به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی موزه ملی ایران؛ جبرییل نوکنده با بیان اینکه چهارشنبه اول مرداد این آثار به موزه باستانشناسی الیکانته برگردانده شده است، دربارهی پیامدهای ناشی از شیوع بیماری کرونا بر این نمایشگاه گفت: براساس برنامه تدوینی اولیه ، تاریخ پایان نمایشگاه ۲۶ فرودین امسال اعلام شده بود، اما با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی رسمی موزهها از ۲۹ اسفندماه، نمایشگاه مذکور نیز تعطیل شد.
وی نبود پرواز و مشکلات ناشی از همهگیری کووید ۱۹ را در تاخیر برای بازگشت این اثار به موزه مادر خود، موثر دانست و افزود: بر این اساس دو موزه تصمیم گرفتند تا بیمهی نمایشگاه را تا فصلِ تابستان سال جاری تمدید و در شرایط مناسب با حضور نمایندگان دو موزه نسبت به جمعآوری آثار و بسته بندی و انتقال آن اقدام کنند.
او ادامه داد: در تیرماه نیز طرف اسپانیایی اعلام کرد که امکان اعزام نمایندگان موزه آلیکانته برای بازگشت آثار وجود ندارد و دو طرف موافقت کردند که جمعآوری آثار بدون حضور نمایندگان موزه باستان شناسی آلیکانته و تعیین وضعیت آثار از سیستم مجازی و برخط صورت گیرد.
رئیس کل موزه ملی ایران با بیان اینکه جمع آوری آثار از ویترینها، کنترل وضعیت آثار و تایید گزارش وضعیت و بستهبندی آثار انجام و جعبهها با حضور نماینده گمرگ جمهوری اسلامی در محل موزه کنترل و پلمپ شد، اظهار کرد: در نهایت آثار با همراهی اسکورت پلیس راهور، ناجا و یگان حفاظت موزه ملی ایران به فرودگاه امام خمینی (ره) منتقل و در بامداد پنج شنبه ۲۶ تیرماه ۱۳۹۹ با پرواز شرکت هواپیمایی ایران ایر به فرودگاه آمستردام و سپس از آنجا به موزه باستان شناسی الیکانته انتقال یافت.
وی دربارهی استقبال بازدیدکنندگان از این نمایشگاه گفت: نمایشگاه اسپانیا در تهران ۵۴ هزار و ۶۷۲ نفر ( ایرانی ۳۵۷۳۸ و خارجی ۱۸۹۳۴ ) بازدید کننده داشت، هر چند این موزه امیدوار بود تا در نوروز ۱۳۹۹ میزبان بازدیدکنندگان بسیاری از این نمایشگاه باشد، اما متاسفانه با توجه به همهگیری ویروس کرونا و بسته شدن موزهها، این اتفاق رخ نداد.
نوکنده به ابتکار بهره مندی از فضای مجازی برای معرفی نمایشگاه اشاره کرده و افزود: موزه ملی ایران در کنار پیوستن به پویش «#موزهها_را_در _ خانه _ببینید» بازدید مجازی از نمایشگاه میراث باستان شناسی اسپانیا را فراهم کرد.
انتهای پیام
نظرات