• سه‌شنبه / ۳۱ تیر ۱۳۹۹ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 99043123078
  • خبرنگار : 71631

پوشاندن آثار مسیحیت در «ایاصوفیه»

پوشاندن آثار مسیحیت در «ایاصوفیه»

پس از صدور فرمان تغییر کاربری موزه «ایاصوفیه» به مسجد، دولت ترکیه اعلام کرد موزاییک‌هایی که چهره مریم مقدس و جبرئیل را به تصویر می‌کشند هنگام گشایش این مکان به روی نمازگزاران پوشانده خواهند شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از آرت‌نیوزپیپر، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه اوایل ماه جاری فرمان تغییر کاربری موزه «ایاصوفیه» به مسجد را صادر کرد و طبق اعلام قبلی، مسلمانان در روز جمعه در «ایاصوفیه» نماز اقامه خواهند کرد.

پس از بازدید «رجب طیب اردوغان» از «ایاصوفیه»، سخنگوی دولت اعلام کرد موزاییک‌های «بیزانسی» که مریم مقدس و جبرئیل را به تصویر می‌کشند و در مقابل قبله قرار دارند با پرده‌هایی پوشانده خواهند شد و زمانی که نمازگزاران برای اقامه نماز در «ایاصوفیه» حضور نداشته باشند این موزاییک‌ها برای تمامی بازدیدکننگان و گردشگران به نمایش گذاشته خواهند شد.

موزاییکی که مریم مقدس را با پس‌زمینه‌ای طلایی به تصویر می‌کشد یکی از مشهورترین آثار هنری «بیزانسی» واقع در «ایاصوفیه» است. این موزاییک در قرن نهم میلادی خلق شد و پس از وقوع زمین‌لرزه‌ای شدید، در قرن چهاردهم بازسازی شد. تصاویری از دو فرشته جبرئیل و میکائیل که در کنار مریم مقدس قرار دارند نیز در کنار تصویر مریم مقدس خلق شد.

«ایاصوفیه» در ابتدا به عنوان یک کلیسا در قرن ششم میلادی ساخته شده بود.

بلافاصله پس از آن که استانبول کنونی توسط سلطان محمد دوم در سال ۱۴۵۳ فتح شد، «ایاصوفیه» به مسجد تبدیل شد. در طول فرمانروایی سلطان سلیمان اول نیز موزاییک‌ها و فرسکوهایی که مضامین مسیحیت را دربر داشتند، پوشانده شدند و بعدها در نتیجه یک پروژه عظیم برای بازسازی مسجد توسط معماران ایتالیایی-سوئیسی که در طول سال‌های ۱۸۴۷ تا ۱۸۴۹ صورت گرفت، یک محراب آراسته در پایین موزاییک مریم مقدس ساخته شد.

«توماس ویترمور» باستان‌شناس آمریکایی این موزاییک‌های پوشانده شده را در فاصله سال‌های ۱۹۳۵ تا ۱۹۳۹ بازیابی و مرمت کرد. این باستان‌شناس به واسطه روابط دوستانه‌اش با «آتاتورک» نخستین رئیس‌جمهور ترکیه که «ایاصوفیه» را به موزه تبدیل کرد توانست به «ایاصوفیه» راه یابد.

«ایاصوفیه» به عنوان بخشی از منطقه تاریخی استانبول در سال ۱۹۸۵ و در نهمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو در فهرست آثار جهانی قرار گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha