• شنبه / ۱ شهریور ۱۳۹۹ / ۰۸:۱۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99060100077
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

هفت‌خوان رستم پیشِ ‏روی گردشگری منطقه ترشیز

هفت‌خوان رستم پیشِ ‏روی گردشگری منطقه ترشیز

ایسنا/خراسان رضوی اگر تمام استان خراسان را بگردیم شاید کمتر منطقه‌ای همانند دیار ترشیز باشد که در کمتر از یک ساعت پس از دیدن بهترین مناظر در کرانه شمالی کویر نمک در بردسکن، به فضایی کوهستانی با اختلاف دمای ۱۰ درجه در کوهسرخ رسید، متاسفانه تاکنون اطلاع‌رسانی صحیحی نسبت به قابلیت‌ها و جاذبه‌های گردشگری این مناطق صورت نگرفته و مردم منطقه از درآمدهای گردشگری بی‌نصیب مانده‌اند؛ حال‌آن‏که منطقه ترشیز، ظرفیت تبدیل شدن به قطب گردشگری را دارد.

هر چند دیدنی‌های «ترشیز» بسیار است، اما  هنوز بسیاری از جمله مردم این دیار، از دیدن آن محروم مانده‏‌اند؛ این خود سندی گویاست، بر کوتاهی‌های صورت گرفته از سوی فعالان گردشگری در معرفی و شناسایی زیبای‌های این منطقه که برای هر کسی چشم‌نوازی می‌کند.

اگر چه گردشگری می‌تواند یکی از مهم‌ترین محورها برای شکوفایی اقتصاد منطقه باشد اما سال‌هاست که این گنج پنهان به فراموشی سپرده شده و حالا هم که وقت نمایش این گنج درخشان رسیده، نبود بسترهای لازم و برخی نگاه‌ها مانع آن شده است. به طوری‌که یکی از مدیران اقامتگاه‌های بوم‌گردی در کوهسرخ با اذعان به این‌که منطقه کوهسرخ قدرت جذب گردشگران داخلی و خارجی بسیاری را دارد، تحقق این مهم را مستلزم همکاری نهادهای متولی می‌داند.

امیر محمد باوفا می‌گوید: تاکنون جلسات بسیاری با حضور مسئولان برای مشکلات حوزه گردشگری تشکیل شده اما هیچ برآیندی نداشته و فقط دردِ دل‌های ما را شنیده‌اند، اما اقدامی برای رفع مشکلات صورت نگرفته است.

او مطرح می‌کند: تا کنون در صنعت گردشگری هیچ تغییر، تحول و حمایتی از سوی مسئولان ندیدیم، ما فقط حرف زدیم آن‌ها هم تأیید کردند ولی بعد از جلسه، هیچ اقدام عملی برای رفع مشکلات مطرح‌ شده صورت نگرفته است.

اگر چه افراد بسیاری خود را دغدغه‌‏مند حوزه گردشگری می‌دانند و برای خود سابقه ‏کاری ردیف می‌کنند ولی در واقع کاری که به رفع مشکلات حوزه گردشگری منتهی شود، انجام نداده‌اند.

این مدیر اقامتگاه‌های بوم‌گردی بیان می‌کند: تا وقتی حقوق یک‌ ماهه برخی مسئولان به میزان چندین ماه فعالیت در حوزه کار گردشگری است، نمی‌توان انتظار داشت که مشکلات ما را درک و لمس کرده و برای رفع آن اقدامی انقلابی داشته باشند.

وی با انتقاد از این‌که بستر معرفی حوزه گردشگری فراهم نیست، تصریح می‌کند: برای برگزاری تورهای گردشگری و حضور گردشگران به منطقه تلاش بسیاری می‌شود، اما اگر گردشگر خانمی متناسب با فرهنگ و معیارهای منطقه ما رفتار نکند، باید پاسخگو باشیم.

باوفا می‌افزاید: اگر چه با ماه‌ها تلاش و معرفی اقامتگاه، سرانجام پس از هماهنگی‌های لازم چندین دوچرخه‌‏سوار خارجی به کوهسرخ آمدند اما بلافاصله چندین نفر از ما توضیح خواستند که آن‌ها با چه مجوزی وارد منطقه شده‌اند، بنابراین با این وضع نمی‌توان انتظار رونق گردشگری و جذب گردشگر خارجی را به منطقه داشت.

وی بر لزوم تعامل با دنیا تأکید کرده و می‌گوید: هر چند یکی از مجراهای هر گردشگر استفاده از پیام رسانه‌ای بین‌المللی است اما اگر اینستاگرام فیلتر باشد، نمی‌توان اقامتگاه‌‏های بوم‌گردی منطقه را به گردشگر خارجی معرفی نمود.

غفلت از ظرفیت‌ها

همچنین احمد خلیلی که ۲۲ سال در حوزه گردشگری بین‌المللی فعالیت دارد؛ می‌گوید: هر چند منطقه پتانسیل‌های فراوانی در جذب گردشگر دارد، اما تمامی این گفته‌ها در حد شعار باقی‌مانده و نتوانستیم در معرفی اماکن تاریخی و گردشگری منطقه و جذب گردشگر عملکرد مطلوبی داشته باشیم.

وی بیان می‌کند: به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌ها در منطقه تا کنون نتوانسته‌ایم گردشگرانی را که تا طبس می‌آیند، به منطقه بکشانیم به همین دلیل همان مسیر را برمی‌گردند در صورتی‌ که اگر مسیر گردشگری تعریف‌ شده‌ای داشته باشیم شاهد حضور گردشگران در منطقه ترشیز هم خواهیم بود.

این راهنمای بین‌المللی گردشگری با بیان این‌که برای آوردن گردشگران خارجی به منطقه با مشکلات بسیاری مواجه هستیم، اظهار می‌کند: اگر چه اقلیت‌های دینی و دیگر مذاهب می‌توانند به رونق گردشگری منطقه کمک کنند، ولی از این فرصت غافل شده‌ایم.

وی تصریح می‌کند: بسیار مهم است که بتوانیم داشته‌های خود را معرفی کنیم اما هنوز بسیاری از مردم کاشمر، نمی‌دانند که عریض‌ترین بلوار ایران را داریم و این یک ضعف است. حتی یک تابلو برای معرفی این بلوار در ورودی‌های کاشمر نصب نکرده‌ایم در صورتی‌ که از طریق این بلوار و جذب گردشگر درآمد بسیاری می‌توان کسب نمود.

وی می‌افزاید: اگر چه برخی از گردشگران برای دیدن کوه ابوالهول به مصر می‌روند اما حتی بزرگ‌تر از آن کوه را در کوهسرخ داریم که معرفی نشده است، برخی کشورها مثل امارات آثاری را برای خود خلق کرده و هر ساله با جذب گردشگر، میلیون‌ها دلار کسب درآمد دارند، اما ما این آثار ارزشمند و تاریخی را داریم و نمی‌دانیم چگونه در راستای جذب گردشگر از آن‌ها استفاده کنیم.

عضو هیئت‌مدیره جامعه راهنمایان ایران‌گردی و جهانگردی با تأکید بر این‌که با ظرفیت‌های موجود باید برای هر ماه یک رویداد گردشگری داشته باشیم، عنوان می‌کند: گردشگری کشاورزی یکی از پتانسیل‌هایی است که می‌تواند در جذب گردشگر مثمر ثمر باشد.

وی با بیان اینکه تا وقتی آمار دقیقی از ورودی و خروجی مسافران و گردشگران نداشته باشیم نمی‌توان برای آن‌ها امکاناتی آماده کرد، به مشکلات پیش رو در زمینه جذب گردشگر اشاره کرده و می‌افزاید: در سال ۹۷ قرار بود ۴۰ نفر از گردشگران آلمانی را به کاشمر بیاورم اما چون برای اقامت آنان مشکل داشتیم، این حضور فراهم نشد.

این راهنمای بین‌المللی گردشگری نبود فرودگاه را از دیگر مشکلات دانسته و تصریح می‌کند: با توجه به وجود فرودگاه فوق سبکی که در منطقه داریم می‌شود همانند برخی شهرها، پروازها را برای کاشمر پیش‌خرید کرد، چه‌ بسا اگر در هفته حتی یک پرواز به منطقه داشته باشیم، تأثیر بسیاری در رونق گردشگری خواهد داشت.

خلیلی اظهار می‌کند: متأسفانه برخی افراد فقط اقامتگاه بوم‌گردی راه انداخته‌اند اما هیچ استراتژی کوتاه‌ مدت، میان‌ مدت و بلند مدت ندارند، در برخی بوم گردی‌های به‌ جای ارائه محصولات محلی منطقه، کره و پنیر کارخانه‌ای ارائه می‌دهند.

وی با اشاره به این‌که اقلیم منطقه، کوهستان کوهسرخ و کویر بردسکن در جذب توریسم طبیعت‌گردی و گردشگری کشاورزی بسیار تأثیرگذار است، بیان می‌کند: کاشمر در جذب گردشگر مذهبی بسیار پتانسیل دارد که مغفول مانده است.

عضو هیئت‌مدیره جامعه راهنمایان ایران‌گردی و جهانگردی عنوان می‌کند: باید برای گردشگرانی که می‌خواهند مجدد به ایران بیایند مسیرهای جدیدی مانند مکان‌های دیدنی منطقه ترشیز را معرفی نمود، این در حالی است که ما از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی در معرفی منطقه غافل شده‌ایم.

متولی حوزه گردشگری مشخص نیست

در ادامه رئیس کمیته برنامه و بودجه و اصلاح ساختار کمیسیون فرهنگی مجلس شورای‌ اسلامی با بیان این‏که به دنبال تغییر ساختار گردشگری و صنایع‌ دستی هستیم، می‌افزاید: متأسفانه بسیاری از بخش‌ها از جمله موضوع گردشگری در کشور متولی ندارد.

حجت‌الاسلام جواد نیک‌بین تأکید می‌کند: باید مشخص شود متولی حوزه گردشگری سازمان حج و یا وزارت میراث فرهنگی است و زائران توریست هستند یا نه، به همین دلیل باید ساختارهای حوزه گردشگری و صنایع‌ دستی اصلاح شود.

وی عنوان می‌کند: با وجود این‌که صنعت توریسم بزرگ‌ترین و پر درآمدترین صنعت در جهان است و بر اساس آنچه اعلام می‌شود ورود هر سه توریست منجر به ایجاد یک شغل می‌شود و ارز آوری بسیار بالایی دارد، اما تا کنون از این فرصت به‌ خوبی استفاده نشده است.

نماینده مردم کاشمر، بردسکن و خلیل‌آباد در مجلس شورای اسلامی تصریح می‌کند: متأسفانه برخی از توریست می‌ترسند و فکر می‌کنند اگر افرادی از امریکا، انگلیس، چین و دیگر کشورها وارد شوند شاید مشکلاتی ایجاد کنند در صورتی‌ که اگر بتوانیم فرهنگ ایرانی اسلامی را در نوع برخورد به آن‌ها انتقال دهیم، می‌توانیم ذهنیت‌های منفی از ایران‏ هراسی را در آنان تغییر دهیم.

نیک‏‌بین با بیان اینکه برای رونق گردشگری باید سفر کارت را برای مردم پیگیری کنیم، می‌گوید: با وجود شیوع ویروس کرونا، نمی‌توان زندگی را تعطیل کرد و باید همه‌ جا به‌ خصوص اقامتگاه‌های بوم‏گردی و رستوران‌ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی باز باشند.

وی می‌افزاید: منطقه ترشیز با توجه به ظرفیت‌هایش باید کانون توجه گردشگری باشد و با معرفی این ظرفیت‌ها شاهد خروج منطقه از بن‌بست و ورود گردشگر، توریست و زائر به منطقه باشیم.

ورود گردشگر به منطقه ترشیز، برنامه‌ریزی‌های متفاوت و حساب شده‌ای را می‌طلبد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. باید یک نقشه منسجم و کامل از مناطق گردشگری داخلی تهیه و آن را در اختیار دیگران قرار داد، یعنی مسافر و گردشگر خود را شناسایی کرده و متناسب با آن، بسته تبلیغی را ارائه دهیم، ممکن است یکی گردشگر زیارتی باشد و دیگری با هدف طبیعت‌گردی وارد منطقه شود؛ یا حتی شاید فردی به‌ عنوان گردشگر به منطقه بیاید و به دیدن مناطق تاریخی علاقه داشته باشد، در هر حال باید هر آنچه که ممکن است فراهم آورد تا گردشگران از حضورشان در منطقه بیشترین بهره را ببرند و متقابلا این اتفاق برای منطقه نیز بیفتد و مردم ترشیز نیز از حضور گردشگر بهره‌مند شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha