندر چابهار، تکمیل راه‌آهن خواف-هرات و ایجاد بازارچه‌های مرزی، تنها بخشی از فرصت‌هایی است که در سال‌های اخیر به‌طور جدی پیگیری شده است. طبق آمار رسمی، مبادلات تجاری دو کشور در سال ۲۰۲۴ با رشدی ۸۴ درصدی به بیش از ۳ میلیارد دلار رسیده است. این رشد چشمگیر نشان‌دهنده ظرفیت‌های بالای همکاری اقتصادی میان ایران و افغانستان است.

امنیت؛ دغدغه‌ای مشترک

ایران و افغانستان با چالش‌های امنیتی مشترکی مانند قاچاق مواد مخدر، مهاجرت غیرقانونی، تروریسم و تغییرات اقلیمی روبه‌رو هستند. در دوران حضور نیروهای خارجی در افغانستان، این تهدیدات به شکل گسترده‌تری تشدید شد و تأثیرات منفی آن هنوز در منطقه احساس می‌شود. ایران تلاش کرده با تکمیل دیوار امنیتی در مرزهای شرقی، ایجاد مکانیسم‌های مشترک امنیتی و تبادل اطلاعات با افغانستان، این چالش‌ها را مدیریت کند. سفر عراقچی به کابل نیز فرصتی برای تقویت این همکاری‌ها و هماهنگی‌های امنیتی به شمار می‌رود.

راهبردهای توسعه روابط دو جانبه

سفر عراقچی به افغانستان بار دیگر نشان داد که تهران مصمم به حفظ و گسترش روابط با همسایگان خود است. با وجود عدم به رسمیت شناختن حکومت طالبان، ایران از طریق تعاملات دیپلماتیک و اقتصادی، در پی ایجاد شرایطی برای همکاری‌های عملی و توسعه پایدار است. تحقق این اهداف نیازمند تداوم گفت‌وگو، گسترش اعتماد متقابل و حمایت از ابتکارات منطقه‌ای است. همکاری ایران و افغانستان نه‌تنها به سود دو کشور، بلکه به نفع ثبات و امنیت کل منطقه خواهد بود.

*بازنشر مطالب دیگر رسانه‌ها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می‌باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha