به گزارش مدیکال نیوز، طیف نمایی فلوئورسانس یکی از روشهای بیخطری است که توانایی تشخیص در کمترین زمان و با دقت بالا دارد. در این شیوه از پرتوی نوری ( بیشتر اوقات ماوراءبنفش) برای برانگیختن الکترون استفاده میشود که در نتیجه باعث تابش نور میشود. سپس این نور به سمت فیلتر هدایت میشود و پس از آشکارسازی میتوان به تغییرات مولکولی و محل آن پی برد و آن را اندازه گیری کرد. این اندازه گیری توسط طیف برانگیختگی فلورسانس انجام میشود.
برای فلوئورفور داده شده طول موج برانگیختگی و تابش تصویر بازتابیده یکدیگر است. چگالی طیفی یا قله طول موج فلوئوروفور به متغیرهایی مانند شدت تمرکز، تعامل با مولکولهای دیگر PH و دما بستگی دارد. بسیاری از مولکولهای ارگانیک مانند آمینو اسیدها و پروتئین های فلوئورسانس و کلروفیلها از خود نور میتابانند و به این طریق توسط طیف سنجی تشخیص داده میشوند.
دو نوع ابزار طیف سنجی وجود دارد؛ فیلتر فلوئورومتر که از یک فیلتر برای جداکردن نورهای فرعی استفاده میکند و دیگری اسپکتروفلوئورومتر که از تکفامساز پراش سنج استفاده میکند. منبع نورهای فرعی استفاده شده ال ای دیها، لامپها و لیزرهاست.
کیفیت سنجی یکی از مهمترین وجوه صنایع غذایی است. ارزش تغذیهای، ویژگیهای شیمیایی و فیزیکی مواد غذایی از نمونههایی است که باید در صنایع غذایی اندازه گیری شود.
کیفیت مواد غذایی فاسد شدنی مانند گوشت، تخم مرغ، لبنیات و ماهی به دلیل اهمیتی که در رژیم تغذیهای دارند، بسیار مهم هستند. همچنین روشهای نگهداری و مواد افزودنی در مواد غذایی فاسدنشدنی و مدتدار از قبیل کنسروها، ترشیجات و خواروبار میتواند در این حیطه مطالعه شود.
طیف سنجی فلوئورسانس به عنوان یکی از ابزارهای تشخیص در بسیاری از صنایع دیگر مانند صنعت شیمی و دارو، معدن و آب و فاضلاب نیز کاربرد دارد.
انتهای پیام
نظرات