• دوشنبه / ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۸:۴۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 98061106082
  • خبرنگار : 71191

پایان کارِ دو نمایشگاه بین‌المللی موزه‌ای درباره ایران

راهی که از اسپانیا و هلند به موزه ملی ایران رسید

راهی که از اسپانیا و هلند به موزه ملی ایران رسید

همزمان با پایان نمایشِ شش‌ماهه ۲۰۰ اثر تاریخی موزه ملی ایران در نمایشگاه "ایران: مهد تمدن" در اسپانیا و جذب حدود ۱۰۰ هزار مخاطب، مسوولان موزه ملی ایران از میزبانی زودهنگام این موزه برای آثار تاریخی موزه باستان‌شناسی "الیکانته" خبر دادند.

به گزارش ایسنا، جبرییل نوکنده - مدیر کل موزه ملی ایران – با بیان این‌که نمایشگاه «ایران: مهد تمدن» که از ۲۳ اسفند سال گذشته کار خود را در موزه باستان‌شناسی «الیکانته» اسپانیا آغاز کرده بود، دهم شهریور امسال به کار خود پایان داد، افزود: «ایران: مهد تمدن» با جذب ۱۰۱ هزار و ۱۰۸ نفر بازدیدکننده اسپانیایی و سایر ملل توانست در شمار نمایشگاه‌های پربازدید و مورد توجه در موزه باستان‌شناسی الیکانته قرار بگیرد.

او با اشاره به این‌که این نمایشگاه روایتگر ۲۰۰ هزار سال پیشینه فرهنگ، هنر و تمدن غنی ایران است، افزود: این نمایشگاه بی‌تردید توانسته باعث آشنایی و تحسین بازدیدکنندگان نسبت به سرزمین ایران به عنوان بخشی از میرات مشترک جهانی شود.

همچنین نینا رضایی – مدیر اداره معرفی و آموزش موزه ملی ایران – با بیان این‌که بازدید از نمایشگاه در روز آخر آن رایگان بود و موزه الیکانته یکی از شلوغ‌ترین و به یادماندنی‌ترین روزها را تجربه کرد، ادامه داد: علاوه بر غنای مجموعه به نمایش درآمده، از دیگر دلایل موفقیت نمایشگاه طراحی عالی فضاهای نمایش و استفاده از شیوه‌های مختلف شنیداری و دیداری بود.

او با اشاره به این‌که آیین گشایش، نحوه نمایش آثار، انجام برنامه‌های جانبی مانند نشست‌های تخصصی درباره تاریخ و فرهنگ ایران، موسیقی سنتی ایرانی و چاپ کاتالوگ نفیس در دستور کار بوده است، توضیح داد: در این نمایشگاه ۱۹۶ اثر از بیش از ۶۰ مکان باستانی ایران برای نمایش انتخاب شد که از نظر قدمت زمانی شامل آثاری از دوران پارینه‌سنگی تا اسلامی (دوران صفوی) بود. همچنین قدیمی‌ترین اثر به نمایش درآمده ابزاری سنگی از غار «دربند رشی» در گیلان با قدمتی بیش از ۲۰۰هزار سال بود.

مدیر اداره معرفی و آموزش موزه ملی ایران با اشاره به این‌که غنای این مجموعه بیانگر این است که ایران با صدهاهزار سال پیشینه فرهنگی و بیش از پنج‌هزار سال پیشینه تمدنی نقشی مهم در شکل‌گیری تاریخ تمدن بشری داشته است، تاکید کرد:  در این نمایشگاه تلاش شد در انتخاب آثار بر دوره‌های فرهنگی که کمتر امکان معرفی در نمایشگاه‌های خارجی را داشته‌اند، تمرکز شود تا بتوان تصویری نو از پیشینه و روند شکل‌گیری فرهنگ‌های کهن ایران به بازدیدکنندگان ارائه کرد.

رضایی با تاکید بر این‌که در آینده‌ای بسیار نزدیک با همراهی کارشناسان اعزامی، همه آثار با رعایت همه‌ ضوابط قانونی به کشور برگردانده می‌شوند، ادامه داد: موزه ملی ایران به زودی میزبان نمایشگاه "باستان‌شناسی اسپانیا ، گزیده موزه باستان‌شناسی الیکانته " خواهد بود.

"ایران: مهد تمدن" در اسپانیا

پایانی بر نمایشگاه هلندی‌ها بعد از یک سال در ایران

همزمان با پایان کار نمایشگاه "ایران: مهد تمدن" در اسپانیا"، نمایشگاه "باستان‌شناسی و هنر سرزمین هلند" در موزه ملی ایران نیز با بازدید ۶۶ هزار و ۳۹۱ نفر از این موزه نهم شهریور به کار خود پایان داد.

نوکنده - مدیرکل موزه ملی ایران - با اشاره به بازدید بیش از ۶۶ هزار نفر از نمایشگاه "باستان‌شناسی و هنر سرزمین هلند" که از ۱۰ مهر سال گذشته در موزه ملی ایران برپا شده بود، بیان کرد: حدود ۱۰۰ هزار نفر از این تعداد گردشگر را بازدیدکنندگان غیرایرانی تشکیل دادند.

او با اشاره به این‌که این نمایشگاهِ فرهنگی توانست تصویری متفاوت از فرهنگ کهن و غنی سرزمین هلند را برای بازدیدکنندگانش ارائه کند و  نگاه آن‌ها را به بیش از ۵۰هزار سال تاریخ و تمدن این کشور را در  اروپا تغییر دهد، افزود: بسیاری از بازدیدکنندگان داخلی و خارجی نمایشگاه، با چنین فرهنگ کهنسالی در اروپا آشنایی نداشتند. این دستاورد مدیون عملکرد موفق دو موزه در ایجاد ارتباط بین فرهنگ‌هاست.

او با بیان این که موزه درنتس موفق شد با میزبانی شایسته از نمایشگاه "ایران: مهد تمدن" فرهنگ و هنر غنی ایران را با ریشه‌های کهن و بیش از 200هزار سال به مردم هلند و دیگر گردشگران خارجی خود معرفی کند و موجب تحسین و تقدیر آن‌ها شود، درباره‌ تمدید زمان بازدید از این نمایشگاه گفت: در توافق اولیه پایان نمایشگاه ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ تعیین شده بود اما با هماهنگی و مساعدت موزه درنتس به منظور جذب بیشتر علاقه‌مندان تا ۹ شهریورماه ۱۳۹۸ تمدید شد.

نوکنده گفت: خوشحالیم که مانند موزه درنتس و به صورت هم‌زمان توانستیم میزبان و امانت‌دار خوبی برای آثار تاریخی فرهنگی آن‌ها باشیم. با برگزاری این رویدادهای بزرگ فرهنگی توسط دو موزه، دوستی ملت ایران و هلند مبتنی بر شناخت عمیق تاریخی و فرهنگی از یکدیگر بیشتر شده و در حافظه تاریخی آن‌ها به یادگار خواهد ماند. ما بر این باوریم نسل‌های آینده هم با تکیه بر این سابقه فرهنگی بر تداوم و استمرار این دوستی اهتمام خواهند ورزید.

به گزارش روابط عمومی موزه ملی ایران، در نمایشگاه "باستان‌شناسی و هنر سرزمین هلند" تعداد ۳۳۱ اثر تاریخی-فرهنگی در سه گالری "باستان‌شناسی از دوره پارینه‌سنگی میانه تا اوایل قرون وسطی (۸۰۰ – ۴۵۰۰ میلادی)  "سفال" و " نقاشی" (قرون ۱۹ –۲۰ میلادی) به نمایش درآمد. گالری نقاشی این نمایشگاه که دربرگیرنده منتخبی از آثار هنرمندان هلندی و عمدتاٌ شامل مناظر و زندگی روستایی در استان «درنته»، همچنین یکی از تابلوهای به نمایش درآمده «بر دروازه ابدیت» اثر ونسان ونگوگ بود که به دلیل موضوعیت آن با هلند، از مخزن موزه هنرهای معاصر برای نمایش در این نمایشگاه امانت گرفته شد. از سوی دیگر مومیایی طبیعی مرد اکسلورموند از دوره آهن با قدمت ۲۳۰۰ ساله خود بسیار مورد توجه بازدیدکنندگان بود.

"ایران: مهد تمدن" در اسپانیا

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha