علیرضا اسماعیلزاده با اشاره به نقش حیاتی این اداره در حفظ میراث فرهنگی، گفت: یکی از مهمترین رسالتهای ما حفظ، مرمت و نگهداری آثار نذرشده است تا زیبایی و ارزشهای آنها برای نسلهای آینده حفظ شود.
وی افزود: از زمان ورود اشیای نذری، فرآیند ارزیابی تحت نظر کارشناسان مجرب انجام میشود. اشیایی که دارای ارزش نگهداری در موزهها باشند، به خزانه نذورات ارسال میشوند و در صورت نیاز به مرمت، فرآیند کار آغاز شده و با دقت و وسواس بررسی میشوند تا بهترین شرایط برای نگهداری این اشیا فراهم شود.
اسماعیلزاده خاطرنشان کرد: تیم متخصص مرمت به صورت مستمر در حال ارزیابی و تعمیر این آثار هستند تا ویژگیهای اصلی و تاریخی آنها حفظ شود بهطوری که تاکنون بیش از ۲۰۰۰ نفر ساعت برای مرمت آثار هنری و تاریخی وقت صرف شده است.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی آستان قدس رضوی، وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بخشی از این اشیا در موزههای آستان قدس رضوی به نمایش گذاشته شده است، گفت: خزانه آستان قدس رضوی، با بالاترین رتبه استاندارد و سطح امنیتی نه تنها به عنوان امنترین محل نگهداری اشیا و نفایس ارزشمند، بلکه نگهبان تاریخ ایران و گنجینهای از عشق و ارادت به هشتمین امام شیعیان است.
قدمت اشیای تاریخی موجود در خزانه نذورات آستان قدس رضوی به ۵۰۰۰ سال پیش میرسد که شامل سفالینههای تاریخی کشف شده از مناطق مختلف است، پس از آن سکههای تاریخی بیشترین قدمت را در میان اشیا دارند. در حال حاضر نیز اشیای متفاوتی از جمله ضریح پوشها، صندوق پوشها، ابزار و ادوات روشنایی، شمعدانها، قفلها، ساعتها، ادوات و وسایل تزیینی، کاشیها، سلاحها و ادوات رزمی و جنگی، منسوجات و پارچههای قیمتی و تزیینی، صنایع دستی و ... در خزانه آستان قدس رضوی نگهداری میشود.
انتهای پیام
نظرات