• چهارشنبه / ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۵:۴۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403111713017
  • خبرنگار : 30147

مدیر جهاد کشاورزی پاسخ داد

مهم‌ترین چالش‌ صنایع تبدیلی شهرستان فیروزه چیست؟

مهم‌ترین چالش‌ صنایع تبدیلی شهرستان فیروزه چیست؟

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی فیروزه، کمبود نقدینگی را مهم‌ترین مشکل سرمایه‌گذاران صنایع تبدیلی و تکمیلی این شهرستان دانست.

حسن کلیدری در حاشیه بازدید از چند واحد تولیدی در گفت و گو با ایسنا ایجاد صنایع تبدیلی را در شهرستان ضروری دانست و خاطرنشان کرد: گرچه در نیشابور بزرگ صنایع تبدیلی بسیاری داریم ولی در فیروزه فقط دو کارگاه داریم که در همین راستا از هر فردی که بخواهد در این بخش سرمایه‌گذاری کند استقبال کرده و آماده هرگونه همکاری هستیم.

وی از صدور مجوز طی ۲ سال گذشته برای ۵ کارخانه خوراک دام خبر داد و افزود: تاکنون بالغ‌بر ۱۵۰ میلیارد تومان در این خصوص توسط بخش خصوصی هزینه شده است، همچنین تاکنون یک کارخانه به بهره‌برداری رسید و ۴ کارخانه دیگر نیز تا پایان امسال و سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

مدیر جهاد کشاورزی فیروزه، اظهار کرد: چون در گذشته هیچ کارخانه خوراک دامی در منطقه نداشته‌ایم دامداران برای تهیه و خرید چند کیسه کنستانتره دام ۴۰ تا ۵۰ کیلومتر را باید طی می‌کردند که عملاً هزینه‌های بسیاری را متحمل می‌شدند؛ اما این تعداد کارخانه خوراک دام کمک می‌کند تا دامدار در نزدیک‌ترین منطقه بتواند خوراک مورد نیاز دام را تأمین کند.

وی همچنین از راه‌اندازی دو کارخانه فرآوری پسته و صدور مجوز برای یک کارخانه دیگر خبر داد و گفت: این کارخانه‌ها به صورت فنی و علمی کار را انجام می‌دهند و پسته‌های سالم را به بازارهای بین‌المللی صادر می‌کنند. تاکنون برای برندسازی محصولاتی مانند پسته اقداماتی انجام شده است.

کلیدری ادامه داد: برای ذخیره محصولات کشاورزی و جلوگیری از فروش بی‌موقع محصولات دو سردخانه راه‌اندازی شده است، همچنین برای کارخانه بسته‌بندی رطب هم با اعتبار ۲۵ میلیارد تومان در شهرک صنعتی کمال‌الملک هزینه شده و اکنون کار سورت و بسته‌بندی را انجام می‌دهد.

وی کمبود نقدینگی را از مهم‌ترین مشکلات صنایع و واحدهای تولیدی دانست و گفت: هرکسی برای سرمایه‌گذاری وارد شهرستان شود کمک خواهیم کرد تا بتواند مجوزها و تغییر کاربری‌های لازم را بگیرد و مانعی پیش رو نداشته باشد.

قطع برق چاه موتورها، مهم‌ترین مشکل کشاورزان

مدیر جهاد کشاورزی فیروزه، ناترازی انرژی و قطع برق چاه موتورها را یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که کشاورزان با آن مواجه هستند دانست و افزود: قطع برق چاه موتورها و افزایش مدار آبیاری خسارت‌های بسیاری را به محصولات کشاورزی وارد کرده از سوی کاهش عملکرد قابل توجهی داشته‌اند.

وی با بیان اینکه تاکنون برای رفع این معضل اقدامات خوبی در خصوص استفاده از انرژی‌های خورشیدی انجام شده است، گفت: حدود ۴ تا ۵ روستا با کمک بنیاد برکت و بنیاد علوی و آورده نقدی کشاورزان به پنل‌ها و نیروگاه‌های خورشیدی مجهز می‌شوند.

کلیدری با اشاره به اینکه کشاورزان برای تجهیز کردن چاه موتورها به پنل خورشیدی نیازمند نقدینگی بیشتری هستند، از وجود ۲۳۰ حلقه چاه کشاورزی در این شهرستان خبر داد و افزود: انتظار داریم دولت مصوبات خوبی در این زمینه داشته باشد و کشاورزان بتوانند از تسهیلات استفاده کنند.

وی با تأکید بر اینکه با توجه به وضعیت منابع آبی ناگزیر به استفاده از انرژی‌های خورشیدی هستیم، تصریح کرد: تاکنون ۴ تا ۵ درصد از چاه‌های کشاورزی به سمت پنل‌های خورشیدی رفته‌اند.

مدیر جهاد کشاورزی فیروزه، خرده مالکی را از دیگر مشکلات دانست و بیان کرد: خرده مالکی موجب شده که از تجهیزات و آبیاری‌های نوین نتوان به خوبی در مزارع کشاورزی استفاده کرد.

وی با بیان اینکه اکنون ۹۵ درصد مردم شهرستان فیروزه از طریق کشاورزی یا مشاغل وابسته به این بخش امرار و معاش می‌کنند، اظهار کرد: تلاش ما بر ایجاد امنیت غذایی و رفتن به سمت تهیه غذای سالم از مزرعه تا سفره برای شهروندان است.

۸۰۰ هکتار زیر کشت گیاهان دارویی

کلیدری در ادامه با اشاره به اینکه در حوزه گیاهان دارویی هم پیگیری‌های صورت گرفته و ۸۰۰ هکتار در منطقه کشت می‌شود، گفت: نیاز آبی کمتر، ایجاد اشتغال بسیار و کمک به اقتصاد خانوار روستایی از مهم‌ترین مزیت‌های گیاهان دارویی است. عمده گیاهان دارویی که در شهرستان کشت می‌شود زیره سبز، شاتره، مریم گلی، گل محمدی، خاکشیر و... است.

وی با بیان اینکه برخی از گیاهان دارویی به استان‌های مختلف صادر می‌شود، اظهار کرد: محدودیت منابع آبی، جایگاه توسعه گیاهان دارویی را در این شهرستان متمایز کرده است.

مدیر جهاد کشاورزی فیروزه، در ادامه با اشاره به دهه فجر گفت: طی یک سال گذشته بالغ‌بر ۲۱۰ میلیارد تومان از اعتبارات بخش دولتی و خصوصی در شهرستان سرمایه‌گذاری شده است.

وی افزود: همزمان با دهه فجر ۲۰ پروژه قنات و ۲۰ کیلومتر پروژه انتقال آب با اعتبار ۷ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha