• دوشنبه / ۳ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۷:۰۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99060302767
  • خبرنگار : 50107

مدیرعامل شرکت برق‌ منطقه‌ای خراسان:

۲۶ کیلومتر تونل انرژی در زیر شهر مشهد ایجاد شده است

۲۶ کیلومتر تونل انرژی در زیر شهر مشهد ایجاد شده است

ایسنا/خراسان رضوی مدیرعامل شرکت برق‌ منطقه‌ای خراسان گفت: احداث خطوط جدید فوق توزیع و انتقال و پست‌های جدید با مشکل بسیاری مواجه است، به همین دلیل برای رفع این مشکل در زیر زمین در عمق حدود ۱۲ متری نسبت به ایجاد تونل انرژی در زیر شهر مشهد اقدام‌ کردیم، ۲۶ کیلومتر تونل انرژی زیر شهر ایجاد شده و ۵۴ کیلومتر را تا سال ۱۴۲۰ اضافه خواهیم کرد.

رضا ریاحی امروز، ۳ شهریور ماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته دولت که در سالن کنفرانس این شرکت برگزار شد، اظهار کرد: در سال ۵۷ کل ظرفیت نصب شده کشور ۷۰۲۴ مگاوات بود که امروز بعد از گذشت حدود ۴۰ سال از انقلاب ظرفیت کشور به ۸۳ هزار و ۳۵۰ مگاوات رسیده، یعنی ۱۲ برابر شده است.

وی افزود: در نصب نیروگاه‌ها و افزایش تولید نیز رشد داشتیم. میزان برق تولید شده در طول سال در سال ۵۷، ۱۷.۴ تراوات ساعت بوده و اکنون به ۳۲۵ تراوات ساعت رسیده و ۱۹ برابر شده است. برق خراسان ۸ درصد برق کشور را تامین می‌کند و توسعه در صنعت برق از لحاظ اقلیم تقریبا متوازن بوده است. پیک شبکه سراسری در سال ۵۷، ۳۴۸۶ مگاوات بوده که امروز با رشد ۱۷ برابری به ۵۸ هزار و ۲۵۴ مگاوات رسیده است. کیلومترمدار شبکه در سال ۵۷، ۸۱ هزار و ۷۷۵ کیلومتر بوده که امروز به ۹۴۲ هزار و ۳۲۰ کیلومترمدار رسیده و ۱۲ برابر شده است.

امروز بیش از ۹۵ درصد تجهیزات شبکه‌های انتقال و فوق توزیع در داخل ساخته می‌شود

ریاحی ادامه داد: ظرفیت پست‌های برق نیز از ۲۶ هزار و ۸۰۷ مگاوات به ۳۹۹ هزار و ۸۵۸ مگاوات رسیده و ۱۵ برابر شده، تعداد مشترکان نیز با رشد ۱۱ برابری از ۳.۴ میلیون به ۳۶.۹ میلیون مشترک رسیده است. در سال ۵۷ کارهای ما در سطح شبکه انتقال و فوق توزیع توسط پیمانکاران خارجی انجام و تجهیزات شبکه‌های انتقال و فوق توزیع از خارج وارد می‌شد، اما امروز بالای ۹۵ درصد در داخل ساخته می‌شود، پیمانکار خارجی نیز نداریم و کلیه تاسیسات فوق توزیع انتقال از جهت احداث و ساخت توسط داخل انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت برق‌ منطقه‌ای خراسان بیان کرد: در سال ۵۷ جزو رویاها بود که خودمان نیروگاه بسازیم. امروز شرکت مپنا را داریم که توربین‌ساز و نیروگاه‌ساز است. این شرکت خرید دانش کرده و الان خودش صاحب دانش ساخت توربین است. اسم شرکت مپنا به عنوان یکی از سازندگان توربین در سطح جهان در ژورنال‌های خارجی وجود دارد. در بخش توزیع شبکه پایین‌دست بسیار زودتر از این به طور کامل به ساخت و اجرای این شبکه‌ها به شکل داخلی رسیدیم. سایز و ابعاد شبکه رشد قابل ملاحظه‌ای داشته و در زمینه فناوری و تکنولوژی توانستیم در داخل بومی‌سازی کنیم.

شبکه برق‌رسانی کشور به اذعان همسایگان در سطح استاندارد جهانی است

وی اضافه کرد: زمانی که از کشورهای همسایه به ایران می‌آیند و شبکه برق‌رسانی کشور ما را می‌بینند، به اذعان خودشان در سطح استاندارد جهانی است. ما در صنعت برق همیشه در سطح استانداردهای جهانی کار کردیم و شبکه ما در سطح جهانی قابل رقابت با شبکه‌های کشورهای توسعه‌یافته است. از لحاظ اندازه شبکه و سطح تولید رتبه پانزدهم را در جهان داریم و این اتفافات از سال ۵۷ تاکنون اتفاق افتاده است. این شیب رشد از لحاظ توسعه شبکه قابل تحسین و در شرایطی بوده که از ابتدای انقلاب در تحریم و همیشه در مقابل فشار خارجی بودیم و علیرغم همه اینها فرزندان این آب و خاک توانستند در صنعت برق این موفقیت‌‎ها را حاصل کنند.

ریاحی گفت: امروزه ما در کشور خاموشی نداشتیم، در حالی که شیب رشد مصرف ما به طور متوسط طی ۴۰ سال حدود ۷ درصد بوده و این رشد در نرم جهانی رشد مصرف بسیار بالایی بوده که خیلی از کشورها قدرت و توانایی تطبیق خود با این شرایط را ندارند. این امر ناشی از تلاش مضاعفی بوده که به سادگی به دست نیامده است.

ما از سال ۸۲ تاکنون خاموشی گسترده در کشور نداشتیم

مدیرعامل شرکت برق‌ منطقه‌ای خراسان خاطرنشان کرد: ما از سال ۸۲ تاکنون در این ۱۷ سال خاموشی گسترده در کشور نداشتیم، در حالی که در بسیاری از کشورها حتی کشورهای پیشرفته این خاموشی وجود داشته است. این پیشرفت در تکنولوژی ساخت و مدیریت شبکه موفقیتی بزرگ در صنعت برق کشور بوده که منجر به خاموشی گسترده نشده و دستاورد کمی نیست، در حالی که رشد ۷ درصدی داشتیم و دایم این شبکه در حال توسعه و گسترش بوده است.

وی افزود: ما تابستان امسال توانستیم ۱۰ روز پیش از پیک عبور کنیم و خاموشی برنامه‌ریزی شده نداشتیم. ۲۶۰ مگاوات بار ادارات در خراسان رضوی بوده که نصف آن سرمایشی است، توانستیم با کم کردن ساعت کاری ۵۰ درصد یعنی ۱۳۰ تا ۱۴۰ مگاوات را کاهش دهیم. استانداری و شهرداری همکاری خوبی داشتند، مردم نیز رعایت کردند.

در خراسان در روز به ازای هر مشترک ۲۱ ثانیه خاموشی داریم

ریاحی ادامه داد: سال گذشته پیک مصرف ما ۴۲۴۲ مگاوات بوده که امسال به ۴۱۸۱ مگاوات رسیده و یک درصد کاهش داشته که به خاطر طرح‌های مدیریت مصرف در پیک بوده است. یکی از شاخص‌های نشان‌دهنده وضعیت ما در زمینه برق، خاموشی‌ها است که در خراسان در روز به ازای هر مشترک ۲۱ ثانیه خاموشی داریم، در حالی که در کشور ۶.۵ دقیقه است، این نشان می‌دهد که وضعیت شبکه خراسان خوب است.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت نصب شده نیروگاه‌ها در استان ۵۶۲۳ مگاوات است، تصریح کرد: تولید سالانه ۲۱ هزار و ۴۰۰ میلیون کیلووات ساعت و طول خطوط نیز ۱۲ هزار و ۲۰۰ کیلومترمدار بوده که از این مقدار ۳۰۰۰ کیلومترمدار خطوط انتقال و ۹۲۰۰ کیلومترمدار خطوط فوق توزیع است. ظرفیت نصب شده پست‌ها ۱۶ هزار و ۷۰۰ مگاولت آمپر بوده که از این مقدار ۷۲۰۰ مگاولت آمپر مربوط به پست‌های انتقال و ۹۵۰۰ مگاولت آمپر ظرفیت پست‌های فوق توزیع است. تعداد مشترکان خراسان ۳ میلیون و ۶۵۵ مشترک و پیک بار ۴۲۴۲ مگاوات است.

ریاحی بیان کرد: علیرغم همه محدودیت‌های مالی و گرفتاری، اخیرا بیماری کرونا نیز مضاعف شده و بر فعالیت‌های ما اثر گذاشته است. ما هر ساله باید تاسیسات را تعمیرنگهداری و سرویس‌نگهداری کنیم که برای این منظور گروه‎های اجرایی باید مراجعه کنند. کرونا روی کار ما هم اثر گذاشته اما هیچ اثر بدی را مشاهده نکردید. تابستان به خوبی گذشت، شرایط پیک تابستان را رد کردیم و خاموشی قابل ملاحظه‌ای مشاهده نشد. زمستان سال گذشته مشکلات تامین سوخت وجود داشت اما همیشه برق بود و مشکلی وجود نداشت که نشان می‌دهد پشت صحنه تلاش مضاعفی صورت می‌گیرد.

افتتاح سه پروژه در هفته دولت

مدیرعامل شرکت برق‌ منطقه‌ای خراسان در خصوص پروژه‌های آماده افتتاح برای هفته دولت گفت: در هفته دولت ۳ پروژه آماده افتتاح به ارزش ۱۴.۶ میلیارد تومان است. پروژه اول توسعه پست خواجه‌ربیع با هزینه اجرای ۳.۲ میلیارد تومان بوده که ظرفیت پست را ۳۰ مگاولت آمپر افزایش دادیم. دوم پروژه توسعه پست ابوطالب ترانس ۵۰ مگاولت آمپر با ظرفیت ۷.۴ میلیارد تومان و پروژه سوم پست موبیل ترشیز با ۴ میلیارد تومان ارزش و ۱۵ مگاولت آمپر ظرفیت است.

وی با بیان اینکه کارهای نو و بدیعی در استان خراسان شروع کردیم، عنوان کرد: یکی از کارها روش جدید کابل‌کشی است که برای اولین بار در کشور در شبکه فوق توزیع و انتقال ابداع شده و با این روش بدون ایجاد ترافیک شهری و حفر کانال می‌توانیم با کارگاه کوچکی که ایجاد می‌کنیم کابل‌کشی سطح فوق توزیع را انجام دهیم. این روش برای اولین بار در خراسان در حال اجرا است. با این روش بدون حفاری زمین با لوله‌گذاری خاصی کابل‌کشی را زیر زمین در عمق چندمتری انجام می‎دهیم. یکی از حسن های این روش این بوده که قابل تعویض است. این مدل کابل‌کشی را در نزدیک پست فرهنگ انجام می‌دهند.

ریاحی بیان کرد: کار جدید دیگر ساخت پست‌های کاهش تلفات با ابعاد کوچک است. یکی از مشکلات در شهرهای بزرگ این بوده که با افزایش مصرف مجبور هستیم تعداد پست‌های فوق توزیع و انتقال را در سطح شهر افزایش دهیم. ایجاد این پست‌ها نیاز به زمین در ابعاد بزرگ دارد، اگر بتوانیم ابعاد زمین را کوچک کنیم، بسیاری از مشکلات احداث آن‌ها از بین می‌رود. با روش جدید به صورت طبقاتی پست را در زمین محدودتر ایجاد می‌کنیم که نمونه آن دور میدان جانباز بوده که در حال ساخت اولین پست فشرده هستیم که وقتی به نتیجه برسد، در سطح کشور تکثیر می‌شود.

ما مطالعات شهر مشهد را از حیث توسعه شبکه تا سال ۱۴۲۰ انجام دادیم

مدیرعامل شرکت برق‌ منطقه‌ای خراسان با اشاره به اینکه ما مطالعات شهر مشهد را از حیث توسعه شبکه تا سال ۱۴۲۰ انجام دادیم، تصریح کرد: ما اکنون به صورت دقیق می‌دانیم تا ۲۱ سال آینده قصد داریم شبکه برق در مشهد را به چه سمتی ببریم. در سطح کشور شرکتی وجود ندارد که تا این افق را مورد مطالعه قرار داده باشد. یکی دیگر از کارهایی که به واسطه همین مطالعات انجام می‌‎دهیم و برگرفته از مشکلاتی است که هم‌اکنون در تهران داریم و احداث خطوط جدید فوق توزیع و انتقال و پست‌های جدید با مشکل بسیاری مواجه است.

وی افزود: برای رفع این مشکل در مشهد از چند سال گذشته ایجاد یک تونل انرژی در مشهد را در دستور کار قرار دادیم که در زیر زمین در عمق حدود ۱۲ متری نسبت به ایجاد تونل انرژی در زیر شهر مشهد اقدام‌ کردیم. مطالعات ما تا سال۱۴۲۰ نشان می‌دهد که بیش از ۵۰ کیلومتر در زیر شهر برای توسعه شبکه برق ایجاد ‌خواهیم کرد. تاکنون چندین کیلومتر را ایجاد کردیم و کابل‌کشی بسیاری از شبکه‌های برق‌رسانی فشار قوی را زیر شهر بدون اینکه با عوارض شهری تداخلی داشته باشد، انجام می‌دهیم. ۲۶ کیلومتر تونل انرژی زیر شهر ایجاد شده و ۵۴ کیلومتر را تا سال ۱۴۲۰ اضافه خواهیم کرد. در کشور چنین موردی را نداریم.

ریاحی خاطرنشان کرد: در برنامه‌های ما هست که برای تامین مطمئن برق در مرکز شهر، شبکه انتقال ۴۰۰ کیلوولت را وارد قلب شهر مشهد کنیم. ما دور تا دور مشهد شبکه انتقال ۴۰۰ کیلوولت را ایجاد کردیم، بنابراین رینگ مطمئنی ایجاد شده و زیرساخت مطمئنی برای تامین برق شهر مشهد است. اکنون در مرحله‌ای هستیم که از این رینگ می‌خواهیم انشعاب بگیریم و شبکه ۴۰۰ کیلوولت را وارد قلب شهر کنیم. اگر این کار اکنون انجام نشود، بعدا به دلیل مسائل شهری امکان‌پذیر نخواهد بود.

مراحل اجرایی اولین پست ۴۰۰ کیلوولت در قلب شهر مشهد در حال آغاز شدن است

مدیرعامل شرکت برق‌ منطقه‌ای خراسان ادامه داد: مراحل اجرایی اولین پست ۴۰۰ کیلوولت در قلب شهر مشهد در حال شروع شدن است و ظرف یکی، دو ماه آینده کارگاه آن در میدان بسیج نزدیک حرم مطهر فعال خواهد شد. این نقطه شروع ورود شبکه ۴۰۰ کیلوولت در قلب شهر مشهد است. بعد از آن دو پست ۴۰۰ کیلوولت دیگر در شهر مشهد تا ۱۴۲۰ ایجاد خواهیم کرد. بعد از پست امام رضا(ع) پست بعدی پست راه‌آهن خواهد بود، پست دیگر در غرب شهر مشهد ایجاد خواهد شد.

وی اضافه کرد: برای احداث پست امام رضا(ع) ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه شده که تا یک ماه آینده عملیات اجرایی شروع می‌شود. برای تغذیه این پست ۳۳۰ میلیارد تومان پروژه دیگری برای ایجاد تونل انرژی تعریف کردیم که از طریق کابل ۴۰۰ کیلوولت این پست را تامین برق خواهیم کرد. در گام بعد برای اینکه از این ۴۰۰ کیلوولت تعدادی از پست‌های ۱۳۲ کیلوولت را تغذیه کنیم، ۱۲ کیلومتر دیگر تونل انرژی را توسعه خواهیم داد که هزینه اجرایی آن ۱۲۵ میلیارد تومان خواهد بود. احداث پست ۱۳۲ کیلوولت پست دو ساله و ۴۰۰ کیلوولت سه‌ ساله است که تلاش می‌کنیم زودتر کار را به نتیجه برسانیم.

ریاحی بیان کرد: با توجه به سال جهش تولید این جزو اهداف ما است که پست‌های مورد نیاز برای صنایع را تامین کنیم. پست شهرک صنعتی کاویان، جاجرم، معادن سیاه‌کوه در جنوب خراسان، دیهوک و طبس برای تغذیه کارخانجات صنعتی و صنایع در دستور کار است که به تدریج انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت برق‌ منطقه‌ای خراسان گفت: علاوه بر توجه به داخل باید به ظرفیت‌های بیرونی نیز ‌توجه داشته باشیم، یکی از این موارد صادرات برق است. ویژگی خراسان هم‌مرزی با افغانستان بوده که باید به نحو احسن از این وضعیت جغرافیایی استفاده کنیم. افغانستان نیاز شدیدی دارد، بنابراین می‌توانیم از صادرات و فروش، درآمد کسب کرده و آن درآمد را برای توسعه استفاده کنیم.

وی افزود: ما الان صادرات برق به افغانستان را از طریق پست تربت جام خط ۱۳۲ ولت متصل به هرات انجام می‌دهیم و می‌توانیم۱۴۰ مگاوات برق را صادر کنیم، در طول سال ۷۰ مگاوات به طور متوسط صادر می‌کنیم. پیک مصرف افغانستان در زمستان است، زمستان نیروگاه‌های ما جای خالی دارند و کمتر از نصف ظرفیت کار می‌کنند، بنابراین مشکلی برای صادرات نداریم. یک خط ۲۰ کیلوولت نیز در دوغارون داریم که ۱۰ تا  ۱۵ مگاوات صادر می‌کنیم.

ایجاد خط ۵۰۰ کیلوولت صادرات برق از تایباد به هرات در دستور کار ما قرار دارد

ریاحی ادامه داد: ایجاد ‌خط ۵۰۰ کیلوولت از تایباد به هرات در دستور کار ما قرار گرفته تا با این کار ظرفیت صادراتی به افغانستان را افزایش دهیم و از درامد برای توسعه استانی و کشوری استفاده کنیم مطالعات ایجاد این خط در حال انجام است، این برنامه در جهت تامین منابع مالی و ایجاد ارتباط و دوستی بین دو کشور در دستور کار ما قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت برق‌ منطقه‌ای خراسان اضافه کرد: بازار برق افغانستان همیشگی نیست، اگر ما نگیریم دیگران می‌گیرند. از ترکمنستان و کشورهای دیگر نیز ‌در حال برنامه‌ریزی برای خطوط بالای ۲۲۰ کیلوولت هستند. ما فرصت نداریم تعلل کنیم، باید به سرعت آن بازار را فتح نماییم. بیش از ۱۶ سال است که با افغانستان مراودات صادرات برق داریم. با اکثر همسایگان نیز این مراودات را انجام می‌دهیم. افغانستان در این سال‌ها جزو بهترین مشتریان ما بوده و در بدترین شرایط پول برق خود را داده است.

وی بیان کرد: قبلا توافقاتی با ترکمنستان داشتیم که برق را از طریق سرخس از این کشور وارد می‌کردیم و از این طرف گاز صادر می‌شد. مشکلاتی در زمینه مسایل مالی پیش آمد، بنابراین خط ارتباطی قطع بود اما با تلاش شرکت توانیر و وزارت نیرو ارتباطات جدیدی ایجاد شد، ارتباط برقی ما برقرار شده و اکنون واردات از ترکمنستان را داریم که امیدواریم در زمستان هم حجم آن را بیشتر کنیم تا اگر مشکل سوخت داشتیم کمبود را تامین نماییم.

خراسان جنوبی و جنوب خراسان رضوی منطقه بسیار مناسبی برای انرژی‌های تجدیدپذیر است

ریاحی با بیان اینکه ما در جنوب خراسان ظرفیت بسیار زیادی برای تولید نیروگاه‌های تجدیدپذیر اعم از باد و خورشید داریم، عنوان کرد: بیش از ۱۰ هزار مگاوات پتانسیل تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر در جنوب خراسان وجود دارد. یک‌ششم تامین برق کشور که اکنون در شرایط پیک ۶۰ هزار مگاوات بوده، با استفاده از ظرفیت انرژی تجدیدپذیر امکان‌پذیر است. خراسان جنوبی و جنوب خراسان رضوی منطقه بسیار مناسبی برای ایجاد انرژی‌های تجدیدپذیر باد و خورشید بوده، زیرا تونل باد داریم که از افغانستان شروع شده و وارد ایران می‌شود و در دنیا از لحاظ شدت وزش باد و تعداد روزهایی که باد می‌وزد بی‌نظیر است.

مدیرعامل شرکت برق‌ منطقه‌ای خراسان خاطرنشان کرد: این منطقه از لحاظ تابش نور خوشید وضعیت بسیار خوبی دارد و تعداد روزهای تابش خورشید نیز زیاد است. نکته مهمتر اینکه منطقه خنک است. امروزه اقبال خوبی نسبت به نیروگاه‌های بادی و خورشیدی وجود دارد، زیرا سازگار با محیط زیست بوده، فناناپذیر است و قیمتش نیز به شدت کاهش می‌یابد که این کاهش ادامه ‌خواهد داشت. مذاکراتی را با شرکت توانیر شروع کردیم که پروژه بزرگی را در حد چند صد مگاوات در این مناطق فعال کنیم و در آینده هم توسعه دهیم.

وی افزود: خودروهای برقی در دنیا به سرعت در حال رشد بوده و در آینده حجم قابل ملاحظه‌ای از خودروها برقی خواهند شد، بنابراین نیاز به برق خواهند داشت، به همین دلیل باید به انرژی‌های تجدیدپذیر توجه ‌کنیم. ظرف ۱۰ تا ۲۰ سال آینده حجم خودرو برقی به شدت شیوع پیدا خواهد کرد.

میزان تولید انرژی‌های تجدیدپذیر ما در خراسان ۱۲۹ میلیون کیلووات ساعت در سال است

ریاحی ادامه داد: ظرفیت نصب شده در انرژی‌های خورشیدی و بادی در استان ۷۴ مگاوات بوده و میزان تولید انرژی‌های تجدیدپذیر ما ۱۲۹ میلیون کیلووات ساعت در سال است. چند اتفاق خوب در این زمینه رخ داده، یکی اینکه پژوهشکده باد و خورشید در دانشگاه فردوسی مشهد توانسته توربین بادی ۲۵۰ کیلووات را بسازد و نصب کند. شرکت مپنا نیز توربین‌های ۲.۵ مگاواتی را ساخته و در حال توسعه آن است. اتصال به شبکه این نیروگاه‌ها را هم می‌خواهیم تسهیل و زیرساختی از لحاظ شبکه‌ای ایجاد کنیم که وقتی سرمایه‌گذاری قصد انجام این کار را داشت، برای اتصال به شبکه چندان هزینه نکند، اینگونه سرمایه‌گذاران بیشتر راغب می‌شوند.

مدیرعامل شرکت برق‌ منطقه‌ای خراسان با اشاره به اینکه ما در سه استان خراسان ۹ نیروگاه داریم که عمده آن‌ها به بخش خصوصی واگذار شده است، تصریح کرد: بر اساس آنچه در قانون اصل ۴۴ آمده، یکی از تکالیف این قانون‌ که در خصوص شبکه برق کشور به وزارت نیرو تکلیف شده این است که باید در بخش تولید ۸۰ درصد نیروگاه‌ها به بخش خصوصی واگذار شود و ‌۲۰ درصد دست دولت بماند، دولت نیز از سرمایه‌گذاری دولتی در بخش تولید نیروگاهی منع شده و شبکه توزیع هم باید به بخش خصوصی واگذار شود. انتقال و توزیع به عنوان شاهراه‌های اصلی تامین برق به دلیل مسائل امنیتی دست دولت باقی خواهد ماند. در خراسان نیز غیر از دو نیروگاه، مابقی به بخش خصوصی واگذار شده است.

وی بیان کرد: در زمستان روزانه حدود ۱۲ تا ۱۴ میلیون متر مکعب یا لیتر سوخت در ۹ نیروگاه مصرف می‌کنیم تا برق سه استان تامین شود، هرچه میزان گاز بیشتر باشد، مسائل زیست‌محیطی کمتری به دنبال خواهد داشت. شبکه گازرسانی نمی‌توانند این حجم از گاز مورد نیاز را به نیروگاه‌ها برساند، بنابراین ۵ تا ۶ و گاه تا ۸ میلیون متر مکعب این نیاز به صورت گاز تامین و بخشی هم حدود نصف این میزان به شکل گازوییل یا مازوت مصرف می‌شود که ما علاقه‌ای به این کار نداریم، زیرا ضرر اقتصادی دارد، مخصوصا اینکه عمده این نیروگاه‌ها خصوصی است، به همین دلیل خساراتی به بخش خصوصی تحمیل می‌شود که خودشان تقصیری ندارند.

ریاحی خاطرنشان کرد: در سال گذشته این مساله حادتر هم شد و میزان حجم گازی که به ما تحویل می‌دادند به روزی یک میلیون مترمکعب رسید و بقیه به صورت گازوییل و مازوت تامین می‌شد. در بخش گاز باید فعالیت بیشتری صورت گیرد که بتواند این نیاز را تامین کند. برای امسال پیش‌بینی‌هایی انجام دادیم، بنابراین از هفته گذشته جلساتی را با مسئولان استان، استانداری، دادستانی، شرکت پخش و پالایش و شرکت گاز برگزار کرده، کمیته‌ای را تشکیل دادیم و در حال پیگیری هستیم تا در زمستان امسال نسبت به سال گذشته مشکلات کمتری داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت برق‌ منطقه‌ای خراسان گفت: مساله اتوماسیون بحث بسیار مهمی بوده و در افق صنعت برق جهانی نیز بحث اتوماسیون و هوشمندسازی مطرح است. در حال حاضر در کشورهای توسعه یافته دنبال این هستند که پست برق را با سنسورها و حسگرها از دور کنترل کنند و اطلاعات آن را داشته باشند. این بحث مهمی برای ما بوده و روی آن کار می‌کنیم.

وی اضافه کرد: نرم‌افزار بومی اتوماسیون ‌پست‌های انتقال و توزیع برق که در سال ۹۴ تهیه و افتتاح شده بود، از آن زمان تاکنون بسیار ارتقا پیدا کرده، بخش‌هایی به آن اضافه شده و از لحاظ امنیت سایبری نیز روی آن اقداماتی انجام شده است. ۶۰ پست اتوماسیون شده داریم که از این تعداد ۴۰ پست آنلاین است. هوشمندسازی یک قدم بعد از اتوماسیون است. نرم‌افزار را روی پست کوهستان نصب کردیم، بعد از آن روی دو تا دیگر نصب شده و برنامه‌ریزی برای ۱۰ پست است. در پست‌های کشور ۶ پست نصب شده است.

تاسیسات برق هیچ‌گونه آلودگی برای مردم ندارد

ریاحی با بیان اینکه تاسیسات برق هیچ‌گونه آلودگی برای مردم ندارد، عنوان کرد: تنها جایی که‌ ممکن است برای مردم صدمه داشته باشد، دود نیروگاه است. بقیه تاسیسات جامد بوده، بنابراین آسیبی ندارد. آلودگی نیروگاه دست ما نیست. شبکه برق ما شبکه ایمن و مطمئنی در کشور است. به طور خاص شرکت مدیریت شبکه برق ایران را داریم که تمام شرکت‌های برق منطقه‌ای را از لحاظ سطح مهندسی و آمار حوادث ارزیابی می‌کند، ما در سال گذشته رتبه اول در کشور شدیم.

مدیرعامل شرکت برق‌ منطقه‌ای خراسان با اشاره به اینکه در حال حاضر وضعیت ما خوب است، تصریح کرد: ۸۰ درصد شبکه برق خراسان مشکلی در فرسودگی ندارد و تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد مشکل داریم که با پروژه‌های بهینه‌سازی درست می‌شود. یکی از کارهایی که در خراسان انجام دادیم این است که از سال ۹۴ تا ۹۷ متوسط سالی ۸ میلیارد تومان در بهینه‌سازی انجام شده و در سال ۹۸، ۲۶ میلیارد تومان یعنی سه برابر بهینه‌سازی کردیم، در سال ۹۹ نیز ۴۵ میلیارد تومان هزینه خواهیم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha