غلامحسین مظفری چهارشنبه ۱۷ بهمن، در مراسم رونمایی از طرح پویش گاز که در محل استانداری خراسان رضوی برگزار شد اظهار کرد: در شرایطی که با مشکل مواجه هستیم، دو راه بیشتر نداریم که یکی افزایش تولید انرژی است که در کوتاهمدت انجام شد، اما در شرایط موجود یکی از سادهترین راهها مدیریت مصرف است. متاسفانه در کشور، بهویژه در زمینه انرژی، مصرف بالاتری نسبت به میانگین جهانی داریم و شرایط سختی که به ما تحمیل شده، فرصتی برای مدیریت مصرف است.
وی افزود: امیدواریم که حتیالامکان به تولید لطمه کمتری وارد شود؛ زیرا اگر واحدهای صنعتی دچار مشکلاتی شوند، دیگر بخشها نیز با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد. ستاد انرژی جلسات منظمی برگزار کرد و به سهم خود از همکاران گذشته در استان تشکر میکنم. تلاش داریم از این فرصت که به تهدیدی جدی تبدیل شده، استفاده کنیم و به فرهنگ درست مصرف کردن دست پیدا کنیم. موضوع آب در خراسان رضوی نیز بسیار جدی است و باید تلاش کنیم تا فرهنگ مصرف صحیح را در استان نهادینه کنیم.
سپس امیررضا رجبی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، در خصوص طرح پویش مدیریت مصرف گاز گفت: این طرح از سال گذشته کلید خورد و نتایج خوبی به همراه داشت. با توجه به نتایج مثبت این طرح، تصمیم بر این شد که در سال جاری نیز این طرح را اجرا کنیم و این طرح را از پاییز آغاز کردیم. خوشبختانه با همکاری دستگاههای اجرایی، نتایج خوبی از این طرح حاصل شد.
در ادامه حسن افتخاری، مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی اظهار کرد: در سال گذشته جلسات متعددی برگزار شد که در آنها با کمیسیون اصل ۹۰ و وزیر وقت ملاقات داشتیم. درخواست این بود که مردم سهم زیادی در این طرح داشته باشند. طرح در بخشی از سال گذشته اجرایی و در سال جاری با توجه به فرصت بیشتر، نحوه اجرای طرح و جزئیات آن تبیین شد. بهطور کلی، این طرح به این شکل است که با جلب مشارکت مردم و بخش مصارف خانگی، به ویژه در زمستان که عمده مصرف گاز را به خود اختصاص میدهد، بتوانیم در صرفهجویی گاز اقدام کنیم. مقرر شد بخشی از گاز صرفهجوییشده در صنایع استان مصرف شود.
وی اضافه کرد: نقشه راهی تدوین کردیم و در سه حوزه برنامههای منسجمی داریم. در بخش فرهنگسازی، از جمله بهرهگیری از رسانههای محلی و اجتماعی، فرهنگسازی در مدارس و توزیع بروشور، طرح همیار گاز را آغاز کردهایم. یکی از طرحهای سهگانه ما در کنار فرهنگسازی و پویشها، موضوع تکنولوژی و مشاوره با واحدهای صنعتی است. همچنین در ایام پیک مصرف، پیادهسازی قوانین و دستورالعملهای مدیریت مصرف را در دستور کار قرار دادهایم. در سال جاری، واحدهایی که در این طرح و طرح سرمایهگذاری روی بخاریها و اوراق صرفهجویی شرکت کردند، علیرغم محدودیتها، به خوبی در برابر فشارها مقاومت کردند و قطعی گاز مشترکین وفادار، مشابه خانگیها، به حداقل رسید.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات ما راهاندازی آزمایشگاهی برای برچسب انرژی بود که با کمک وزارت صمت و سازمان استاندارد، آزمایشگاه برچسب انرژی آماده افتتاح است. بخاریهای دارای گرید A، حداقل راندمان ۸۶ درصد دارند. همچنین، ۵۰ درصد از بخاریهای کشور در استان تولید میشود و به دنبال تغییر تکنولوژی و افزایش راندمان هستیم. در سال جاری، بیشترین مشارکت در اجرای مصوبات شورای اقتصاد متعلق به خراسان رضوی است. یکی از دیگر مشترکین شناساییشده که زمینه زیادی برای صرفهجویی دارند، کارخانهای قند هستند. این کارخانجات سالانه ۱۸۴ میلیون مترمکعب گاز مصرف میکنند که در این خصوص طرحهایی در نظر گرفته شده است.
افتخاری بیان کرد: در طرح پویش مردمیسازی، با کاهش دما به میزان دو درجه، انتظار داریم ۱۰ درصد کاهش مصرف گاز داشته باشیم. یکی از بیشترین مشترکین ما کارگران کارخانجات هستند و برای کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز، جوایزی به آنان اهدا خواهیم کرد. یکی دیگر از اقدامات ما، مشارکت در خرید گواهینامههای صرفهجویی بود. ۸۷ درصد از کل اوراقی که برای گاز در کشور فروخته شده، توسط واحدهای صنعتی خراسان رضوی خریداری شده و حداقل ۱۷۰ میلیون مترمکعب گاز به واحدهای تولیدی تحویل دادهایم. تاکنون ۱۱ هزار و ۳۵۵ بخاری با راندمان بالا نصب شده که بیشتر از سایر استانها است. در کنار این موضوع، واحدهای فولادی از قبل این طرح، علاوه بر دریافت جوایز، در تأمین بخاریهای خانوادههای تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد نیز اقداماتی انجام دادهاند.
افزایش ۵۰ درصدی تولید برق با تبدیل نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی
حجتالاسلام نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، در بخش دیگری از این جلسه اظهار کرد: در ارتباط با مدیریت منابع، داستانی پر از مشکلات داریم، زیرا در مصرف منابع به درستی مدیریت نکردهایم و امروز چارهای جز این موضوع نداریم. در مسائل کلان نیز باید برنامهریزی دقیقی داشته باشیم. اگر نیروگاههای گازی کشور را به سیکل ترکیبی تبدیل کنیم، نتیجه آن افزایش ۵۰ درصدی برق تولیدی خواهد بود، اما باید بخش خصوصی انگیزه لازم برای ورود به این پروژه را پیدا کند. برای جمعآوری گاز فلر در کمیسیون ماده ۹۰ اقدامات زیادی انجام دادهایم. طبق ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسب و کار، اولویت باید بر صنایع و کشاورزی باشد، اما در عمل خلاف این عمل کردهایم و باید خسارت ناشی از قطعیها پرداخت شود. امروز موظفیم که مدیریت مصرف را انجام دهیم. با افزایش یک درجهای سرما، ۲۵ میلیون مترمکعب مصرف گاز در کشور افزایش پیدا میکند.
انتهای پیام
نظرات